Kimmo Vehviläinen vaatii kumppaniltaan tunnin hiljaisuutta töiden jälkeen – ”Noin 40 sekunnin kuluttua kuuluu...” - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Kimmo Vehviläinen vaatii kumppaniltaan tunnin hiljaisuutta töiden jälkeen – ”Noin 40 sekunnin kuluttua kuuluu...”

Juontaja Kimmo Vehviläinen tykkää puhumisesta, mutta kaipaa edes yhtä hiljaista hetkeä päivässä.

Kimmo Vehviläinen kokee olevansa unelmatyössä, jossa hän saa analysoida ja pohdiskella maailmanmenoa.

15.4. 13:30

Kimmo Vehviläinen juonsi ensimmäisen radiolähetyksensä vuonna 1994. Tällä hetkellä hän juontaa tv:ssä Selviytyjät Suomi Extraa, ja toukokuussa Kimmo kipparoi kolme kertaa viikossa suoria Big Brother Suomi -lähetyksiä, jossa analysoidaan talon päivittäisiä tapahtumia.

Ihmisten ja heidän toimintansa analysointi on Kimmolle työssä tutuksi.

– Etsin koko ajan tietoisesti tai ainakin alitajuisesti puheenaiheita. Arjessa huomioin, että miksi tuo sanoi tuolla tavalla ja miksi tehdään aina näin?

– Uran ensimmäisinä vuosina aiheiden keksiminen oli suurin työ. Usein kuitenkin pienet arkielämän huomiot, asiat jotka koskettavat itseäni, koskettavat myös kuulijoita.

Kimmon mukaan radiossa puhuminen ei poikkea siitä, miten hän juttelee omien kavereidensa kanssa.

– Ajattelen, että samalla tavalla olen aamuseurana radiossa sille, joka ajaa radiota kuunnellen töihin.

Nykyään Kimmo juontaa aamulähetystä Aito Iskelmällä. Kolme viikkoa kestävän julkkis-BB:n alkaessa työtahti tiivistyy.

– Herään aamuviideltä töihin radioon, josta tulen puolen päivän aikaan, ja yritän nukkua hetken. Sitten lähden BB:n kuvauksiin. Lähetys alkaa kello 21. Olen kotona puoliltaöin, ja suoran lähetyksen adrenaliiniltani saan unen kahden aikaan.

Kun työputki kevään jälkeen helpottaa, Kimmo jää melkein heti kesälomalle.

– Rypistys on niin tiivis, että kyllä sen jaksaa, hän sanoo.

Hetken hiljaisuus työpäivän jälkeen

Kimmo on tottunut keräämään huomioita radiotyötä varten myös vapaalla ja lomilla.

– Välillä yritän lomilla päästä pois huomionnista, mutta se on toisaalta minulle luontaista. Eikä se vaadi vaivaa, jos laitan vaikka kesken juhlaillan jonkun hauskan huomion puhelimen muistiin kesän jälkeistä maanantaita odottamaan.

Kimmo on asunut vuoden ajan avoliitossa Petra Sydämen kanssa.

– Arjessa minulla on työpäivän jälkeen yksi toive. Haluaisin päivässä yhden hetken, jolloin minun ei tarvitse puhua tai kukaan ei puhu minulle mitään.

Kaksi täysi-ikäistä tytärtä ovat tottuneet käytäntöön Kimmon mukaan aika hyvin.

– Mutta ihana avopuolisoni vielä totuttelee. Jos sanon hänelle, että nyt en puhu tuntiin mitään, niin hän on, että selvä, ilman muuta. Noin neljänkymmenen sekunnin kuluttua kuuluu, että Kimmo, pitäisikö meidän vaihtaa nuo verhot?

Muuten Kimmo arvostaa pitkiä keskusteluja myös vapaa-ajalla, olivat ne sitten puhetta tai tekstiä.

– Moni nainen sanoo, että miehet laittavat lyhyitä tekstiviestejä. Minulla on muutama miespuolinen kaveri, joiden kanssa lähettelemme lähes poikkeuksetta ylipitkiä viestejä. Sanallinen viestintä on minulle hyvin luontaista.

Big Brother Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa 2. toukokuuta klo 21.00. Me Naiset, Aito Iskelmä, Nelonen ja Ruutu kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?