Neumannin äiti sai vihjepuhelun, jonka ansiosta puolison kaksoiselämä paljastui – perheen rikkoontuminen heijastui myös Neumanniin: ”Minusta tuli levoton tapaus” - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Neumannin äiti sai vihjepuhelun, jonka ansiosta puolison kaksoiselämä paljastui – perheen rikkoontuminen heijastui myös Neumanniin: ”Minusta tuli levoton tapaus”

Neumannin lapsuudenkodissa oli kova kuri ja kasvatuksessa käytettiin remmiä. Itse hän ei hyväksy fyysistä kuritusta missään muodossa.

Perheen rikkoontuminen alkoi heijastua Neumannin koulunkäyntiin. ”Minusta tuli levoton tapaus.”

14.4. 7:00

Pertti Neumannin, 60, lapsuudenkodissa Porissa kuri oli kova.

– Porissa on ollut aina kovien miesten maailma. Meilläkin kuri oli kova. Siihen aikaan käytettiin ruoskaa ja remmiä.

– Kerran isän käsittelystä jäi sellaiset jäljet, etten voinut näyttää nenääni neljän seinän ulkopuolella pariin viikkoon, Neumann kertoo Me Naisten Elämäni oivallukset -sarjassa.

Neumann ei itse hyväksy fyysistä kuritusta missään muodossa.

– Lapsen pitäisi saada kokea olevansa turvassa, mieluiten omassa kodissaan.

Hänen vanhempansa erosivat, kun selvisi, että Neumannin jo edesmennyt isä eli kaksoiselämää.

– Äidille soitettiin töihin ja sanottiin, että jos haluatte löytää miehenne, menkää tähän osoitteeseen. Lähdin paikalle äidin ja hänen ystävättärensä kanssa. Sieltä isi löytyi. Olin 14-vuotias.

Perheen rikkoontuminen alkoi heijastua Neumannin koulunkäyntiin.

– Minusta tuli levoton tapaus.

Neumannilla oli ollut oppikouluun pyrkiessään komea 9,8:n keskiarvo, mutta kun koulunkäynti päättyi pari kolme vuotta myöhemmin 15-vuotiaana, keskiarvo oli laskenut 4,8:aan.

– Se oli Malmipään keskikoulun arveluttava ennätys.

Neumann erosi itse koulusta äidin allekirjoituksella.

– Olin ollut rehtorin puhuttelussa 28 kertaa. Hän sanoi, että jos tulee 29. kerta, se on viimeinen.

Neumann halusi tehdä lopettamispäätöksen itse ja lähti merille. Hänen omat poikansa ovat nyt suurin piirtein samanikäisiä kuin hän seilaamaan lähtiessään.

– Tuntuisi mahdottomalta, että omat 14- ja 16-vuotiaat teinini tekisivät samoin. Porissa sitä pidettiin 70-luvulla ihan normaalina, Neumann vertaa.

– Minä todella vaalin poikieni koulunkäyntiä ja tuen heitä tulevaisuuden päätöksissään.

Mitä Neumann ajattelee vuosikymmenten kokemuksella rakkaudesta ja parisuhteesta? Mitä ulkonäkö hänelle merkitsee? Mitä hän ajattelee ajan rajallisuudesta ja elämän jatkumisesta? Lue koko Elämäni oivallukset -haastattelu tuoreesta Me Naisista 15/2021. Digilehden voit lukea tästä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?