Sara Chafak on ottanut huulitäytteitä, mutta nyt suunta on päinvastainen – kauneusoperaatioihin liittyvä oivallus sai lopettamaan oman ulkonäön kritisoinnin - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Sara Chafak on ottanut huulitäytteitä, mutta nyt suunta on päinvastainen – kauneusoperaatioihin liittyvä oivallus sai lopettamaan oman ulkonäön kritisoinnin

Sara Chafak ei enää moiti itseään tai vertaile ulkonäköään muihin. – Tajusin, että minulla on mahdollisuudet tehdä itselleni parannuksia, jos haluan.

Sara on lopettanut itsensä kritisoimisen: ”Ihmiset ovat upeita juuri sellaisina yksilöinä kuin ovat.”­

13.1. 8:30

Sara Chafak, 30, on työskennellyt mallina ja hänet on kruunattu Miss Suomeksi. Silti hän ei ole aina tuntenut olevansa erityisen kaunis.

Sara on nuorempana kritisoinut omaa ulkonäköään ja vertaillut itseään muihin. Hän kertoo olleensa tyytymätön huuliinsa. Niiden täytättäminen ei silti ollut hetken mielijohde.

– Päätin aikoinaan täydentää huuliani symmetrian vuoksi ja ihan vain siksi, että tykkään meikeistä. Täytteen ansiosta saa ehostettua huulirajaa, Sara kertoo.

Muita kauneusoperaatioita Saralle ei ole tehty, ja viimeisimmästä täyttökerrastakin on jo useampi vuosi.

Sara kertoo lopettaneensa itsensä moittimisen noin 24-vuotiaana. Miss Suomi -voitolla oli iso vaikutus muutokseen.

– Kun sen jälkeen valitin läheisilleni vaikka tukastani, he vastasivat, että ”mitä sä selität, sut on kruunattu Suomen kauneimmaksi”. Alkoi tuntua tyhmältä jäkättää ulkonäöstä.

Lopullisesti oman ulkonäön kritisointi loppui toisen oivalluksen myötä.

– Tajusin, että minulla on mahdollisuudet tehdä itselleni parannuksia, jos haluan. Sen jälkeen en enää halunnutkaan niitä, vaan ymmärsin olevani itse asiassa aika cool.

Tällä hetkellä Sara suunnittelee poistattavansa huulitäytteet piakkoin kokonaan.

– Vaikka sanotaan, että huulitäytteet lähtevät pois itsestään, minulle on jäänyt niitä. Huuleni eivät ole enää sulavat, vaan jäämät ovat paakkuuntuneet. Se häiritsee minua.

Sara ei koe tällä hetkellä tarvetta muihinkaan kauneusoperaatioihin, vaan sanoo suunnan olevan päinvastainen.

– Iän myötä olen havahtunut siihen, että ihmiset ovat upeita juuri sellaisina yksilöinä kuin ovat.

Miten Sara kuvailee parisuhdettaan Love Island -ohjelmasta tutun Jeffrey Lawmanin kanssa? Mistä hän haaveilee? Entä miten hän suhtautuisi elämään maaseudulla? Lue koko Lukijan puolesta kyselen -haastattelu Me Naisten tuoreesta numerosta 02/2021. Digilehden voit lukea tästä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?