Anni Hautala kertoo suhteestaan ja yllätysvauvastaan Me Naiset Radiossa: ”Emme yrittäneet tietoisesti salata mitään”

Radiojuontaja Anni Hautalan ja Ilkka Ihamäen suhde ja vauvauutinen tulivat täytenä yllätyksenä samoissa tiloissa työskenteleville.

Äitiyslomallaan Anni Hautala on huomannut, että veri vetää aina töihin.

11.1.2021 16:56

Radiojuontaja Anni Hautalan sylissä tuhisee Me Naiset Radion historian ensimmäinen vieras, vielä toistaiseksi nimetön pikkumies.

– Anni näyttää sädehtivän kauniilta, ja vauva on käsittämättömän suloinen, kuvailee Ellen Jokikunnas, joka juontaa tammikuun ajan Me Naiset Radion iltapäivää Jenni Alexandrovan kanssa.

Hautalalle kuuluu hyvää ja arki vauvan kanssa on sujunut mukavasti. Hän myöntää kuitenkin, että töihin on ikävä.

– Olen työorientoitunut ja veri vetää aina töihin. Yritän ottaa iisisti kotona, mutta teen kuitenkin vähän muitakin juttuja, Hautala kertoo.

Hän tekee äitiyslomallaankin muun muassa kolumneja Helsingin Sanomille.

Radiotöitä Hautala tunnustaa kaipaavansa.

– Aina, kun on poissa, korostuu se, miten rakas radio onkaan. Vaikka nyt tietysti tulee olo, että pitäisi sanoa, että olen onnellisin mitä voi olla, kun saan olla vain kotona, hän nauraa.

Suhde ja vauva yllättivät työyhteisön

Vauva on Hautalan ja hänen kumppaninsa, Radio Suomipopin Hovimuusikko Ilkkana tunnetun Ilkka Ihamäen ensimmäinen yhteinen lapsi. Me Naiset Radion Jenni Alexandrova mainitsee Hautalalle, että suhde tuli työyhteisössä yllätyksenä.

– Tehdään täällä samoissa tiloissa töitä, mutta kukaan meistä ei tiennyt, että olette yhdessä tai että olet raskaana. Yllätitte kaikki ihan totaalisesti, Alexandrova kertaa.

– Ei me sitä mitenkään yritetty pitää salassa, mutta ei erityisemmin mainostettukaan, Hautala vastaa.

– Ihana että saa pitää asioita itselläänkin, ettei tarvitse aina jakaa kaikkea kaikkien kanssa, Jokikunnas kommentoi.

Hautala on samaa mieltä.

– Tässä konkretisoituu se, mikä usein monelta unohtuu: elämä on paljon muutakin kuin mitä kerrotaan somessa ja radiossa tai mitä ulospäin näkyy, varsinkin tässä meidän työssä.

Miten äitiys Annin mielestä eroaa 27- ja 38-vuotiaana? Uusinta haastattelusta on kuunneltavissa Suplassa täällä – kuuntele Me Naiset Radiota osoitteessa supla.fi/menaisetradio.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?