Pia Sillanpää kaipasi vertaistukea haastavaan aikaan, mutta löysikin somesta elämänsä rakkauden – molemmat selvittivät heti horoskooppien yhteensopivuuden - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Pia Sillanpää kaipasi vertaistukea haastavaan aikaan, mutta löysikin somesta elämänsä rakkauden – molemmat selvittivät heti horoskooppien yhteensopivuuden

Facebookin suosittu Korona-ajan sinkut -ryhmä yhdisti Pian ja Kimmon. – Olemme päättäneet onnistua tässä suhteessa.

Pia Sillanpää ja Kimmo Oja tapasivat toukokuussa 2020, ja suunnittelevat nyt yhteistä elämää. Vuonna 2021 he muuttavat uuteen, yhteiseen asuntoon ja viettävät häitään.­

8.1. 18:00

Koronaepidemiasta huolimatta Pia Sillanpää elää elämänsä onnellisinta aikaa. Syy siihen on se, että hän on löytänyt elämänsä miehen.

Pian avioliitto päättyi 1,5 vuotta sitten.

Erottuaan hän tutustui nettideittailuun ja vietti pari viikkoa deittipalstalla, josta löytyi lyhyt tapailusuhde. Se ei kuitenkaan johtanut pidemmälle, joten maaliskuussa 2020 Pia liittyi Facebookin Korona-ajan sinkut -ryhmään.

Pia ajatteli, että saisi huippusuositusta ryhmästä ennen kaikkea vertaistukea haastavaan aikaan.

Tukea varten ryhmä alun perin perustettiinkin: moni sinkku kaipaa tavallisia keskusteluja sekä tsemppiä arkeen. Jotkut ovat bonganneet sieltä myös treffiseuralaisen.

Pia kiinnitti huomionsa kuvansa ryhmässä julkaisseeseen Kimmoon. Miehen esittelyteksti oli lyhyt, mutta komea ulkonäkö herätti Pian kiinnostuksen.

– Paikkakunta ja ikä natsasivat, ja lähetin viestin Kimmolle. Viikon ajan kävin katsomassa meiliboksistani joka päivä, onko hän saanut viestini. Mutta hän ei ollut huomannut sitä. Viikon jälkeen kommentoin hänen kuvaansa Facebook-ryhmässä, että ’laitoin sulle yv:n’. Hän kysyi ohjeita viestin löytämiseen ja lopulta löysikin pyyntöni, Pia kertoo.

Pia ja Kimmo alkoivat kirjoitella toisilleen viestejä. Niissä oli Pian mielestä mukava sävy, ja he oppivat paljon toisistaan.

Muutaman päivän päästä Pia ehdotti tapaamista, mutta joutui pettymään.

– Olin harmissani, kun mies kertoi olevansa sekaisin ajatuksissaan eikä hänelle sopinut tapaaminen. Mutta kiitin häntä rehellisyydestä, jota arvostan yli kaiken. Arvelin tuolloin, että hän on jo löytänyt potentiaalisen kumppaniehdokkaan. Hänen kuvastaan olivat tykänneet kymmenet, elleivät jopa sadat sinkkunaiset.

Parin päivän päästä mies laittoi Pialle uudestaan viestiä. Hän oli halukas tapaamaan, jos Piakin vielä olisi.

– Hänelle oli tullut kymmeniä viestejä ja hänen ajatuksensa olivat todella menneet sekaisin. Ymmärsin hyvin. Samalla tavalla kävi itselleni aiemmin, kun laitoin ilmoituksen nettideittipalstalle. En osannut suhtautua viestitulvaan, Pia kertoo.

Halauksia ja suukkoja ensitreffeillä

Helsinkiläinen Pia on sisustusalan yrittäjä ja työskenteli koko koronakevään huonekaluliikkeessä, mutta muuten hän vältteli tapaamisia.

Esimerkiksi vanhempiaan hän ei tavannut yli kolmeen kuukauteen. Kimmon näkemistä hän kuitenkin odotti malttamattomana.

Ensimmäisestä viestistä meni vajaat kaksi viikkoa, kun Pia ja Kimmo tapasivat. Pia myöhästyi treffeiltä vartin, vaikka hän sanoo olevansa yleensä aina ajoissa.

Onneksi mies odotti, olisi odottanut kuulemma tunninkin – ja he halasivat toisiaan treffiensä alussa.

– Kun lähdimme puistoon kävelylle, Kimmo sanoi heti minulle, että olen todella kaunis. Se tuntui ihanalta, kuten halauskin. Treffimme päättyivät suukkoon, ja pian eroamisen jälkeen sain viestin, että ’anteeksi, taisin varastaa suukon’. Olisin tietenkin kertonut, jos se ei olisi ollut sopivaa.

 Kotiin päästyäni tarkistin, miten kaksi neitsyttä sopii toisilleen – ja kyllähän ne sopivat.

Puistonpenkillä Pialle ehti tulla jo vähän vilukin, kun juttu luisti niin hyvin. He puhuivat muun muassa syntymäpäivistään.

He ovat syntyneet viikon välein syyskuussa ja molemmat horoskooppimerkiltään neitsyitä. Pia on 47-vuotias ja Kimmo 53-vuotias.

– Olin jo aiemmin miettinyt, että olemme todella samanlaisia. Syntymäaikamme selitti sitä osin. Kotiin päästyäni tarkistin, miten kaksi neitsyttä sopii toisilleen – ja kyllähän ne sopivat. Kimmo oli myös tutkinut horoskooppimerkkien yhteensopivuutta treffiemme jälkeen, ja hän laittoi huomiostaan ensin viestiä.

”Tämä suhde kestää loppuelämän”

Seuraavat deitit sovittiin parin päivän päähän. Ne kestivätkin kolme päivää, ja siitä hetkestä he katsovat suhteensa alkaneen.

– Toisten treffien ensimmäisestä päivästä tulee meidän vuosipäivämme. Pian päätimme julkaista yhteiskuvamme Facebook-ryhmässä. Sen avulla halusimme luoda toivoa, että tätäkin kautta voi löytää sen oikean. Saimme kymmeniä ihania kommentteja ja tulimme iloisiksi, kun niin moni oli vilpittömän iloinen tuntemattomien ihmisten puolesta.

Viikon päästä seurustelun alkamisesta he tunnustivat sen tärkeimmän – että ovat rakastuneet toisiinsa. Yhteen muuttaminenkin on ollut molempien mielessä.

Niinä päivinä, kun toista ei näe, ikävä on kova.

– Meillä on uskomaton henkinen yhteys, ja rakkaus tuntuu koko kehossa. Olemme päättäneet onnistua tässä suhteessa. Olemme jo suunnitelleet elämää yhdessä eteenpäin. Juhannukseksi olemme varanneet hotellihuoneen ja elokuun lopulle mietimme jotain matkaa, Pia kertoo.

 Emme ole kumpikaan kokeneet näin suuria tunteita aiemmissa suhteissamme.

Hän iloitsee myös siitä, kuinka Kimmo on ottanut hänen koiransa avosylin vastaan. Miehen eläinrakkaus on Pian mukaan iso juttu. Hän ylistää puolisossaan myös rauhallisuutta, rehellisyyttä, huumorintajua ja herkkyyttä.

– Kimmo on kaikki, mitä ikinä olen voinut toivoa ja paljon enemmän. Emme ole kumpikaan kokeneet näin suuria tunteita aiemmissa suhteissamme.

– Tuntuu, että kaikki mennyt on johdattanut meidät tähän suhteeseen ja tähän rakkauden huumaan. Minulla on vahva luotto siihen, että tämä suhde kestää loppuelämän.

Kerro rakkaustarinanne!

Oletko sinä tavannut kumppanisi jossain epätavallisessa paikassa tai tilanteessa?

Jos sinua voi haastatella, kerro lyhyesti rakkaustarinastanne sähköpostilla annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com

Juttu on julkaistu aiemmin Me Naisten sivuilla kesäkuussa 2020.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?