Yli 300 tykkäystä yhdessä yössä! Anni kertoo, miksi Facebookin uusi deittipalvelu voittaa Tinderin 6–0

”Eihän tässä ehtisi töitäkään tehdä, kun Facebook tykittää koko ajan potentiaalisia treffikumppaneita”, sanoo Anni, 32, joka on saanut koronasyksyyn kaivattua säpinää uudesta palvelusta.

2.12.2020 19:00

Helsinkiläinen Anni, 32, on ollut sinkkuna keväästä lähtien ja tuskaillut treffailun vaikeutta korona-aikana. Marraskuussa hän otti käyttöön Facebookin uuden deittipalvelun.

Annin puhelin piippaa kymmeniä kertoja päivässä, kun palvelu ilmoittaa uusista tykkäyksistä – siis hänestä kiinnostuneista henkilöistä.

– Korona-ajan seuraelämäni vilkastui heti, kun otin Facebook-laajennuksen käyttöön. Melkein saisi olla joku henkilökohtainen sihteeri, että ehtisi kommunikoida kaikkien kiinnostavien matchien eli osumien kanssa. Ja töistä pitäisi olla lomaa, että ehtisi käydä treffeilläkin. Yhtenä aamuna kännykkäni ilmoitti yli 300 tykkäyksestä.

– Olen käyttänyt aiemmin satunnaisesti muun muassa Tinderiä, mutta se näyttää minusta kiinnostuneet henkilöt vasta, kun tulee match. Facebookissa puolestaan näen profiilistani tykänneet heti ja se ehdottaa myös parempia matcheja. Jopa niin paljon, että eihän tässä ehtisi töitäkään tehdä, kun Facebook tykittää koko ajan potentiaalisia treffikumppaneita ja niitä haluaisi selata.

Facebookin deittipalvelu avautui Suomessa tänä syksynä. Anni alkoi käyttää sitä heti, kun näki mainoksen sosiaalisessa mediassa. Nyt hän on Facebook-deittaillut reilun kuukauden ja kertoo Me Naisille kuusi huomiotaan palvelusta.

1. Ei maksa mitään

”Ensimmäiseksi täytyy sanoa, että mahtavaa, että tällainen deittifoorumi on ilmainen. Minun ei tarvitse maksaa mitään siitä, että näen tykkäykset – niin kuin Tinderissä pitää, jos ei tyydy pelkkien matchien näkemiseen.

Facebookissa matchin kanssa pääsee kätevästi viestittelemään ja soittamaan nettipuhelun palvelun omassa alustassa. Matchin voi myös poistaa.”

2. 400 kilometrin säde

”Treffisijainnin voi muokata senhetkisen paikkakunnan mukaan ja samalla voi määritellä aina 400 kilometriin saakka alueen, jolta Facebook ehdottaa ihmisiä – jos niin haluaa. Tinderissä etäisyys on korkeintaan 160 kilometriä.

Näin korona-aikana ei tosin ole välttämättä kovin järkevää laajentaa reviiriä, ellei jaksa odottaa parempia matkustusaikoja ja pitää yhteyttä virtuaalisesti.”

3. Paljon taustakysymyksiä

”Kysymyspatteristo Facebookissa on laaja; vähempikin voisi riittää. Mutta jokaista tietoa ei tarvitse tietenkään täyttää.

Siellä voi kertoa muun muassa elämäntyylistään, kuten onko lapsia tai juoko alkoholia. Vapaamuotoisen esittelyn voi kirjoittaa 500 merkillä. Kiinnostuksen kohteita voi myös listata, jos haluaa, ja ainakin minulle Facebook on tarjonnut tykättäväksi miehiä, joilla on samankaltaisia harrastuksia.

Sukupuolesta voi kertoa myös sen, onko esimerkiksi cis- vai transnainen tai mies vai muunsukupuolinen ja kenen kanssa haluaa deittailla.”

4. Löytyisikö hän yhteisestä ryhmästä?

”Deittikumppaneita voi etsiä myös muiden yhteisten intressien, esimerkiksi tapahtumien ja Facebook-ryhmien, perusteella. Tämä on kiva ominaisuus, jos on vaikkapa bongannut jossain ryhmässä mukavan tyypin ja haluaa tsekata, käyttääkö hän deittipalvelua.

Perustiedoissakin voi kertoa muun muassa, kuinka pitkää ja minkä ikäistä kumppania etsii, sekä millaiset ovat hänen elämäntapansa, arvonsa ja koulutuksensa. Toki näitä tietoja kysytään muissakin deittipalveluissa, mutta Tinderiin verrattuna nämä ovat erinomainen lisä.”

5. Asiallista porukkaa – vai tylsää?

”Ihmisillä on paljon asiallisemmat kuvat ja kuvaukset itsestään kuin muilla deittailusivustoilla. Johtuisikohan tämä siitä, että pelkää törmäävänsä Facebook dating -palveluissa tuttuihinsa ja haluaa olla virallisempi? Dating-palvelun jutut eivät onneksi näy uutisvirrassa.

 Mieleen tulee, että kuinka turvallista on kertoa tietojaan somen deittipalveussa. Ja ovatko Facebook-deittailijat aavistuksen varautuneita?

Facebook tarjoaa myös valmiita kysymyspohjia, joita saa täyttää. Ne ovat tavallaan hauskoja ja voivat helpottaa itsestään kertomista. Mutta ne tuntuvat kyllä hieman väkinäisiltä, kun siellä kysytään vaikka ”mitä ruokaa voisin syödä loppuelämäni” tai ”mikä saa minut nauramaan”.

Mieleen tulee helposti, että kuinka turvallista on kertoa tietojaan somen deittipalvelussa. Ja ovatko Facebook-deittailijat sittenkin vielä aavistuksen varautuneita – vai ovatko he tylsähköjä treffiprofiileiden laatijoita?”

6. Missä seksi?

”Tinderissä on tullut viime aikoina vastaan paljon seksiseuraa etsiviä pareja sekä avoimessa suhteessa olevia – ja se on hyvä heille, jotka kaipaavat tällaista tapailua. Facebookissa saa rastia esimerkiksi, haluaako juttuseuraa, rentoa yhdessäoloa tai pidempiaikaista suhdetta.

Mutta mihin Facebook-deittipalvelusta on jäänyt seksi?

Onko se jätetty tarkoituksella pois, että palvelu antaa asiallisemman kuvan? Ei ehkä kannattaisi, sillä moni kaipaa erityisesti tähän aikaan vuodesta ja korona-ajassa intiimiä yhdessäoloa. Toki motiivit saa tietoon kysymällä, kun match napsahtaa, mutta pieni ominaisuus helpottaisi entisestään seuran hakua.”

Kommentoi!

Oletko sinä käyttänyt Facebook dating -palvelua? Millaisia kokemuksia sinulla on siitä?

Jos olet löytänyt kumppanin nyt korona-aikana persoonallisella tavalla ja suostut haastatteluun, lähetä sähköpostia osoitteeseen annakaisa.vaaraniemi@sanoma.com

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?