Välillä Arja Koriseva on epäillyt, rakastaako tarpeeksi – haasteet ovat kuitenkin syventäneet liittoa, joka on kestänyt jo 24 vuotta - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Välillä Arja Koriseva on epäillyt, rakastaako tarpeeksi – haasteet ovat kuitenkin syventäneet liittoa, joka on kestänyt jo 24 vuotta

Arja Korisevan mielestä myös riitely kuuluu hyvään parisuhteeseen. – Jos riitoja ei tule, jompikumpi todennäköisesti peittelee oikeita tunteitaan.

Vaikka elämäntilanteet ovat vuosien varrella vaihdelleet, Arja ja hänen miehensä eivät ole kasvaneet erilleen: ”Meillä on ollut omat työmme, mutta harrastamme paljon yhdessä.”­

25.11.2020 8:00

Arja Koriseva, koko nimeltään Arja Koriseva-Karmala, on ollut naimisissa puolisonsa Juha-Pekka Karmalan kanssa yli 24 vuotta. Yhteiset vuodet ovat opettaneet Arjalle, ettei kumppania voi ottaa itsestäänselvyytenä.

– Parisuhteessa ei pidä olettaa, että tekee mitä vain, niin toinen kyllä antaa anteeksi ja rakastaa. Täytyy miettiä omaa käytöstä ja pyrkiä tekemään asioita, jotka vahvistavat suhdetta, Arja sanoo.

– Pitkä liitto on aivan mahtava rakkaudenosoitus: niin vahvasti toinen minua rakastaa, että olemme edelleen tässä.

Arjan mielestä omaan kumppaniin pitää aika ajoin pystyä rakastumaan uudelleen. Muistella, mihin hänessä rakastui, ja löytää samat piirteet uudelleen. Samoin pitää itse tuoda esille asioita, joihin tietää kumppanin aikoinaan rakastuneen.

Arja kokee, että myös haasteet ovat syventäneet rakkautta.

– Kun välillä vähän karahtaa karille, huomaan sen jälkeen ihastuvani mieheeni uudestaan.

Mitään yksittäistä suurta haastetta parilla ei ole ollut.

– Välillä sitä vain on epäillyt, rakastanko tarpeeksi tai miten tästä selvitään. Välillä riitoja on tullut vaikka mistä. Ja riitoja pitää tullakin, ehdottomasti. Jos niitä ei tule, jompikumpi todennäköisesti peittelee oikeita ajatuksiaan tai tunteitaan.

Eniten ristiriitatilanteita on Arjan mukaan aiheuttanut hänen epäsäännöllinen työnsä. On vaatinut puolisolta paljon joustoa, että yhteiset suunnitelmat saattavat mennä uusiksi, kun esiintyvän taiteilijan kalenterissa tapahtuu yllättäen muutoksia.

Toinen Arjan pitkän suhteen salaisuus on yhdessä tekeminen.

– Meillä on ollut omat työmme, mutta harrastamme paljon yhdessä. Olemme pitäneet kiinni lomistamme ja järjestäneet aikaa myös toisillemme.

Arja teki kiireisimpinä vuosinaan 27 työpäivää kuukaudessa. Minkä ansiosta hän jaksoi kovaa työtahtia? Miten Arja koki vaikeuden saada lapsia? Miten ystävät suhtautuivat, kun Arja lähetti jouluksi fanipostikortin nimmarillaan? Lue koko Elämäni oivallukset -haastattelu Me Naisten tuoreesta numerosta 43/2020. Digilehden voit lukea tästä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?