Tiina rakastui Richardiin nettipelissä ja palkkasi etsivän tutkimaan miehen taustat – lensi toisille treffeille Etelä-Afrikkaan mennäkseen heti naimisiin - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Tiina rakastui Richardiin nettipelissä ja palkkasi etsivän tutkimaan miehen taustat – lensi toisille treffeille Etelä-Afrikkaan mennäkseen heti naimisiin

Vantaalainen Tiina van der Walt lensi elämänsä ensimmäistä kertaa lentokoneella, kun hän meni treffeille Etelä-Afrikkaan kymmenen vuotta sitten. Ne olivat internetissä vuonna 2005 kohdanneen pariskunnan toiset deitit. Samalla he menivät naimisiin.

Tiina ja Richard van der Waltin peliystävyys kasvoi rakkaudeksi.­

1.10.2020 16:00

Videopelit. Ne ovat Tiina van der Waltin, 37, rakas harrastus ja niiden parista hän löysi aikoinaan aviomiehensäkin.

Nyt 15 vuotta myöhemmin Tiina ja Richard kaivavat yhä videopelit esiin sen jälkeen, kun heidän lapsensa menevät nukkumaan illalla.

Tiina törmäsi kivaan mieheen ensimmäisen kerran vuonna 2005, kun hän alkoi pelata World of Warcraft -nettiroolipeliä.

Aluksi he olivat miehen kanssa vain ystäviä, jotka tapasivat internet-pelin ääressä ja juttelivat sen sisäisessä chatissä.

Richard asui Etelä-Afrikassa ja Tiina Vantaalla.

Tiinaa viehättivät miehessä aluksi avoimuus ja rehellisyys; tämä ei vaikuttanut huikentelevalta naistenmieheltä, vaan kunnioitti muita pelaajia.

Molemmat olivat vielä silloin parisuhteessa tahoillaan, mutta vuoden 2008 lopussa asiat alkoivat edetä, kun vanhat suhteet päättyivät.

Sitten Richard tuli vierailulle Suomeen.

– Meidän kahden peli oli selvä jo Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kun katseemme kohtasivat, se oli siinä. Kolme päivää myöhemmin hän kosi ja pujotti itse suunnittelemansa sormuksen sormeeni. Hän viipyi Suomessa kolme viikkoa, ja sen jälkeen aloimme suunnitella yhteistä tulevaisuutta.

Vasta kun Richard oli lähtenyt takaisin kotiinsa, Tiina kertoi miehestä perheelleen ja ystävilleen – yhdelle kerrallaan.

– Peliystävämme olivat jo aiemmin sanoneet, että meistä tulisi hyvä pari. Yksi heistä oli entinen poikaystäväni, joka on myös peliporukkamme jäsen. Perheenjäsenet olivat sen sijaan kauhuissaan, mutta pidin pääni, sillä tiesin mitä tein. Ystäväni olivat sitä mieltä, että olen aivan sekopää. Vastasin vain, etten ole ikinä väittänyt olevanikaan täyspäinen. Enkä ole vieläkään, Tiina naurahtaa.

”Maksoin etsivästä 200 euroa”

Kihlautumisen jälkeen pari ei nähnyt toisiaan 1,5 vuoteen. Sitten Tiina lensi Etelä-Afrikkaan kuukaudeksi.

Hänen lentolippunsa maksoivat 1300 euroa, ja Richard kustansi ne. Tuolloin Tiina opiskeli sairaanhoitajaksi, ja Richard oli töissä Vodacom-operaattorilla.

– Matkavalmistelut olivat yksinkertaiset. Mukaan piti pakata hääpuku sekä syntymä- ja esteettömyystodistus, Tiina listaa.

Lento Johannesburgiin kesti 17 tuntia yhdellä vaihdolla, ja se oli Tiinan ensimmäinen ulkomaanmatka lentäen. Hän oli tuolloin 27-vuotias.

 Ajattelin, että se on hyvä sijoitus, oli tulos mikä hyvänsä.

Mies oli varannut vihkimisen asianajajan toimistoon, ja he juhlivat häitään ravintolaillallisella perheen kesken. Samalla kertaa Tiina tapasi ensimmäistä kertaa anoppinsa ja appensa. Varasuunnitelmankin hän oli tehnyt ja selvittänyt etukäteen monta asiaa, kuten hotellit ja liikkumisen.

– Tarkistin puolisoni taustat jo aiemmin yksityisetsivän avulla. Halusin varmistaa, ettei häneltä löydy piilotettuja vaimoja, rikosrekisteriä tai muita yllätyksiä. Tiesin tapauksia, joissa puolisolta oli löytynyt toinen perhe kotimaastaan, ja halusin olla varovainen. Maksoin palvelusta luottokortilla noin 200 euroa. Ajattelin, että se on hyvä sijoitus, oli tulos mikä hyvänsä.

Nörttinä olossa on monia etuja, Tiina myöntää. Etsivän löytäminen netistä oli hänen mielestään helppoa.

Hän antoi kaikki tietonsa Richardista etsivälle ja sai myöhemmin etsivältä vahvistuksen, että Richard puhuu totta. Etsivästä Tiina kertoi puolisolleen vasta paljon myöhemmin.

– Mieheni suhtautui etsiväasiaan huumorilla, Tiina sanoo.

”Richard on herrasmies”

Tällä hetkellä Tiina ja Richard asuvat Vantaalla. Heidän lapsensa ovat 2- ja 5-vuotiaat. Kun Tiina on tehnyt töitä sairaanhoitajana, Richard on hoitanut lapsia kotona.

Ohjelmoijana kotimaassaan työskennellyt Richard, 39, on tehnyt Suomessa muun alan hommia, ja hän tähtää nyt opiskelemaan yliopistoon. Hän haluaisi valmistua diplomi-insinööriksi; lastenhoidon ohella hän on opiskellut omatoimisesti kotona muun muassa matematiikkaa, kemiaa ja fysiikkaa.

Puolison paras puoli on edelleenkin huomaavaisuus, Tiina sanoo.

– Richard on herrasmies, joka avaa ovet minulle ja muille daameille, auttaa vanhuksia bussiin ja bussista pois sekä kantaa painavia ostoskasseja. Koti-isän roolistaan huolimatta hän ei todellakaan ole mikään nynny, vaan täysiverinen alfauros, huolehtiva puoliso sekä isä. Erityisesti hän hurmaa hyvällä ruualla, jota osaa arvostaa näin pikkulapsiarkea elävänä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?