Jitka Nováčková odottaa huuhkaja-kapteeni Tim Sparvin kanssa vauvaa – kertoo Me Naisille, kuinka testasi Timiä etäsuhteen alussa: ”Meillä oli aluksi kommunikaatio-ongelmia” - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Jitka Nováčková odottaa huuhkaja-kapteeni Tim Sparvin kanssa vauvaa – kertoo Me Naisille, kuinka testasi Timiä etäsuhteen alussa: ”Meillä oli aluksi kommunikaatio-ongelmia”

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv ja sometähti Jitka Nováčková muuttivat etäsuhteen jälkeen yhteen. Perheeseen syntyy esikoinen helmikuussa.

Jitka ja Tim odottavat esikoistaan. Laskettu aika on helmikuussa.­

30.9. 6:30

Vuoden alussa tubettaja-malli Jitka Nováčková, 28, muutti rakkauden perässä Prahasta Tanskaan. Jitkan avomies on Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv, 33, joka johdatti marraskuussa Huuhkajat EM-kisoihin ensimmäistä kertaa suomalaisen jalkapalloilun historiassa.

Kauan Jitka ei ehtinyt Tanskassa asua, sillä kahdeksan kuukauden jälkeen hän pakkasi Timin kanssa taas muuttolaatikoita, ja pariskunta muutti Timin uuden sopimuksen perässä Välimeren lämpöön Keski-Kreikkaan.

Kolmisen vuotta yhdessä olleella parilla on takanaan muutenkin tapahtumarikas alku tuoreena avoparina. Jitka on raskaana, ja perheeseen syntyy esikoinen helmikuussa.

Jitka on tuntenut jo vauvan liikkeitä.

– Se on ollut tähän mennessä paras osuus. Raskaus ei ole vain pahoinvointia tai sitä että ei saa farkkujen vetoketjua kiinni. Tunnen kuinka pienellä vauvallamme on vatsassa hauskaa!

– Luulen, että ensimmäinen lapsi laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, Tim arvelee.

– Tähän asti koko elämäni on pyörinyt jalkapallon ympärillä, mutta olen aika varma, että arki muuttuu, kun lapsi syntyy. Uskon, että se tekee minulle henkisesti hyvää.

Jitka ja Tim olivat aluksi pitkään etäsuhteessa. Timin aikataulut saneli joukkueen kalenteri, ja Jitka oli juuri aloittanut oman Youtube-kanavan, joka muiden kuvausten lisäksi sitoi häntä Prahaan.

Timillä oli aiemmassa suhteessaan kokemusta etäseurustelusta, Jitkalle erossa oleminen oli vaikeampaa. Suhteen alussa hän teki jopa testin ja kokeili, kauanko kestää, että Tim ottaa yhteyttä, jos hän itse pitää radiohiljaisuutta.

Neljän päivän hiljaiselon jälkeen Tim soitti.

– Tämä kiteyttää eromme ihmisinä. Vaikka välitämme toisistamme varmasti yhtä paljon, erossa ollessa halusin olla mukana jokapäiväisessä elämässä, soitella ja jakaa asioita. Tim on erilainen. Tuon testin jälkeen hän ymmärsi, että hänen pitää soittaa useammin, jos aiomme olla yhdessä, Jitka kertoo.

– Etäsuhteessa pitää löytää sopiva tapa, jotta toinen tuntee tulleensa kuulluksi. Meillä oli aluksi kommunikaatio-ongelmia erossa ollessa. Mutta löysimme kultaisen keskitien, Tim sanoo.

Miten introvertti Tim ja ekstrovertti Jitka sopivat yhteen ja mitä haasteita luonne-erot aiheuttavat? Miten pari on sopeutunut uuteen kotimaahansa Kreikkaan? Lue koko haastattelu Me Naisten tuoreesta numerosta 40/2020. Digilehden voit lukea tästä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?