Miika Nousiainen kuvaa perhearkeaan Me Naisissa hirveäksi spedeilyksi: ”Liikutun, kun joku on jaksanut käydä kaupassa puolestani” - Ihmiset & suhteet - Ilta-Sanomat

Miika Nousiainen kuvaa perhearkeaan Me Naisissa hirveäksi spedeilyksi: ”Liikutun, kun joku on jaksanut käydä kaupassa puolestani”

Kirjailija Miika Nousiaisen lapsiperhearki on yhtä härdelliä, missä suunnaton rakkaus kuitenkin voittaa kaatuneet jugurtit.

”Täytän ihan kohta 47 vuotta, mutta ajattelin olla siinä mielessä kreisi, että kuitenkin jatkan 46-vuotiaalle ominaisia juttuja”, Miika Nousiainen sanoo Me Naisten haastattelussa.­

16.9. 18:00

Mielikuva kirjailija, toimittaja Miika Nousiaisesta, 46: harmaat hiukset, hillitty olemus, sarkastinen huumori.

– Jos joskus meinaan riehaantua, minussa herää sisäinen jarru ja mietin, että kohtako jo juon värikkäitä drinkkejä ja kuuntelen reggaemusiikkia ilman paitaa, Nousiainen kuvaa rauhallisuuttaan Me Naisten tuoreessa Elämäni oivallukset -haastattelussa.

Melkein kuin vastapainoksi Nousiaisen kotiarki kahden lapsen perheessä on kuulemma ”hirveää spedeilyä”.

– Jos laittaisi exceliin sen hyvät ja huonot puolet, huonojen lista olisi pidempi. Hyvät puolet, kuten suunnaton rakkaus ja huolenpito, ovat kuitenkin niin paljon isompia, että kuuluisissa loppupeleissä ne peittoavat sekoilun, kaatuneet jugurtit ja univelat.

Miika Nousiainen sai 70-luvun lapsena ajan hengen mukaan ankaran kasvatuksen.

– (Silloin) Pieniä läpsyjä ei laskettu lastensuojeluasiaksi. Silti ajattelen, että nykyinen nollatoleranssi on ainoa oikea linja, Miika kertoo.

– Kun minä teininä kaaduin polkupyörällä ja raahauduin kotiin verisenä ja neljä etuhammasta poikki, isä tuli vastaan ja sanoi: ”Etkö sä jumalauta osaa ajaa sillä pyörällä?” Nykyään lapsi otetaan maailman pisimpään halaukseen ja pidetään sylissä kunnes kipu on hävinnyt.

Rakkauden ilmaisemisessa Miika Nousiainen arvioi olevansa ”kohtalainen, sellainen 7–”.

– Muuten olen kyllä aika tunteikas ja liikutun helposti kaikesta, kuten siitä, että joku on jaksanut käydä kaupassa puolestani.

Tiesitkö, että toinen puoli Miikan suvusta asuu Australiassa? Millaisen jäljen isän kuolema jätti nuoreen Nousiaiseen ja miten muusikko Sipe Santapukin äiti liittyy siihen? Miksi ikä on miehelle vaikea aihe? Lue Miika Nousiaisen Elämäni oivallukset -haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2020. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset