Vesa Keskinen on erityislapsen isä, joka pyhittää illat ja viikonloput vaimolleen ja lapsilleen – ja hän kehittää jatkuvasti luonnettaan keksimällään 13/7/67-metodilla

Yrittäjä Vesa Keskinen opettaa pojalleen, että onni pitää itse tehdä. Vesa vastasi kysymyksiin Me Naisten Lukijan puolesta kyselen -juttusarjassa.

Kun Vesa Keskinen haluaa rentoutua, hän menee yksin saunaan tai lukee Aku Ankkaa.

6.9.2020 7:00

Millainen arvomaailma sinulla on?

Arvomaailmani perustuu jatkuvaan luonteen kehittämiseen. Oman tapani olen nimennyt 13/7/67-metodiksi syntymäpäiväni mukaan. Siihen sisältyy 13 arvoa, 7 periaatetta ja 67 luonteenpiirrettä. Arvojani ovat muun muassa ahkeruus, hyvyys, suvaitsevaisuus ja tasapuolisuus, periaatteitani rohkeus ja totuus ja luonteenpiirteitäni syvällisyys ja visionäärisyys.

Mikä on ollut elämäsi kovin paikka?

15-vuotiaana luulin kuolevani sydämen tiheälyöntisyyskohtaukseen. Näin pelkkää mustaa ja erivärisiä ympyröitä. Pääni ja rintakehäni tuntuivat halkeavan. Isäni ajoi minut nopeasti sairaalaan. Sydämen rytmi oli reilusti yli 300 kertaa minuutissa. Sain suoneen tehokasta lääkettä, mutta ennen sen vaikuttamista ehdin lupaamaan itselleni, että jos tästä selviän, niin minulla ei ole edessä elämässäni negatiivisia päiviä. Samalla päätin lopettaa kiroilun.

Kerro kolme parasta ja kolme pahinta luonteenpiirrettäsi.

Kolme parasta luonteenpiirrettäni ovat samat kuin kolme huonointa: oikeudenmukaisuus, sinisilmäisyys eli luottamus ja periksiantamattomuus. Olisin päässyt elämässäni paljon helpommalla olemalla vähemmän periaatteellinen. Mutta aito luottamus ihmisiin on mahdollistanut minulle paljon enemmän kuin ihmisten epäileminen. Periksiantamattomuus on hyve, mutta tiedän olevani sen suhteen ääri-ihminen.

Olet kasvattanut Tuurin Kyläkaupan 6 000 neliöstä 86 000 neliöön. Oletko suuruudenhullu?

Positiivisessa mielessä kyllä! Kyläkaupan perusti pappani Toivo Keskinen. Ei isäni, enkä minä. En myöskään ole syntynyt kultalusikka suussa. Olen koko ajan pitänyt tiukasti jalat Tuurin kylän maassa, mutta olen halunnut Kyläkaupan olevan ainutlaatuinen koko maailmassa. Elämme vain kerran, joten on uskallettava elää. Melko usein poikkeuksellinen rohkeus koetaan suuruudenhulluudeksi negatiivisessa mielessä.

Mikä motivoi sinua, mistä vielä unelmoit?

Olen yksinkertainen ihminen. Innostun ja motivoidun pienistä asioista. Olen todella utelias, rakastan luontoa ja pidän lukemisesta. En ole koskaan tuntenut olevani unelmoija vaan visionääri, joka kulkee omia polkujaan mukanaan luja usko itseen, henkilökuntaan, yhteistyökumppaneihin ja kansaamme. Uskon, että Kyläkauppa tulee olemaan joskus maailman tunnetuin tavaratalo.

Milloin sinua saisi nähdä kaupan puolella?

Toimistoajat menevät yleensä kokouksissa, ja illat ja viikonloput pyrin pyhittämään perheelleni. Lisätyöaikaa löydän muun perheen nukkuessa. Silloin vastaan lukemattomiin sähköposteihin peiton alta. Kesällä minun on lähes mahdoton liikkua myymälässä, koska lähes kaikki haluavat tulla kiittämään ilmaisesta Miljoona Tivolista ja ottamaan selfiet. Nautin asiakkaiden kanssa keskustelusta, mutta aika on valitettavasti rajallista.

Oletko missään asiassa nuuka?

Olen elämässäni nostanut jokaisen kolikon maasta. Kunnioitan varastoitua työtä eli rahaa! Olen sisimmässäni todella nuuka, vaikka en siltä ulospäin vaikutakaan.

Mikä eteläpohjalaisuudessa on parasta?

Isänmaallisuus. Benjamin Franklin lausui aikoinaan: ”Joka uhraa vapauden turvallisuuden tähden, ei ansaitse kumpaakaan.” Olen virallisesti Suomen nuorin patriootti eli isänmaan ystävä.

Miten rentoudut?

Rentouttavinta on olla yksin saunassa tai lukea sarjakuvia, etenkin Aku Ankkaa. Akuun on helppo samastua.

Mitä ominaisuuksia ihailet kumppanissasi Janessa?

Hän on todella voimakas nainen, jolle lapsemme ovat kaikki kaikessa. Hän antaa minun aina olla oma itseni. Hän ei ole mustasukkainen Kyläkaupasta tai työstäni. Saan ilman närkästystä tarttua kännykkääni ensimmäisenä aamulla tai iPadiini viimeisenä rituaalina illalla. Hän antaa minulle tilaa lukea, kirjoittaa ja vaipua ajatuksiini. Äitinä Jane on velvollisuudentuntoinen, hellä, huolehtiva, hoivaava ja kannustava. Janen kanssa tunnen oloni vapaaksi.

Miten perhe-elämä sujuu kaksikielisessä perheessä?

Meillä on kolme kieltä: suomi, portugali ja englanti. Tässä järjestyksessä. Tyttäremme Maria on erityislapsi eli lievästi autistinen. Perhe-elämämme sujuu haasteellisena, mutta kielet olemme kokeneet vain rikkautena.

Mitä teet kaikella rahalla ja autoilla?

Rahalla luon uutta. Työpaikkoja muun muassa. Autoilla ajelen muutamia tuhansia kilometrejä vuodessa. Yli 90-prosenttisesti ajelen perheeni kanssa.

Tuurissa on iso onnenenkelipatsas ja yksisarvispatsaita. Uskotko enkeleihin ja yksisarvisiin?

Kysymys on uskosta tulevaisuuteen – ei uskonnosta! Walt Disneyllä oli hiiri. Minulla on Onnenkylä onnenkenkineen, onnettarineen ja yksisarvisineen. Toivo-pojallemme olen pienestä pitäen opettanut: ”Poikani, onnea ei ole. Se pitää itse tehdä!”

Vesa Keskinen

53-vuotias Tuurin kyläkaupan yrittäjä ja toimitusjohtaja.

Esiintynyt kyläkauppaansa sijoittuvissa tosi-tv-sarjoissa Tuuri ja Tuurin kyläkauppias (Dplay).

Asuu Tuurissa vaimonsa Janen ja lastensa Marian, 6, ja Toivon, 5, kanssa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?