Susanna Laine kertoo, miksi jätti työnsä: ”Päivän lopuksi saatoin rojahtaa makaamaan eteisen lattialle”

Susanna Laine lopettaa suositun Puoli seitsemän -ohjelman juontajana, koska työstä oli tulossa koko elämän sisältö.

2.9.2020 6:15

Suositun Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Susanna Laine, 39, kertoi maanantaina suorassa lähetyksessä jättävänsä ohjelman kuuden intensiivisen vuoden jälkeen.

Ajatus luopumisesta oli käväissyt Susannan mielessä aina silloin tällöin, varsinkin viikonloppuisin, kun ystävät houkuttelivat menoihin. Hän kertoo Me Naisten haastattelussa (36/2020), miten hän ei enää oikein jaksanut nähdä vapaa-ajallaan ihmisiä, ja vähitellen kaikki sosiaaliset kontaktit alkoivat vähentyä.

Työ viitenä päivänä viikossa suorassa ohjelmassa ja juontokeikat ympäri Suomea vaativat veronsa. Kesät kuluivat näyttelijänä kesäteattereissa. Väliin ovat jääneet esitysten takia ystävien häät, kummipojan rippijuhlat ja useita läheisten juhlia ja ensi-iltoja.

– Alkuaikoina kävin usein vielä illalla urheilemassa suoran lähetyksen tuottamalla adrenaliinilla, mutta sitten saatoin päivän lopuksi rojahtaa makaamaan eteisen lattialle. Sellaisella elämäntyylillä ja aikataululla työstä tulee helposti koko elämän sisältö, Susanna sanoo.

– Mietin usein, että pitää vain jaksaa painaa, sillä eihän minulla ole kotona mitään tai ketään, joka vaatisi minulta energiaa töiden jälkeen. Mutta helposti käy niin, että kun ei ole vaikkapa perhettä viemässä ajatuksia pois työstä, työ saa elämässä aivan liian suuren roolin.

Kuusi vuotta kestänyt unelmapesti päättyy virallisesti lokakuun lopussa.

– Nuorempana kuvittelin, että tässä iässä minulla olisi lapsia. Sitten tajusin, ettei se olekaan itsestään selvää. Totta kai jossain vaiheessa biologinen kello näyttää liikaa. Itse olen vähän hätkähtänyt, että ohhoh, olen jo 39, enkä välttämättä saakaan lapsia. Sen läpikäyminen voi olla aikanaan kova paikka, mutta vielä en ole asiaa kriiseillyt.

Ensi vuonna neljäkymmentä täyttävä Susanna arvelee, että hän haluaa löytää jatkossa työn ja vapaa-ajan välille paremman tasapainon.

– Viime vuodet olen tuntenut itseni välillä robotiksi, joka juoksee kello kaulassa paikasta toiseen. Nyt on ehkä aika antaa mahdollisuus myös jollekin muulle.

Miten korona ja yhtäkkiä tyhjentyvä kalenteri vaikuttivat Susannan suunnitelmiin? Mitä Susanna kertoo tavoitteestaan ja unelmistaan? Mitä hän ajattelee lähestyvistä nelikymppisistään? Lue koko haastattelu tuoreesta Me Naisista 36/2020. Digilehden voit lukea tästä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?