Tiia, 23, tajusi käyttäneensä Tinderiä aina väärin – teki yhden muutoksen ja alkoi löytää kiinnostavia miehiä

Tiia teki Tinderissä pitkään saman virheen kuin moni muukin: kiinnitti liikaa huomiota ulkonäköön ja antoi itsestään turhan pinnallisen kuvan.

Seksuaaliterapeutti kehottaa jokaista Tinderin käyttäjää miettimään, vastaako sovellus todella omiin tarpeisiin.

19.8.2019 16:53

Tiia, 23, käytti Tinderiä kolme vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti, kunnes tajusi käyttävänsä sitä väärin.

– Minulle perimmäinen syy käyttää Tinderiä on aina ollut se, että haluaisin löytää jotakin vakavaa. Lopulta ymmärsin, että enhän minä edes oikeasti toimi sen mukaisesti.

Tiian Tinderin käyttö oli kolmen vuoden ajan melko samanlaista kuin muillakin sovelluksen käyttäjillä: svaippailua ajan kuluksi.

Oikealle päätyivät vain todella hyvännäköiset ihmiset, koska Tiia ei jaksanut paneutua profiileihin paria ensimmäistä kuvaa tarkemmin.

– Ei se vienyt yhtään mihinkään, kun en panostanut omaan profiiliini, saati sitten paneutunut muidenkaan.

Tiia poisti sovelluksen kymmenettä kertaa. Lue täältä analyysi, miksi Tinderistä tuli katkera paikka, jossa kaikki ovat vihaisia eikä kukaan enää vastaa viesteihin.

Uusi taktiikka

Kaksi viikkoa sitten Tiia päätti ladata sovelluksen puhelimeensa uudestaan, mutta tällä kertaa uudella taktiikalla.

– Panostin siihen, että profiilini tekstit ja kuvat kertoisivat minusta jotakin myös ihmisenä. Nyt profiilistani voi esimerkiksi päätellä, mitä teen työkseni, mitä harrastan ja mistä olen kiinnostunut.

Pelkkä profiilin muokkaus ei kuitenkaan riittänyt, vaan Tiia päätti muuttaa myös tapaansa svaippailla. Hyvännäköisten ihmisten sijaan hän keskittyi nyt etsimään miehiä, joiden kanssa hänellä on jotakin yhteistä – tai jotka saavat hänet nauramaan.

– Hölmöintä tässä on se, että Tinderin ulkopuolella olen aina kiinnostunut ihmisistä muista kuin ulkonäöllisistä syistä. Tinderissä toimin kuitenkin jostain syystä vuosia toisin.

Myös seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen kehottaa jokaista Tinderin käyttäjää miettimään, vastaako sovellus todella omiin tarpeisiin.

– Tinderissä on paljon hyvää, mutta se on myös traumatisoinut monia sinkkuja. Jos omalla kohdalla tuntuu, ettei sovellus toimi halutulla tavalla, kannattaa pohtia, mitä voisi tehdä toisin.

Parempia keskusteluja

Tiia kertoo, että uusi taktiikka ei ole tuonut aikaisempaa enemmän niin kutsuttuja matcheja, vaan niiden määrä on pysynyt jotakuinkin ennallaan. Sen sijaan matchien seasta löytyy huomattavasti enemmän ihmisiä, joiden kanssa Tiialla on myös juteltavaa.

– Olen käynyt Tinderissä kahden viikon aikana enemmän mielenkiintoisia keskusteluja kuin edellisvuoden aikana yhteensä.

Tiia kertoo, että yhden lupaavan tyypin kanssa hänellä on jo treffitkin sovittuna.

– Tämä ihminen vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Minulle deittailu on helpompaa kasvokkain kuin puhelimen välityksellä, joten odotan treffejä innolla.

Ghostaaminen yleistynyt

Tiia kertoo myös suhtautumisensa Tinderiin muuttuneen merkittävästi. Välinpitämättömyys on muuttunut aidoksi mielenkiinnoksi.

– Tinderissä ghostaaminen on todella yleistä, enkä ennen välittänyt juurikaan, jos joku matchini katosi yllättäen kuvioista. Nyt olen kuitenkin kahden viikon aikana antanut itsestäni jo niin paljon tulevalle treffikumppanilleni, että jos hän nyt yhtäkkiä häviäisi, olisin oikeasti surullinen.

Myös Tanskanen on pistänyt Tinderin ghostaamiskulttuurin, eli toisen osapuolen yllättävän häviämisen, merkille.

– Olen kuullut monista tapauksista, joissa on jo olemassa orastava suhteen alku, mutta sitten toinen vain yllättäen katoaa. Vaikka ei olisi luvattu mitään, mielestäni deittailuun kuuluisi kuulua aina peruskäytöstavat ja huomaavaisuus.

Tiiakin myöntää tehneensä Tinderissä katoamistemppuja – eikä ole niistä ylpeä.

– Jos toisen kanssa on vaihdettu vain pari sanaa, se on ihan ok. Tinderin kaltaisessa sovelluksessa tulee kuitenkin juteltua kymmenille. Mutta jos juttu etenee tapailuun asti, olisi mielestä tärkeää lopettaa se kunnolla.

Tiia lisää, että nykyisten matchien kanssa hän toimisi toisin, sillä juttelua on jatkunut jo pidempään.

– Mielestäni hyvä nyrkkisääntö on, että jos loukkaantuisit itse, jos toinen häviäisi yllättäen, et voi tehdä sitä itsekään.

Tämä on Me Naisten tuottama artikkeli, joka on julkaistu alun perin menaiset.fi:ssä. Tiian nimi muutettu juttua varten.

Lue myös:

Radiojuontaja Laura Friman, 38, rakastui Tinder-kokeilussa suorassa lähetyksessä: ”Laurihan on häikäisevän komea satuprinssi”

Nelikymppinen Anna kävi vuoden ajan Tinder-treffeillä – paljastaa karmeat kokemuksensa

Kolmekymppinen Ville heitettiin ulos Tinderistä ilman selitystä – kysyimme deittisovelluksen pyörittäjiltä, mistä on kyse

Suomen tiettävästi ensimmäinen Tinder-lapsi ilmoitti tulostaan kuukausi ensitreffeistä: ”Sanoin Samille, ettei sinun ole pakko jäädä”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?