Vuodesta 1999 nettideittaillut Mari kertoo, millainen on täydellinen Tinder-profiili – 3 tärkeintä vinkkiä

Mari Koistinen paljastaa, mikä kaikki muu kuin kuva ratkaisee nettideittiprofiilissa.

2.9.2018 19:01

Kuva on Tinder-profiilissa tärkeä, mutta sillä ei pötki pitkälle, jos esittelyteksti on tylsä. Sekin on tärkeää, miten keskustelun matchin kanssa aikanaan aloittaa.

Muun muassa näissä asioissa antaa neuvoa Mari Koistisen uutuuskirja Digideiteillä (Otava). Kyseessä on pilke silmäkulmassa tehty neittideittailun opas, joka pureutuu moniin nettideittailun yksityiskohtiin.

Koistinen kertoo kirjassa myös omia kokemuksiaan nettideittailusta.

– Itselläni on pitkä nettideittailutausta, ja olen käynyt nettitreffeillä ensimmäisen kerran vuonna 1999 ollessani 22-vuotias. Tässä välissä olin pitkässä parisuhteessa, mutta palasin nettideittailun maailmaan pari vuotta sitten, Koistinen sanoo.

Nettideittailu on varsinkin Tinderin myötä muuttunut paljon. Kun aiemmin esimerkiksi pitkät esittelytekstit olivat yleisiä, nyt kaikki, mitä itsestään haluaa deittiprofiilissa kertoa, pitää mahduttaa muutamaan kuvaan ja noin 500 merkkiin tekstiä.

– Koen ihan hyväksi asiaksi sen, että esittely on nykyään tiivis. Silloin on oikeasti mietittävä, mitkä ovat niitä olennaisimpia asioita, mitä itsestä haluaa kertoa. Mutta kyllä se 500 merkkiä on joskus tuntunut itsellekin todella vähältä, Koistinen sanoo.

– Se kuitenkin tasapuolistaa. Aikaisemmin kirjoittaminen oli korostetumpaa, jolloin moni vähän vähemmän kirjallinen ihminen valitteli, ettei oikein pärjää nettideittailun maailmassa.

Lue lisää: Tinderit tilastot sen todistavat – tällainen kuva toimii

Monipuolisuus on tärkeää

Mitä siihen profiilin sitten kannattaisi mahduttaa? Koistinen tiivistää vinkkinsä kolmeen tärkeimpään.

– Profiiliin kannattaa laittaa itsestä hyvät ja laadukkaat kuvat, mieluiten useampi kuin yksi. Kokonaisuudessa kannattaa miettiä monipuolisuutta, koska myös kuvilla voi kertoa tarinoita ja asioita itsestä. Ihan kaikkea ei tarvitse siis kirjoittaa auki, Koistinen sanoo.

– Monipuolisuus on tärkeää myös siinä mielessä, että näyttää itsestään sitä arkisempaa puolta eikä vain juhlia ja lomareissuja, jotka voivat antaa vääränlaisen kuvan omasta elämästä.

Esittelytekstissä on syytä pyrkiä olemaan positiivinen.

– Kannattaa kertoa asioista, mistä pitää, eikä listata vaatimuksia tai rajoittavia asioita. Esimerkiksi ilmoitus, ettei halua sohvalla makaavaa Netflixin tuijottelijaa, voi olla luotaantyöntävä.

Monia myös varmasti askarruttaa se, pitääkö oman profiilin olla kovinkin omaperäinen.

– Väkisin ei kannata yrittää olla hauska tai nokkela, koska siitä voi tulla päälle liimattu fiilis. Ihan tavallisista asioista ja itsestä kertomalla pääsee jo pitkälle. Jos kuitenkin oman omaperäisyyden osaa tuoda hyvin ilmi, niin miksi ei – sillä voi sitten löytää sen yhden tai muutaman tyypin, jolla on samanlainen huumorintaju, Koistinen sanoo.

Kaikkia ei tarvitse miellyttää

Koistinen muistuttaakin, että ilmoituksen avulla paitsi löydetään itselle sopivia tyyppejä, myös karsitaan epäsopivia.

– Deitti-ilmoituksen tarkoituksena ei ole miellyttää kaikkia. Ennemminkin tavoitteena on panostaa laatuun eli itselle mieluisiin henkilöihin.

Toisaalta niiden kaikista tavanomaisimpien asioiden kertominen ei kannata. Tarkemmin itsestä kertominen on hyvä tapa kiertää ongelma.

– Yksi deitti-ilmoitusten klisee on kertoa, että on huumorintajuinen. Kukapa ei olisi? Siksi ennemmin kannattaa kertoa, pitääkö esimerkiksi sarkasmista, tietystä stand up -koomikosta tai televisiosarjasta, Koistinen sanoo.

Lue myös:

Nelikymppinen Anna kävi vuoden ajan Tinder-treffeillä – paljastaa karmeat kokemuksensa

Sinkut kertovat rehellisen mielipiteensä Tinderistä – ”Lopputulos oli hirveää jyystöä, vaikka viestit antoivat olettaa toista”

Parinsadan naisen kanssa treffeillä käynyt Antti, 40, listasi 11 naistyyppiä: Hörröpörrö, cv-nainen, ota itse selvää...

8 kiusallista Tinder-mokaa – ja ratkaisut niiden korjaamiseksi

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?