Mitä tapahtuu, jos saa orgasmin joka päivä? Kaveriporukka testasi kuukauden ajan – nyt yksi kokeilijoista kertoo miten meni - Hyvä fiilis - Ilta-Sanomat

Mitä tapahtuu, jos saa orgasmin joka päivä? Kaveriporukka testasi kuukauden ajan – nyt yksi kokeilijoista kertoo miten meni

Vantaalaisporukan testijakso alkoi innostuneissa tunnelmissa.

24.11. 19:00

Orgasmien tiedetään vaikuttavan positiivisesti niin mielialaan, vireyteen kuin uneenkin.

Millaista kohennusta hyvinvointiinsa siis saisikaan, jos orgasmin kokisi joka päivä? Vantaalainen kaveriporukka päätti ottaa asiasta selvää ja saada orgasmin joka päivä kuukauden ajan.

Porukkaan kuuluva Pauliina, 37, kertoo Me Naisille, mitä kokeilu opetti. Pauliina ei esiinny jutussa omalla nimellään.

Mistä tempaus sai alkunsa ja miksi?

Kokeilu keksittiin kaveriporukan yhteisellä saunavuorolla.

– Yksi porukasta alkoi puhua, että olisi hauska kokeilla tällaista juttua ja kysyi, haluaisiko joku lähteä mukaan tempaukseen. Alle oli toki otettu muutama olut, Pauliina kertoo.

Ajankohdaksi valikoitui syyskuu, ja ainoana sääntönä oli saada orgasmi joka päivä kuukauden ajan:

– Ei ollut väliä hoitiko homman yksin, yhdessä vai kolmisin, kunhan sai orgasmin joka päivä.

Haasteen aloittajia oli loppujen lopuksi seitsemän kappaletta. Mukana oli sekä miehiä että naisia; kaksi pariskuntaa, kaksi sinkkua ja yksi parisuhteessa oleva, jonka kumppani ei ollut mukana haasteessa.

Pauliina lähti kokeiluun sinkkuna.

– Kokeilulle oli monia syitä ja voin puhua vain omistani. Olen aina lukenut ja kuullut kuinka isoja vaikutuksia orgasmeilla voi olla hyvinvoinnin kannalta. Lähdin siis puhtaasti kokeilumielessä mukaan.

Suorittamisen puolelle meni

Haasteeseen lähteneillä oli yhteinen ryhmächat, jossa vaihdettiin fiiliksiä aina viikon välein.

– Joka päivä kun oli hoitanut homman, piti ryhmächattiin laittaa peukku merkiksi, ja toisia muistuteltiin asiasta. Hyvässä hengessä ja huumorilla tietenkin, Pauliina kertoo.

Ryhmäläisten päällimmäinen huomio oli, että mieliala ja energiatasot olivat kokeilujakson ajan jatkuvasti todella korkealla – ainakin naisilla. Testissä mukana olleet miehet eivät huomanneet niin selkeää eroa mielialassa tai energisyydessä.

– Oli jatkuvasti tosi paljon energisempi olo sekä hyvä mieli, ja se kesti kuukauden loppuun asti. Itselläni ei esimerkiksi ollut kuukautiskipuja ollenkaan siinä kuussa, vaikka normaalisti on, Pauliina kertoo omasta kokemuksestaan.

Ensimmäiset pari viikkoa sujuivat todella kevyesti. 30 päivää on kuitenkin pitkä aika, ja Pauliina kertoo loppukuun olleen jo suorittamista.

– Varsinkin viimeinen viikko alkoi olla haastava, ja orgasmien saaminen vaati selkeästi enemmän aikaa. Moni ryhmässä odotti, että kunpa tämä loppuisi jo kohta.

Mukana olleiden pariskuntien mukaan päivittäiset orgasmit toivat lisäjännitystä ja kipinää suhteeseen. Seksi tuntui ruokkivan seksiä.

– He sanoivat, että oli kiva, kun alkoi tavallaan jo odottamaan, että on se hetki päivästä tulossa.

Pauliina osallistui haasteeseen ilman kumppania ja huomasi, että olisi voinut valmistautua kuukauteen paremmin esimerkiksi hankkimalla erilaisia seksileluja tuomaan maustetta.

– Itse kun en ole parisuhteessa, enkä omista mitään hirveää repertuaaria leluja, niin huomasin kyllä, että vaihtelu vähän virkistäisi. Käytin vain pientä vibraattoria ja käsipeliä. Koska olin lupautunut mukaan, päätin hoitaa haasteen alusta loppuun.

Kokonaisvaltainen hyvinvointikokemus

Ryhmä kävi kuukauden jälkipuinnin viesteillä. Kukaan ei jättänyt haastetta kesken, ja kaikki osallistujat olivat enemmän myönteisellä kuin kielteisellä mielellä kokeilusta.

– Kun oli porukka, halusi viedä kokeilun loppuun. Oli myös kiva, kun pystyi jakamaan kokemuksia yhdessä. Itsekseen olisi voinut helpommin lipsua haasteesta, Pauliina kertoo.

Kuukaudessa opittiin, että orgasmit voivat vaikuttaa hyvinkin merkittävästi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Paitsi että ryhmäläisten mielialat olivat koholla, myös uni tuli helpommin ja unen laatu tuntui olevan parempi.

– Monesti kiinnittää terveellisiin elintapoihin paljon huomiota, mutta olisi tärkeää myös sinkkuna panostaa seksuaaliseenkin hyvinvointiin ja pitää sitä enemmän yllä, koska on sillä tosi iso merkitys muullekin hyvinvoinnille.

Pauliinan mukaan seksi on kokeilun jälkeen ollut mielessä tiiviimmin kuin aiemmin. Hänestä kokeilu oli kaikin puolin opettavainen ja kannattava.

– Miksen voisi lähteä joskus toistekin mukaan. Suosittelisin myös muille, mutta ehkä sellainen kolme viikkoa olisi hyvä aika, tai voin toki puhua vain omasta puolestani.

Lue myös: Miksi orgasmi tuntuu joskus ilotulituksilta, mutta joskus kovin vaimealta? Seksuaaliterapeutti selittää, mistä tuntemuserot johtuvat

Lue myös: Luulitko tietäväsi kaiken seksistä? Tällä testillä se selviää – yllättävän harva saa kaikki 13 oikein

Lue myös: 45-vuotiaana Sari halusi kokeilla seksiä 50 eri miehen kanssa löytääkseen itsensä – päätös muutti koko elämän

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?