Joko tunnet maailman mahtavimman venytyksen? Yksi helppo liikesarja riittää

Maailman mahtavimmaksi venytykseksi nimetty sarja sopii erityisesti ennen treeniä tehtäväksi.

Maailman mahtavin venytys alkaa matalasta lonkankoukistajavenytyksestä.

3.5.2021 13:30

Tuntuuko, ettei venyttelyyn ole aikaa eikä oikein kiinnostustakaan? Huvitti venyttely tai ei, liikkuvuustreeniä kannattaa kuitenkin harrastaa silloin tällöin jumien ja liikerajoitusten välttämiseksi.

Onneksi pitkällinen venyttelysessio on tarpeen harvassa tilanteessa. Muutama lyhytkestoinen tai dynaaminen venytys voi hoitaa homman.

Ehkäpä yksikin venytys voi jossakin tilanteessa riittää, ainakin jos se on nimeltään Maailman mahtavin venytys, World's Greatest Stretch, eli WGS.

Fysioterapeutti ja personal trainer Sasha Cyrelson kertoo Refinery29-sivustolla Maailman mahtavimmasta venytyksestä. Hänen mukaansa WGS koostuu kuudesta tai seitsemästä venytyksestä, joista kutakin pidetään viidestä seitsemään sekuntia. Venytykset muodostavat yhtenäisen liikesarjan, joka on helppo muistaa. Ne sopivat myös lämmittelyyn ennen urheilusuoritusta.

Instagramista ja Youtubesta löytyy runsaasti videoita mahtivenytyksen eri versioista.

WGS alkaa lähes poikkeuksetta niin, että toinen jalka astutaan pitkälle eteen ja laskeudutaan matalaan lonkankoukistajavenytykseen. Myös rinnan avaus ja käden vieminen kohti kattoa kuuluvat sarjaan.

Kun lonkankoukistaja ja mahdollisesti etureisi on venytetty, venytetään myös kehon toista puolta, eli takareittä ja pohjetta. Joissakin versioissa on mukana myös pakaravenytys.

Mikä sitten tekee tästä liikesarjasta maailman mahtavimman? Liikuntasuoritusta varten lämmitellessä olisi hyvä totutella kahoa sen tyyppisiin liikkeisiin, joita itse suoritukseen kuuluu. Dynaamisena ja monipuolisena venytyssarjana WGS soveltuu personal trainer Cyrelsonin mukaan hyvin tähän tehtävään.

– Se lisää liikelaajuutta, auttaa harjoittamaan lihaksia niiden koko laajuudelta ja ehkäisee vammoja, Cyrelson luettelee.

Mahtivenytys sopii erityisen hyvin tehtäväksi ennen liikuntasuoritusta, mutta siitä voi olla hyötyä päinvastaisessakin tilanteessa, eli esimerkiksi ennen pitkää lentoa.

Cyrelson suosittelee toistamaan WGS-sarjan kolme kertaa kummallekin puolelle ja palaamaan sitten vielä niihin venytyksiin, joita haluaa syventää.

Juttu on julkaistu aiemmin Me Naisten verkkosivuilla toukokuussa 2018.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?