Puhkesiko akne, sekosiko mieli? Kerro, miten e-pillereiden käytön lopettaminen vaikutti elämääsi - Hyvä fiilis - Ilta-Sanomat

Puhkesiko akne, sekosiko mieli? Kerro, miten e-pillereiden käytön lopettaminen vaikutti elämääsi

Miten hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen on vaikuttanut kehoosi ja mieleesi? Vastaa kyselyyn.

29.9.2020 10:30

Kannattaisiko lopettaa e-pillereiden käyttö? Tätä kysymystä moni saattaa miettiä jossain vaiheessa elämäänsä. Ja niin mietti hyvinvointibloggaaja ja malli Vilma P eli Vilma Peltonenkin usean vuoden ajan lähes joka kuukausi. Hän on kirjoittanut asiasta blogissaan.

Viime viikolla Peltonen kertoi Instagram-tilillään lopettaneensa vihdoin e-pillereiden käytön. Hän kertoi pelkäävänsä, että iho ”räjähtää”. Näin on käynyt aikaisemmin, kun Peltonen päätti lopettaa pillerit ja vaihtoi pillerimerkkiä.

– Vielä ei ole iho pahasti muuttunut. Mutta en olettanutkaan, että se näkyisi näin nopeasti, sillä lopetin pillerit runsas kuukausi sitten. Mutta poskiin ja otsaan on alkanut tulla muutamia hormoninäppyjä. Ja hiukset ovat alkaneet lähteä. Hiuksia on kaikkialla – aina, kun käy suihkussa tai harjaa hiuksia, niin hiuksia jää hirveästi käteen, Peltonen kertoi Instagramin stooreissaan.

Iho ja hiukset eivät ole tietenkään ainoita – eivätkä välttämättä pahimpia – asioita, joihin e-pillereiden tai muun hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen voi vaikuttaa. Monella lopetus vaikuttaa radikaalisti myös mieleen.

Oletko sinä lopettanut e-pillereiden tai jonkin muun hormonaalisen ehkäisykeinon käytön? Vastaa kyselyyn ja kerro, miten se vaikutti kehoosi ja mieleesi. Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutuissa. Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä.

Siirry kyselylomakkeeseen klikkaamalla tästä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?