Avioerojen aikana tv-pappi Kari Kanala on nollannut päätään juoksemalla: ”Olen juossut pari kertaa maratonin harjoittelematta”

Me Naisten Treeniviikko-sarjassa tutut tyypit kertovat, kuinka he pitävät jaksamisestaan huolta.

7.9.2020 15:50

Pappi Kari Kanala sanoo liittävänsä liikunnan kaikkeen. Eikä liioittele. Avioerojensa aikaan hän on puhdistanut päätään juoksemalla. Koettelemuksissa lähtenyt futiskentälle. Kun Kari halusi Saksassa miehiä kirkkoon, hän kehitti Formula-kirkon.

Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitin Kari teki 11 päivässä. Mies lähti aamulla viimeisenä liikkeelle, käveli päivän mittaan muiden ohi ja oli ensimmäisenä majoittumassa.

– Jotta ehtisin katsomaan futiksen MM-kisoja, hän nauraa.

Itse hän on pelannut Mooseksen Potkussa, rokkareiden Riverside Gladiatorseissa ja nyt kulttuuri- ja mediaväen Zoomissa. Rockfutiksen SM-kulta napsahti Ile Vainion Edel Recordsin riveissä.

Viime aikoina 53-vuotias Kari on pudottanut reippaasti painoa. Pahimmillaan kiloja oli 105. Nyt mies painaa alle 90 kiloa. Kymmenen vuotta vanha vihkipuku mahtuu taas päälle.

– Kiitos lääkäri Pippa Laukan. Vaikeinta oli jättää juusto, mutta halu olla omalle pojalle esikuva ja pysyä kunnossa ilman aikuisiän diabetesta oli hyvä motivaattori. Vaimokaan ei pane muutosta pahakseen.

Kari on naimisissa pappikollegansa Milla Mäkitalon kanssa, ja parilla on 4-vuotias poika.

Pingis on älylaji

Jalkapallo on yhä Karille lajeista rakkain.

– Pelaan Zoomissa kaksi kertaa viikossa. Nyt kun painoni on pudonnut, ehdin paremmin palloon. En ole kestävämpi tai nopeampi, mutta olen hereillä ottamaan ensimmäiset askeleet tiiviimmin.

Pingis tulee hyvänä kakkosena. Kari löysi lajin 12-vuotiaana pingiskerhossa, mutta rakkaus siihen syttyi uudelleen pappisseminaarissa Jenkeissä.

– Pingis on nopea ja kiinnostava peli. Vähän kuin älypeli. Mentaalisesti voit voittaa itseäsi parempia pelaajia. Se ei futiksessa onnistu. Pystyn pelaamaan myös vasurilla, Kari kehaisee.

Helsingin Paavalin seurakunnan kirkkoherra on harrastanut myös juoksua 16-vuotiaasta lähtien.

– Mitä pidempi matka sitä parempi. Aikuisiällä olen juossut pari kertaa maratonin harjoittelematta. Ei ihan järkevää.

Toisenkin kerran Kari muistaa, kun liikunassa on mennyt vähän överiksi.

– Isosikäisenä poljin Halsualta Lahteen katsomaan yhtä tyttöä. 370 kilometriä – enkä edes saanut sanottua, että tykkään hänestä!

Karin treeniviikko

Maanantai: Työmatkakävely 2 km. ”Plus isä-poika-lenkki 4-vuotiaan kanssa: 600 metriä. Meillä on aina viiva – kumpi ensin maalissa.”

Tiistai: 1 h jalkapalloa. ”Aamukasiksi Töölön kentälle.”

Keskiviikko: Lepopäivä.

Torstai: 6 km kävely & 1 h jalkapalloa. ”Kävelin Lammassaareen reipasta tahtia.”

Perjantai: Tunti jalkapalloa klo 8. ”Kaikki tulivat treeneihin, vaikka olimme illalla terassilla.”

Lauantai: Tunnin saliohjelma . ”Salilla pitkästä aikaa. Jotain on vahvistunut, reidet kestävät nyt hyvin.”

Sunnuntai: 6 km juoksua. ”Kings of Leonin Sex on Fire on hyvä juoksubiisi.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?