Luonnehoroskooppi oinas (21.3.–19.4.): Ikuinen innostuja, itsekeskeinen möläyttelijä - Horoskooppi - Ilta-Sanomat

Ikuinen innostuja, itsekeskeinen möläyttelijä – tällainen oinas (21.3.–19.4.) on luonteeltaan

Oinas! Tiedätkö, mitä horoskooppimerkkisi kertoo luonteestasi?

30.8.2020 5:03

Astrologisen eläinradan ensimmäisenä merkkinä loistaa tulinen oinas. Johtavan asemansa takia oinas on itsevarma, päättäväinen ja vahva.

Merkin suurimpiin vahvuuksiin kuuluvat innokkuus, yritteliäisyys, oma-aloitteisuus ja energisyys. Oinaan suurimmat heikkoudet ovat vahvuuksien kääntöpuolia: jatkuvan innostuksensa takia oinas on taipuvainen kärsimättömyyteen. Oinas haluaisi, että kaikki tapahtuu heti – ja juuri hänen tyylillään.

Impulsiivisuutensa takia oinas keksii alati uutta, eikä jää tuleen makaamaan. Välillä ominaisuus kääntyy itseään vastaan ja voi aiheuttaa haastetta erityisesti läheisille. Oinas kyllästyy helposti ja kaipaa elämäänsä vaihtelua. Joskus muutokset tapahtuvat niin vauhdilla, etteivät toiset pysy perässä.

Oinas ei hevillä luovu mielipiteistään tai arvoistaan. Rohkean ja suorasanaisen luonteensa takia oinas ajautuu helposti sanaharkkoihin ja saattaa olla jopa aggressiivinen. Jos oinas haluaa, hän kuuntelee toisia tarkasti. Oinas onkin loistava väittelykumppani. Väittely saattaa kuitenkin vaatia sitä, että vastapuoli antaa periksi. Oinas ei nimittäin niin tee.

Vahvatahtoinen ja karismaattinen oinas on luontainen johtaja. Oinas ottaa mielellään vastuuta – ja yleensä sitä myös saa. Oinas suuntaa aina eteenpäin ja kokeilee rohkeasti uusia asioita. Jos oinasta kohdellaan huonosti, hän maksaa sen yleensä takaisin korkojen kera.

Ihmissuhteet ja rakkaus

Lämpöä, intohimoa ja rakkautta oinaalta ei puutu. Merkki on lojaali rakkailleen ja huolehtii läheisistään yhtä suurella palolla kuin itsestään. Oinas kaipaa kuitenkin tilaa ympärilleen, eikä voi sietää sitä, jos joku yrittää määräillä häntä. Oinas itse on kuitenkin varsin taipuvainen käskyttämään.

Toisista merkeistä parhaiten oinaalle sopivat kumppaniksi vaaka, jousimies, kaksonen ja vesimies.

Terveys

Oinas on fyysinen merkki. Siksi oinaan kannattaa ehdottomasti harrastaa liikuntaa, jotta ylimääräinen energia purkautuu. Oinas rakastaa kilpailua, eikä välttämättä jaksa harrastaa pelkästään omaksi ilokseen. Yksilölajeissakin oinas haluaa jatkuvasti voittaa itsensä.

Koska oinas on impulsiivinen ja tuppaa koheltamaankin, merkki on altis tapaturmille.

Synkimmät piirteet

Brittiastrologi Stella Hyden mukaan oinaat ovat ahneita, hyökkääviä, levottomia ja itsekeskeisiä möläyttelijöitä. He ovat lähes pakkomielteisen kilpailunhaluisia ja haluavat yleensä voittaa hinnalla millä hyvänsä.

Kuuluisia oinaita

Emma Watson, Maria Sharapova, Al Gore, Keira Knightley, Ashley Judd, Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Elias Lönnrot, Elton John, Celine Dion, Diana Ross, Einstein, Pertti “Spede” Pasanen

Oinas kiteytettynä

 • Oinaan vahvuudet TOP 5: Karismaattisuus, päättäväisyys, kyky innostua, intohimo, rehellisyys

 • Oinaan heikkoudet TOP 5: Kärsimättömyys, ailahtelevaisuus, impulsiivisuus, aggressiivisuus, itsekkyys

 • Hallitseva planeetta: Mars

 • Onnenpäivä: Tiistai

 • Onnenväri: Punainen

 • Onnenkivi: Rubiini, timantti

 • Elementti: Tuli

 • Luonne: Johtava

 • Laatu: Maskuliininen, positiivinen

 • Metalli: Rauta, teräs

 • Kukka: Ruusu, orkidea, tulppaani, ohdake

 • Eläin: Lammas, pässi

 • Onnenluvut: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72

Lue muut luonnehoroskoopit tästä.

Lähteet: astro.fi, ennustukset.com, Bustle, Your Tango

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Me Naisissa maaliskuussa 2018.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?