Luonnehoroskooppi neitsyt (23.8–22.9.): Tarkkanäköinen älykkö, pikkumainen saivartelija - Horoskooppi - Ilta-Sanomat

Tarkkanäköinen älykkö, pikkumainen saivartelija – tällainen neitsyt (23.8–22.9.) on luonteeltaan

Neitsyt! Tiedätkö, mitä horoskooppimerkkisi kertoo luonteestasi?

30.8. 4:56

Älykäs ja erittäin pedantti neitsyt on eläinradan tarkkanäköisin ja analyyttisin merkki.

Merkin suurimpiin vahvuuksiin kuuluvat äärimmäisen hyvä arvostelukyky, nopea ajattelu ja yksityiskohtien ymmärtäminen. Neitsyt on horoskooppimerkeistä perusteellisin ja ahkerin. Merkin yksi silmäänpistävimmistä piirteistä on usein rakkaus siisteyttä ja järjestystä kohtaan.

Neitsyt huomaa nopeasti, jos jokin asia ei ole kohdillaan. Yleensä hän myös kiinnittää tarkasti huomiota omaan siisteyteensä, ulkomuotoonsa ja hyvinvointiinsa. Neitsyt ei halua kulkea pitkin kyliä nuhjuisena.

Koska neitsyt on niin valtavan tarkkanäköinen, hänellä on taipumus olla liiankin kriittinen. Pahimmillaan neitsyt voi olla pikkuasioista hermostuva nillittäjä, joka sanoo pienistäkin asioista hyvin säpäkästi. Parhaimmillaan neitsyt on kekseliäs salapoliisi, joka näkee läpi valkoisten valheiden ja tulkitsee aukottomasti toisten hiljaisia signaaleja. Jos neitsyt saa pahantekijän kiikkiin, hän on pisteliäs ja taatusti löytää toisen herkimmät kohdat.

Älykkyytensä ansiosta neitsyt pärjää työssä kuin työssä. Merkillä on luontainen taipumus vaatimattomuuteen, minkä vuoksi neitsyt ottaa isotkin kunnianosoitukset usein tyynen rauhallisena vastaan. Analyyttisyydestään huolimatta neitsyestä löytyy roimasti lämpöä. Usein hän kuitenkin pyrkii siihen, ettei näyttäisi tunteitaan valtoimenaan, koska haluaa käyttää energiansa ennemminkin ympäristönsä tarkkailuun kuin ylenpalttiseen intoiluun.

Koska neitsyt rakastaa omaa itsenäisyyttään, hän ei voi sietää pomottamista. Jos neitsyt päätyy esimiesasemaan, hän ei päästä alaisiaan helpolla, koska vaatii työnteolta tarkkuutta ja järjestystä.

Ihmissuhteet ja rakkaus

Neitsyt arvostaa omaa tilaansa ja itsenäisyyttään yli kaiken. Merkin ominaispiirteisiin kuuluu henkinen pidättyväisyys. Tarkkanäköisyytensä vuoksi neitsyt havaitsee pienimmätkin epäilyttävät piirteet ihmisissä jo kaukaa.

Neitsyen voi olla vaikea ilmaista lämpimiä tunteitaan, mutta löydettyään elämäänsä juuri sopivan ihmisen, neitsyt pitää toisesta kiinni rakastavasti. Neitsyen kumppanin ja ystävien kannattaa kuitenkin varautua siihen, että neitsyt heittää silloin tällöin turhankin osuvia ja piikikkäitä analyysejä heistä.

Merkeistä parhaiten neitsyelle sopivat kauris, rapu, neitsyt ja härkä.

Terveys

Neitsyen kriittinen ja tarkka suhtautuminen maailmaan tuntuu yleensä hänen vatsassaan. Erilaiset kivut ja väänteet ovat neitsyelle tuttuja. Merkin yleinen vointi on kuitenkin usein varsin hyvä, koska neitsyt pitää kehostaan ja mielestään tarkkaa huolta.

Synkimmät piirteet

Brittiastrologin Stella Hyden mukaan negatiivisesta luonteestaan tunnetut neitsyet takertuvat mielellään pieniin yksityiskohtiin ja ovat taipuvaisia kritisoimaan muita. Heidän on mahdotonta myöntää olevansa väärässä. Neitsyet suhtautuvat lähes pakkomielteisesti terveyteensä ja saattavatkin hurahtaa milloin mihinkin kulttiin, uskomukseen tai trendidieettiin.

Kuuluisia neitsyitä

Äiti Teresa, Sauli Niinistö, Beyoncé Knowles, Agatha Christie, prinssi Harry, Michael Jackson, Urho Kekkonen, Ingrid Bergman, Cameron Diaz, Pink, Hugh Grant, Salma Hayek, Claudia Schiffer

Neitsyt kiteytettynä

 • Neitsyen vahvuudet TOP 5: Kriittisyys, tarkkuus, ahkeruus, ymmärtäväisyys, harkitsevyys

 • Neitsyen heikkoudet TOP 5: Pikkumaisuus, saivartelu, hermostuneisuus, piikikkyys, liiallinen kriittisyys

 • Hallitseva planeetta: Merkurius

 • Onnenpäivä: Keskiviikko

 • Onnenväri: Ruskea, vihreä

 • Onnenkivi: Peridotiitti, sardonyksi

 • Elementti: Maa

 • Luonne: Muuttuva

 • Laatu: Feminiininen, negatiivinen

 • Metalli: Elohopea, nikkeli

 • Kukka: Atsalea, keltavuokko, krysanteemi

 • Eläin: Lemmikit, kotieläimet

 • Onnenluku: 6

Lue muut luonnehoroskoopit tästä.

Lähteet: astro.fi, ennustukset.com, Bustle, Your Tango

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset