Luonnehoroskooppi kauris (22.12.–20.1.): Sinnikäs vastuunkantaja, itsekäs niuhottaja - Horoskooppi - Ilta-Sanomat

Sinnikäs vastuunkantaja, itsekäs niuhottaja – tällainen kauris (22.12.–20.1.) on luonteeltaan

Kauris! Tiedätkö, mitä horoskooppimerkkisi kertoo luonteestasi?

30.8.2020 4:51

Vuodenvaihteen tienoolla syntynyt kauris on varsinainen selviytyjä. Merkki pyrkii aina tekemään kaiken mahdollisimman hyvin ja perusteellisesti, eikä hän halua hukata aikaansa laiskotteluun.

Sinnikkyys, arjen pienten ilojen arvostaminen ja pyyteetön suhtautuminen elämään ovat kauriin vahvuuksia. Merkki tunnetaan käytännöllisyydestään ja kurinalaisuudestaan.

Vahvuuksissa itää kauriin heikkouksien siemen. Vahvan sitoutumishalunsa vuoksi kauris saattaa kangistua helposti kaavoihin. Merkki saattaa pahimmillaan alkaa suorittaa elämäänsä mekaanisesti, eikä osaa ajatella asioita useammalta näkökannalta. Myös kauriin arvostus järjestystä kohtaan saattaa kääntyä itseään vastaan ja muuttua pakonomaiseksi.

Työntekijänä kauris on ehdoton helmi, joka sopii oikeastaan mihin tahansa pestiin, kunhan hän itse kokee työnsä merkityksellisenä. Kun kauris jotain lupaa, hänen sanansa myös pitää. Merkki ei kaihda kovaa työntekoa, eikä sitä että hänen kätensä hieman likaantuisivat työn tiimellyksessä. Järjestelmällinen työ ja rutiinit tuovat kauriille varmuutta työntekoon.

Pitkäjänteisyytensä takia kauris saavuttaa ennen pitkää kaikki tavoitteensa, jotka asettaa. Työelämässä merkin löytää usein korkeasta asemasta. Esimiestyö sopii kauriille hyvin, koska merkki taitaa organisoinnin ja osaa kohdella alaisiaan ystävällisen tasapuolisesti. Kauriilla on myös taipumusta taidealoille. Merkki janoaa ympärilleen kauneutta ja seesteistä ympäristöä, ja on loistava pitämään kiinni omista visioistaan.

Ihmissuhteet ja rakkaus

Kauris on ihmissuhteissa harkitulla tavalla kranttu. Hän nauttii ennen kaikkea omasta rauhastaan ja tarkasti valikoitujen läheisten seurasta. Kauris ei rakastu helposti, mutta jos niin sattuu käymään, hän laittaa ihan kaiken peliin. Erityiseksi seuraihmiseksi kaurista ei voi kutsua.

Kauriin vastuunkanto ulottuu myös perhe- ja rakkauselämän puolelle. Parisuhteessa se saattaa tuottaa ongelmia, koska kauriilla on taipumusta ottaa harteilleen hoidettavaksi ihan kaikki.

Toisista merkeistä parhaiten kauriille sopivat kumppaniksi härkä, vaaka, skorpioni ja kalat.

Terveys

Tiukka itsekuri voi johtaa kauriin kohdalla suoranaiseen itseruoskintaan. Merkki on altis mielen sairauksille kuten masennukselle. Myös ihosairaudet ja selkäjumit ovat kauriille tavallista yleisempiä.

Kauriin kannattaa pitää erityistä huolta siitä, että hän saa elämässään tarpeeksi lepoa. Merkille luontaisin tapa lievittää stressiä on vetäytyä omiin oloihin.

Synkimmät piirteet

Brittiastrologin Stella Hyden mukaan kauriit ovat anteeksiantamattomuudessaan ja pikkumaisuudessaan pitkäjänteisiä. He ovat myös valmiita tekemään mitä vain säilyttääkseen sosiaalisen asemansa.

Kuuluisia kauriita

Herttuatar Catherine, Elvis Presley, Orlando Bloom, David Bowie, Janis Joplin, Diane Keaton, Annie Lennox, Jared Leto, Sienna Miller, Kate Moss, David Lynch

Kauris kiteytettynä

 • Kauriin vahvuudet TOP 5: Päättäväisyys, kunnianhimo, sinnikkyys, luotettavuus, käytännöllisyys

 • Kauriin heikkoudet TOP 5: Pidättyväisyys, itsekkyys, kaavoihin kangistuminen, suorittaminen, epäileväisyys

 • Hallitseva planeetta: Saturnus

 • Onnenpäivä: Lauantai

 • Onnenväri: Vihreä, ruskea

 • Onnenkivi: Gagaatti, onyksi

 • Elementti: Maa

 • Luonne: Johtava

 • Laatu: Passiivinen, negatiivinen

 • Metalli: Lyijy, hopea

 • Kukka: Orvokki, puna-apila, neilikka, joulutähti

 • Eläin: Vuohi

 • Onnenluvut: 8, 9

Lue muut luonnehoroskoopit tästä.

Lähteet: astro.fi, ennustukset.com, Bustle, Your Tango

Juttu on julkaistu Me Naisissa ensimmäisen kerran huhtikuussa 2018.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?