Talvilomalle Ruotsiin! 4 kivaa vaihtoehtoa eri puolilta maata

Unelmoitko sporttilomasta talvisten maisemien keskellä? Ruotsissa riittää tarjontaa.

Oletko jo kiertänyt Suomen talviurheilukohteet? Lähde Ruotsiin!

22.2. 13:00

Levi, Ylläs, Ruka, Tahko ja Himos. Viikonloppuna vertailimme tunnettujen suomalaisten hiihtokeskusten tarjontaa.

Lue lisää: Levi, Ruka vai Himos? Listasimme 5 suositun hiihtokeskuksen plussat ja miinukset

Suomesta löytyy lähes jokaiselle jotakin, mutta jos kotimaassa on kiertänyt paljon, voi vaihtelu virkistää.

Rajan takana Ruotsissa riittää nähtävää.

Mathias Fredrikssonin suosikkihiihtopaikka on Östersund.

Vinkkinsä Ruotsin talvimatkailusuosikeista antaa olympia- ja MM-kisoissa menestynyt ruotsalaishiihtäjä Mathias Fredriksson. Mies jakoi ajatuksensa Ruotsin matkailua edistävän Visit Swedenin kautta.

4 vaihtoehtoa matkailijoille:

1. Tosilaskijoiden suosikki: Åre

Kyllästyttävätkö pikkunyppylät? Ruotsin suosituin laskettelukeskus Åre sopii myös tosilaskijoille. Åren kunnassa sijaitsevaa keskusta pidetään koko Skandinavian parhaana.

Monipuolinen talviurheilukeskus soveltuu toki moneen muuhunkin liikuntaan kuin lasketteluun. Kerroimme aiemmin, että Åressa voi muun muassa ajella koiravaljakoilla, tutustua jääluoliin ja lekotella kylpylässä.

Lue lisää: 6 vaihtoehtoa Alpeille – ihania laskettelukohteita löytyy myös läheltä

Åre koostuu kolmesta erillisestä laskettelualueesta: Åren kylästä, Björnenistä ja Tegefjäll/Duvedin alueesta. Näistä ensimmäinen on laajin ja siellä sijaitsevat myös haastavimmat rinteet. Helppoja rinteitä hamuava voi kokeilla Duvedin rinnealuetta.

Åre on monelle tuttu, eikä suotta.

Ruotsia ei kenties voi kutsua edulliseksi laskettelukohteeksi, mutta lapsiperheet pääsevät halvemmalla. Alle 7-vuotiaat laskettelevat nimittäin Åressa ilmaiseksi, jos he käyttävät kypärää.

2. Salainen helmi/pikkukohde: Vålådalen

Vain 35 minuutin ajomatkan päässä Åresta etelään sijaitsee Vålådalen, jonka Mathias Fredriksson nimeää mielenkiintoiseksi pikkukohteeksi. Vaikka paikka ei ole kaikille suomalaisille tuttu, on se suosittu ammattiurheilijoiden harjoittelupaikka.

Vålådalenissa voi harrastaa lukuisia lajeja, aina murtomaahiihdosta patikointiin ja pyöräilyyn. Kesällä luonnonsuojelualueella harrastetaan vuoristovaelluksia. Monet ovat sitä mieltä, että Vålådalen on Ruotsin vuorikiipeilyn mekka.

Vålådalenissa voi kokeilla myös lumikenkäilyä.

Vålådalen on myös suosittu kokouspaikka, joka on niin ikään julkisuuden henkilöiden suosiossa.

3. Murtomaahiihtäjien mekka: Östersund

Siinä missä tosilaskettelijat suuntaavat Ruotsissa Åreen, on murtomaahiihtäjien suosikki Östersund. Jämtlandin läänissä sijaitseva Ruotsin kunta on monen hiihtäjän ja ampumahiihtäjän harjoitus- ja kisapaikka. Myös Fredriksson nimeää sen suosikikseen.

Urheilumahdollisuudet ovat monipuoliset. Rennommat lomailijat voivat nauttia vaikkapa talviuinnista, pilkkimisestä tai luonnonjäillä luistelusta.

Kevättalvella kannattaa suunnata Vinterplayan-parkkiin Storsjön-järven jäälle. Viltin alla aurinkotuolissa on mukava tuijottaa kimaltelevia hankia.

4. Vaihtoehdot Tukholmassa ja lähellä

Oletko kuullut, että Helsingin olympiastadionin laduilla hiihdetään tänä talvena pertsaa?

Lue lisää: Kuvat: Olympiastadionille avattiin koko kansan hiihtolatu – Aino-Kaisa Saarinen yllättyi yhdestä asiasta

Samaa tarjoaa Tukholman olympiastadion Östermalmin kaupunginosassa. Kun olosuhteet sallivat, latuja löytyy myös Gärdetin kaupunginosasta.

Puolen tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta, Täbyn kunnassa, on hyvin hoidettuja, maksullisia hiihtolatuja. Alueella on myös lasten leikkialue tunneleineen ja hyppypaikkoineen.

Lähteet: Mathias Fredriksson, Visit Sweden, aresweden.com, visitostersund.se, valadalen.se

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?