Tässä on Euroopan uusi, nouseva matkakohde, jonne reissataan ruoka edellä

Slovenian pääkaupunki Ljubljana houkuttelee kulinaristeja.

Pieni ja idyllinen Ljubljana tunnetaan rauhallisena matkakohteena. Seuraavaksi se houkuttelee ruokaturisteja, matkailujulkaisu ennustaa.

24.1. 16:39

Matkakohteen voi valita lukemattomien houkuttelevien vetovoimatekijöiden perusteella. On aurinkokohteita vilukissoille, eksoottisia paikkoja seikkailunnälkäisille – ja kulinaristisia mekkoja herkkusuille.

Jos ruokakulttuuriin vihkiytyminen kiinnostaa, kannattaa tutustua Slovenian pääkaupunki Ljubljanaan. Siellä saattaa sijaita Euroopan seuraava, nouseva ruokamatkakohde, Condé Nast Traveler kertoo.

Ljubljanan menetyksen takaa löytyy uusi innostunut kokkisukupolvi, joka on nousemassa maan gastronomiselle näyttämölle. Menestys näkyy myös Michelin-tähdissä. Vielä joitakin vuosia sitten niitä ei ollut yhtään, vuonna 2020 niitä myönnettiin jo kuudelle tasokkaalle ravintolalle.

Kiinnostavan ruokamatkakohteen Ljubljanasta tekee sen sijainti Alppien ja toisaalla Adrianmeren lähettyvillä. Naapurimaat Italia, Itävalta, Unkari ja Kroatia, tuovat alueelle omat tuulahduksensa.

Pääkaupungin kiinnostavat ravintolatärpit

Matkailijoille suositeltavia ravintoloita löytyy erityisesti pääkaupunki Ljubljanasta, jossa tarjontaa on eniten. Pöydän varaaminen etukäteen on suositeltavaa.

Aamiaisen voi napata mukaansa esimerkiksi hapanjuurileivistään tunnetusta Pekarna Osemista tai keskustorilla sijaitsevasta kahvirekka Tri Marijesta, joka tarjoaa muun muassa suussa sulavia croissanteja.

Kaupungin halki virtaa Ljubljanica-joki, joka on nähtävyys sinänsä.

Kaupungin Michelin-tähtiravintola on nimeltään Atelje. Kokki Jorg Zupan’in luotsaama ravintola sijaitsee Ljubljanan keskustassa.

Illallisaikaan valikoimaa on tarjolla yllin kyllin. Tapaksia ja luonnonviinejä tarjoava TaBar on kiinnostava valinta, samoin maistelumenuistaan tunnettu Monstera bistro. Pihvien ja liharuoan ystävien ei puolestaan sovi jättää väliin Čompa-ravintolaa.

Slovenia tunnetaan myös luonto- ja seikkailukohteena

Slovenian kiinnostavan ruoka- ja viinikulttuurin nosti esille viime vuoden lopussa myös Lonely Planet, jonka maalistauksessa Slovenia oli sijalla viisi.

Ruokakulttuurin lisäksi Slovenia tarjoaa nähtävää erityisesti luonto- ja liikuntamatkailijoille. Vehreästä maasta löytyy lukemattomia upeita vaellus-, pyöräily- ja patikointireittejä.

Lue lisää: Bledjärvi on Slovenian aarre ja idyllinen luontokohde – matkatoimittajan vinkit alueelle

Soča-joen laakso on suosittu matkailualue.

Slovenian luontohelmiin kuuluvat muun muassa Bled-järvi sekä Soča-joen laakso koskenlasku- ja kiipeilymahdollisuuksineen.

Lue lisää: Kuin pala paratiisia! Tässä taitaa olla Euroopan kaunein ja samalla aliarvostetuin matkakohde

Myös seikkailuhenkiset matkailijat viihtyvät maassa, sillä Slovenia tunnetaan häikäisevästä luolaverkostostaan. Yksi kiinnostavimmista on luolaverkosto Postojna. Se levittäytyy yli kahdenkymmenen kilometrin pituudelle vuoren sisään.

Lue lisää: Slovenian luolaverkosto on henkeäsalpaava näky – alueella ”ihmiskala”, joka elää yli 100 vuotta ja pärjää vuosia ilman ruokaa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?