CNN listasi vuoden 2022 unelma­loma­kohteet – Suomesta yllätys­nimi

CNN listasi ympäri maailmaa 22 unelmien matkakohdetta, joissa kannattaa alkaneena vuonna vierailla.

Näitä kohteita hehkutetaan.

1.1. 21:12

Vaikka vuosi alkoi jälleen maailmanlaajuisen pandemian koetellessa, niin toiveita matkailunkin elpymisestä elätellään.

– Ehkä opetus, joka turistien kannattaa pitää mielessä vuonna 2022 on, että maailmaan tutustuminen on etuoikeus, ei itsestäänselvyys, opastaa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.

CNN:n Unlocking the World -palsta luonnehtii tämän vuoden unelmakohteiden edustavan juuri kyseistä mielentilaa.

CNN:n unelmakohteiden listalla ovat muun muassa Antigua ja Barbuda Karibianmerellä, Ranskan Dijon, Gabonin kansallispuistot, Italian Napoli, Penangin paratiisisaari Malesiassa – sekä Suomen Lahti.

Antigua ja Barbuda.

Malesian Penang.

Italian Napoli.

Suomen Lahti.

CNN perustelee Lahden nostamista maailman unelmakohteiden rinnalle sillä, että Suomi on toistuvasti valittu maailman onnellisimmaksi maaksi ja mikä olisi parempaa kuin iloita siitä kauniissa Lahden järvenrantakaupungissa.

Lahti näyttäytyykin CNN:n valitsemassa kuvassa kesäisenä, veden ja metsien ympäröimänä kaupunkina. Kuvateksti on ytimekäs: ”Lahti tunnetaan lempinimellä Suomen Chicago”.

Lue lisää: Suomi on jo neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa

CNN kehuu vehreää Lahtea, joka on täynnä kauniita metsiä, puistoja ja tarjoaa uskomattomia vaellusreittejä ja näköalapaikkoja.

– Lahti on myös osoittanut tietä ympäristökeksinnöillään, saaden ensimmäisenä suomalaiskaupunkina Euroopan vihreä pääkaupunki -palkinnon luovuttuaan hiilivoimasta sekä tarjoten asukkaille ilmaisia matkalippuja ja ruokaa palkintona ympäristöystävällisyydestä, kirjoittaa CNN.

Lisäksi CNN suosittelee ehdottomasti maistamaan Lahden hanavettä, jonka Unesco on sertifioinut ”maailman parhaaksi juomavedeksi”. Sitä käytetään jopa palkitussa lahtelaisessa Teerenpeli-tislaamopanimossa, joka on Suomen vanhin viskitislaamo, tietää CNN.

Tämän vuoden tapahtumista nostetaan esille keväällä avattava Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva. Lisäksi Lahti isännöi vuonna 2023 ensimmäistä kertaa triathlonin Ironman 70.3 -maailmanmestaruuskisoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?