Sisarusparvi oli juuri avannut majoituspalvelun vanhaan mökkiinsä Lapissa, kun tuli erikoinen puhelu: Netflix-sarjan tuottaja soitti ja kertoi uskomattoman uutisen

Suomalainen majoituskohde nähdään Netflix-sarjassa Maailman upeimmat loma-asunnot.

Ollero Eco Lodge on neljän sisaruksen, Aaron, Annin, Artun ja Amalian pyörittämä ekomatkakohde. Syyskuussa se nähdään Netflix-sarjassa Maailman upeimmat loma-asunnot.

14.9.2021 13:29

Harva yrittäjä joutuu aloittamaan uraansa aivan yhtä kovassa pyörremyrskyssä kuin Anni Pöyry ja hänen sisarusparvensa.

Neljän sisaren, Aaron, Annin , Artun ja Amalian yhdessä perustama Ollero Eco Lodge on jo yritysideansa puolesta erityinen. Sisarusparvi tarjoaa pienimuotoista majoitustoimintaa perheen vanhassa mökissä ja sen mailla Rovaniemellä. Kaikki on toteutettu ekomatkailun periaatteita noudattaen.

Yrityksen alku ei ollut yhtään tavanomaisempi: Ollero avattiin joukukuussa 2019, ja maaliskuussa 2021 maailmanlaajuinen koronapandemia lopetti turistivirrat ulkomailta.

Sitä ennen Los Angelesista oli tullut soitto, jota Pöyry epäili pilapuheluksi.

Anni Pöyry työskentelee Helsingissä juristina. Matkailuyritys on hänen sivutyönsä. Pöyryn toiveena on tulevaisuudessa työllistyä Olleroon ja palata Lappiin.

Uskottava se kuitenkin oli, kun Maailman upeimmat loma-asunnot -matkailusarjan tuottaja kertoi tulevansa ryhmänsä kanssa Suomeen. Pöyryjen ekomajoitusta tarjoava majoituspaikka haluttiin mukaan ohjelmaan.

– Pikkuhiljaa oli uskottava, että kyllä, ihan tosijuttu on kyseessä, Anni Pöyry kertoo Ilta-Sanomille.

Pikkuhiljaa oli uskottava, että kyllä, ihan tosijuttu on kyseessä.

Hollywood-seura jännitti, mutta turhaan

Maailman upeimmat loma-asunnot eli The World’s Most Amazing Vacation Rentals esittelee unohtumattomimpia majoitusvinkkejä ympäri maailmaa. Ohjelman juontajat vierailevat eri budjetin majoituskohteissa.

Matkailusarjan kuvaukset olivat Rovaniemellä helmikuussa ja kestivät muutaman päivän. Lopputulos nähdään Netflixissä syyskuussa. Rovaniemeläiskohde sijoittuu budjetiltaan sarjan keskikastiin.

Anni Pöyry kertoo, että esiintyminen kansainvälisessä tuotannossa oli tuoreille yrittäjille jännittävä, mutta ikimuistoinen kokemus.

Hollywoodin juontotähtien seura jännitti etukäteen, mutta täysin turhaan. Ohjelman juontajat Megan Batoon, Jo Franco ja Luis D. Ortiz osoittautuivat rennoiksi ja mukaviksi.

– Avannossa käyminen näytti olevan heille ainakin aikamoinen kokemus, samoin sähkömoottorikelkalla kruisailu.

Avannossa käyminen näytti olevan heille ainakin aikamoinen kokemus.

– Onneksi pakkanen ei ollut kuvausten aikana liian kireä, vaan noin kymmenkunta astetta. Yhdeksi päiväksi sattui tosi aurinkoinen sää. Hanki oli kuin timanttia, kun aurinko osui siihen, Pöyry kertoo.

Netflix-sarjaan päätyneessä Ollero Eco Lodgessa on majoituspaikat vain kuudelle.

Muutaman päivän aikana tiimi ehti tehdä Rovaniemellä kaikki tärkeimmät Suomi-klassikot: saunottiin, käytiin avannossa, nautittiin poroillallista ja ajeltiin moottorikelkalla.

– Periaatteiden mukaisesti kyseessä oli tietenkin sähkömoottorikelkka. Meille oli erityinen ilon ja ylpeyden aihe, että pääsimme ekologisuutta käsittelevään jaksoon. Se on meille tärkeä arvo.

Vain kuusi majoituspaikkaa

Suomen Lappia on hehkutettu maailmalla viime vuosina tiheään. Usein otsikoihin pääsevät tuhansia euroja maksavat luksuskohteet, kuten lasi-iglut.

Lue lisää: Rovaniemeläisen luksushotellin johtaja paljastaa: Näistä ulkomaalaiset turistit yllättyvät Lapissa

Ollero Eco Lodgestakin löytyy yksi iglu, mutta aiempien otsikoiden kohteista paikka eroaa siinä, että kyseessä on aito, perheen entinen vapaa-ajanasunto. Toimintaa päätettiin kehittää, kun paikka jäi vajaakäytölle.

Aidot kokemukset kiinnostavat matkailijoita.

Asiaan kuuluvasti majoituspaikassa on myös muutama ekovessa.

Vielä nykyäänkin bisnes on pienimuotoista: majoituspaikkoja on korkeintaan kuudelle.

Matkailubisneksessä tämä voi olla etu: turistit ovat jo pitkään hamunneet matkoiltaan nimenomaan aitoja kokemuksia. Anni Pöyryn mukaan heillä aitous voi merkitä niinkin simppeliä asiaa kuin kierrätyksen opettelua tai saunan lämmittämistä yhdessä turistien kanssa.

Lue lisää: Matkailun ammattilainen vinkkaa kohteen, josta tulee lähivuosina hitti – tässä ovat matkailun uudet trendit

Sisarusnelikko on hankkinut koulutusta myös eri ryhmien, kuten aasialaisten tai arabimaista tulevien matkailijoiden kohtaamiseen.

– Kysymys voi olla ihan perusasioista, kuten siitä, miten asiakkaat otetaan vastaan. Kätelläänkö vai miten? Melkein kaikki haluavat saunoa, mutta joillekin on erityisen tärkeää, että naisille ja miehille on eri vuorot.

Lue lisää: Lapin salatut matkailuhelmet! Selvitimme käymisen arvoiset kohteet, joita moni ei vielä tunne

Majoituspalvelu ei ole sisaruksista kenellekään vielä päätyö. Anni Pöyry tekee juristin töitä Helsingissä, mutta matkustaa aina tarpeen mukaan Rovaniemelle. Päävastuun yrityksen arjesta on ottanut isoveli Arttu.

Tulevaisuuteen nelikko katsoo kuitenkin toiveikkaasti. Toiveissa on, että matkailusta tulisi päätyö.

– Korona on koetellut kaikkia Lapin matkailuyrittäjiä, mutta nyt näyttää paremmalta. Varauksia on tullut ensi kaudelle myös ulkomailta.

Lue lisää: Kumisaappaat, arkinen laite ja 5 muuta asiaa, joita ulkomailla asuvan Miran lapset ihmettelivät Suomessa: ”Saanko mennä yksin, oikeasti?”

Lue lisää: Saariselän ja Inarin seudulle kannattaa matkustaa ennen lumen tuloa: matkatoimittajan suositukset reissuun

Visit Finland apuna

Ounasjoen varrella Rovaniemellä sijaitseva Ollero Eco Lodge esitellään Maailman upeimmat loma-asunnot (The World’s Most Amazing Vacation Rentals) -matkailusarjan toisella kaudella. Sarjassa nähdään kahdeksan jaksoa, Business Finland kertoo tiedotteessa.

– Tuotantoryhmän päätyminen Suomeen on Visit Finlandin pitkäjänteisen PR-työn tulosta. Teemme jatkuvasti töitä yhdessä PR-toimistoverkostomme kanssa, jotta saisimme houkuteltua merkittäviä matkailu- ja lifestyle-teemaisia TV-tuotantoja Suomeen, kertoo tiedotteessa PR manager Sari Hey Visit Finlandilta.

Sarjan kuvausjärjestelyissä oli tiiviisti mukana myös Visit Rovaniemi.

Suomesta ohjelmassa on nähty aiemmalla kaudella Pyhällä sijaitseva The Lucky Ranch Igloo. Kyseessä on lumesta rakennettu majoitus.

Maailman upeimmat loma-asunnot -sarjan toinen tuotantokausi julkaistaan Netflixissä tiistaina 14.9.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?