Parhaat rannat, mistä ne löytyvät? Suomalaiset paljastavat salatut suosikkinsa – ”Vain paikalliset tietävät” - Matkat - Ilta-Sanomat

Suomalaiset paljastavat salatut suosikki­rantansa – ”Vain paikalliset tietävät”

Osa vastaajista halusi pitää mielirantansa nimen visusti salassa.

IS:n lukijat lähettivät viikolla otoksiaan suosimistaan salarannoista.

10.7. 14:00

Pitkittyneiden helteiden paahteessa suomalaisia houkuttelevat viilennystä tarjoavat vesistöalueet, joita myös uimarannoiksi kutsutaan. IS listasi aiemmin viikolla pulahduspaikkojen kärkikymmenikön tunnettavuuden mukaan.

Tässä artikkelissa lukijat paljastavat salaiset suosikkirantansa, joita suuret ihmisjoukot eivät ole vielä hoksanneet. Sukeltanemme siis tuntemattomien tyrskyjen maailmaan.

Tuntematon ranta, Ähtäri

Ähtäri on kesällä täynnä porukkaa, mutta kivenheiton päästä löytyy luonnon muovaama salainen hiekkaranta, joka jatkuu silmän kantamattomiin. Tämä samettipohjainen järvenranta on täydellinen vesileikeille ja uinnille. Nimeä en halua paljastaa, jotta paikka säilyykin salaisena.

Jani

Tuntematon ranta, Ähtäri

Vaaralanranta, Rovaniemi

Rovaniemeltä löytyy monia uintipaikkoja, joista valita. Voi valita myös, uiko joen vai järven rannalla. Meidän perheemme vaihtelee uintipaikkaa monestakin syystä. Toisissa paikoissa on ihmisiä tiettyyn aikaan päivästä paljon, eikä sinne halua mennä, tai vesi on liian lämmintä kun haluaisi nimenomaan viilentyä yms.

Kaikkein mukavin paikka koko perheen mielestä lienee Vaaralan ranta Kemijoen varressa. Vesi on sopivan viileää ja syvenee äkkiä, porukkaa ei ole tai on vain muutamia, ja maisemat ovat hienot.

Vaaralanranta, Rovaniemi.

Huuhanranta, Ruokolahti

Huuhanranta, Ruokolahden Utulassa on ihana rauhallinen, 1,5 km pitkä, matala, hiekkapohjainen ranta Saimaan rannalla. Syrjäinen paratiisi.

Sari

Huuhanranta, Ruokolahti.

Kirkkoranta, Kuortane

Kuortaneenjärvi. Kirkkoranta. Aivan ihana lapsiystävällinen ranta. Rannan kahviosta saa maailman isoimmat jätskitötteröt.

Anne Tuulensuu

Kirkkoranta, Kuortane.

Härjänvatsan uimaranta, Salo

Oma suosikkini on pieni sievä Härjänvatsan uimaranta Salon Kiikalassa. Kaikin puolin mukavat puitteet. Kuva otettu aamutuimaan.

Kim Ekholm

Härjänvatsan uimaranta, Salo.

Äijänniemen uimaranta, Kotka

Uutena Kotkalaisena olen ihastunut Äijäniemen uimarantaan. Lapsiystävällinen ranta ja muutoinkin todella upea!

Tarja Pusa

Äijänniemen uimaranta, Kotka.

Tuntematon uimaranta, Ivalo

Kyselitte parasta uimarantaa, ja se sijaitsee Ivalossa! Tämä ei ole se oikea julkinen ranta, vaan vain paikalliset tietävät tämän (ellei joku ole turisteille kertonut).

Tuntematon ranta, Ivalo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?