Näihin paikkoihin suomalaiset matkustavat kesällä – vain 14 prosenttia vastanneista ei aio matkustaa, kaksi kohdetta korostuu ulkomailla - Matkat - Ilta-Sanomat

Näihin paikkoihin suomalaiset matkustavat kesällä – vain 14 prosenttia vastanneista ei aio matkustaa, kaksi kohdetta korostuu ulkomailla

Kotimaan kysyntä on vahvaa läpi kesän, kertoo Ebookersin selvitys.

Uuden selvityksen mukaan kotimaanmatkat kiinnostavat. Myös hiljalleen heräävä kiinnostus ulkomaanmatkoja kohtaan näkyy.

7.5. 14:29

Nettimatkatoimisto Ebookersin teettämän selvityksen mukaan jopa 74 prosenttia suomalaisista aikoo suunnata kesällä 2021 matkalle kotimaahan.

Selvityksen mukaan yli puolet, eli 61 prosenttia suomalaisista hakee kotimaasta kohteita, joissa eivät ole aiemmin vierailleet. Etenkin kaunis luonto ja luontoaktiviteetit kiinnostavat.

Kaupunkilomat kiinnostavat nuoria aikuisia.

Erityisesti naiset haluavat lomallaan luonnon helmaan, yritys kertoo tiedotteessa. Nuoria 18–29-vuotiaita aikuisia kiinnostaa kotimaassa muita useammin kaupunkilomat, laaja palvelu- ja elämystarjonta sekä kulttuuri.

Myös väljyyttä arvostetaan matkakohteen valinnassa. Vastanneista 67 prosenttia kertoo, että haluaa lomailla kohteessa, jossa ei ole suurta tungosta. Vastanneista 16 prosenttia puolestaan kertoo haluavansa lomaltaan täyttä rauhaa ja aikovansa lomailla omalla mökillä tai esimerkiksi telttaillen.

Reilu kymmenes aikoo jo ulkomaille

Vastanneista 13 prosenttia kertoi aikovansa matkustaa ulkomaille.

Hiljalleen heräävä kiinnostus ulkomaanmatkoja kohtaan näkyy myös Ebookersin datassa. Toukokuun kysyntä kohdistuu lähes pelkästään kotimaahan, mutta kesän osalta vahvan kotimaan kysynnän rinnalla näkyy ulkomaanmatkojen aktiivinen etsintä.

– Kiinnostus on heräämässä Välimeren kohteisiin. Ikisuosikit, kuten Kreikka, Espanja ja Turkki, näkyvät jo suomalaisten verkkosivuhauissa, Ebookersin viestinnästä vastaava Claudia Parker kertoo tiedotteessa.

Hotels.comilta kerrotaan Ilta-Sanomille, että heidän tilastoissaan kesän ulkomaankohteissa korostuvat lähinnä Dubai ja Tallinna.

Hotels.comilta kerrotaan Ilta-Sanomille, että heidän tilastoissaan kesän ulkomaankohteissa korostuvat lähinnä Dubai ja Tallinna.

Kevään osalta Hotels.comin tilastoissa korostuvat kotimaan kaupunkikohteet.

Suomalaisten yleisimmät majoitushaut maaliskuussa kohdistuivat Helsinkiin, Tampereella, Turkuun ja Ouluun.

Tavoittelimme myös Momondoa vastaamaan, mutta heiltä ei vielä annettu lausuntoa Suomen alueelle.

Hinnat saattavat nousta

Ebookersin mukaan kotimaan kysyntä on vahvaa läpi kesän. On jopa mahdollista, että kysynnän jatkuessa voimakkaana hinnat saattavat joissakin kohteissa nousta.

Ensi kesän lomamatkoja suunnitellaan Suomessa nyt ahkerasti. Ainoastaan 14 prosenttia selvitykseen osallistuneista kertoo, ettei aio matkustaa ensi kesänä ollenkaan, tiedotteessa kerrotaan.

*Ebookersin teettämä Matkailu 2021 -tutkimus tehtiin Norstatin kuluttajapaneelissa viikolla 12, ja siihen vastasi 1020 18–69-vuotiasta suomalaista. Otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?