Yli sata japanilaisparia on matkustanut Suomeen aivan tiettyä vihkipaikkaa varten – palvelua myydään vain Japanissa: ”Ovat hyvinkin rohkeita heittäytymään”

Muumimaailman hääseremoniassa puheen pitää yleensä Nuuskamuikkunen.

Hääseremonia pidetään Muumimaailmassa sinisen Muumitalon kuistilla.

Elämäsi yksi merkittävimmistä päivistä: hääpäivä.

Moni suomalainen valitsee seremoniatilaksi juhlatilan kirkon kupeesta tai kotiseudultaan.

Pieni osa japanilaisista on sen sijaan keksinyt tulla Suomeen, Naantalin Muumimaailmaan. Japanilaiset matkatoimistot myyvät pakettia, johon kuuluu muun muassa hääseremonia, juhlaillallinen sekä majoittuminen naantalilaisessa kylpylässä.

Muumimaailma on pitänyt hääseremonioita japanilaisille jo 20 vuoden ajan. Asiasta kertoo myös Voice.fi.

– Alkuvuosina oli muutamia pareja silloin tällöin, viime vuosina ehkä 6–10 kesässä. Suosio on siis vähän kasvanut, mutta kyseessä on silti kuriositeetti. Sellaisena se halutaan pitääkin, kertoo Muumimaailman markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen Ilta-Sanomille.

Käytännössä hääseremoniat pidetään Muumimaailmassa sinisen Muumitalon kuistilla. Mukana on muumilaakson väkeä, ja yleensä myös Nuuskamuikkunen, joka pitää puheen. Varsinainen pappisvihkiminen ei siis ole kyseessä. Parit ovat avioituneet Japanissa ja Naantalissa vietetään pelkkää hääjuhlaa.

– Pääsääntöisesti he ovat olleet nuoria pariskuntia, mutta kerran meillä oli japanilainen naispari. He olivat, ei nyt vanhoja, mutta hieman vanhempia kuin yleensä.

”Japanilaiset ovat hyvinkin rohkeita heittäytymään”, Muumimaailman markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen.

Koskisen mukaan Muumimaailman hääseremonia on ”aina tosi ihana”. Useat parit haluavat, että seremonia pidetään suomeksi, mutta japanilainen tulkki tulkkaa puheen.

Kun seremonia on päättynyt, ohjelmaan kuuluu vielä tanssia.

– Japanilaiset ovat hyvinkin rohkeita heittäytymään. Heitä totta kai jännittää ja he ovat tietyllä tavalla ujoja, mutta kun muumien kanssa tanssitaan ja lauletaan, he lähtevät innokkaasti mukaan.

”Suomalaisilta ei kyselyitä”

Japanilaispareja on vihitty Muumimaailmassa yli sata, mutta suomalaiset eivät ole muumihäiden perään kyselleet.

– Suomalaisilta ei ole tullut kyselyitä, mutta Hong Kongista ja Venäjältä kylläkin, Koskinen kertoo.

Vaikka suomalaiset eivät ole vielä heillä muumihäitä pitäneet, rakkauden juhlan ja muumien yhdistämisessä ei Koskisen mukaan sinänsä ole mitään kummallista.

– Kyseessä on hieman leikkimielinen, mutta sinänsä vakavasti otettava tilaisuus. Muumit sopivat rakkausteemaan hyvin, ovathan Muumipeikko ja Niiskuneiti esimerkiksi hyvin ihastuneita toisiinsa, samoin Muumimamma ja Muumipappa.

Koskinen visioi, että teemahäiden yleistyessä muumihäät voisivat alkaa kiinnostaa suomalaisiakin. Jo nyt Muumimaailman ravintolaa vuokrataan erilaisia tapahtumia varten.

Yksi este suomalaisten mahdolliselle innostukselle vielä on: muumiseremonia on myynnissä vain Japanissa.

Tänä kesänä muumihäitä ei ole koronatilanteen takia tiedossa, mutta matkailijoille Muumimaailma avaa kuitenkin ovensa tavalliseen tapaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?