Matkatoimisto alkaa tarjota kesän pakettimatkoja Suomeen: listalla 9 kohdetta - Matkat - Ilta-Sanomat

Matkatoimisto alkaa tarjota kesän pakettimatkoja Suomeen: listalla 9 kohdetta

Pandemia voi torpata ulkomaanmatkasuunnitelmat. Matkatoimisto tarjoaa nyt kotimaan pakettimatkoja.

Tjäreborg ei toistaiseksi järjestä kotimaanmatkailua, ja TUI keskittyy ulkomaanmatkoihin. Aurinkomatkat kokeilee pakettimatkoja esimerkiksi Ahvenanmaalle.­

3.3. 10:41

Aurinkomatkat alkaa myydä kesän pakettimatkoja Rukalle, Kuusamoon, Leville, Pallakselle, Ylläkselle, Saariselälle ja Rovaniemelle, kertoo yritys tiedotteessa. Myöhemmin keväällä valikoimiin tulevat myös kokonaan uusina kohteina matkat Ahvenanmaalle ja Tahkolle.

Matkat ovat kolmen päivän tai viikon mittaisia. Kesän pakettimatkojen matkustuskausi on kesäkuusta syyskuuhun.

Tuttuun pakettimatkatyyliin kotimaan kohteisiin kuuluu majoitus, lennot Helsingistä, ruumaan menevä matkatavara ja käsimatkatavara. Kohdetietoja, vinkkejä ja karttoja saa sovelluksesta.

Ylläksen helmi on Pallas-Yllästunturin kansallispuisto.­

Edestakaiset kuljetukset lentokentän ja hotellin välillä sekä aktiviteetit ovat lisämaksullisia.

Pakettimatkat olivat hitti

Aurinkomatkojen toimitusjohtajan Timo Kousan mukaan yrityksen tavoitteena on tehdä kotimaan tuotannosta ympärivuotinen. Hän kertoo tiedotteessa, että yrityksen kyselyjen mukaan asiakastyytyväisyys kotimaan matkoilla on ollut ”ennätyksellisen korkealla tasolla”.

Aurinkomatkat lanseerasi kotimaan pakettimatkat kuluneella talvikaudella 2020–2021. Pakettimatkoja tehtiin neljään kohteeseen: Rukalle, Saariselälle, Ylläkselle ja Leville.

Ilta-Sanomat uutisoi syksyllä, että matkat olivat suosittuja.

Aurinkomatkojen viestinnän asiantuntija Mari Kanerva kertoi tuolloin, että paketteja myytiin alle viikossa muutamia satoja. Kysyntä ylitti Kanervan mukaan kaikki odotukset. Yhtiössä mietittiin jo tuolloin pakettimatkojen laajentamista.

TUI: Ulkomaan kohteilla mennään

Ilta-Sanomat kysyi myös Tjäreborgilta ja TUIlta, onko heillä vastaavia pakettimatkoja.

– Me emme ole toistaiseksi päättäneet lähteä järjestämään kotimaanmatkailua, kertoo Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen.

TUI:lta kerrotaan, että lentoja kotimaan kohteisiin ei kesällä ole, mutta hotelleja ja erilaisia aktiviteetteja myydään myös Suomeen.

– Pääosin ulkomaan kohteilla mennään. Niiden osalta odotamme, milloin maailma aukeaa, kertoo TUI Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Tällaisia pakettimatkakohteet ovat

  1. Kuusamo tunnetaan jylhistä korpimaistaan. Alueella voi lähteä legendaariselle Karhunkierrokselle tai kokeilla koskenlaskua Kitkajoella.

  2. Ylläksen helmi on Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Maisemat ovat vaihtelevat.

  3. Saariselällä voi kokeilla esimerkiksi pyöräilyä fatbikella tai maastopyörällä, kalastamista, melomista tai Urho Kekkosen kansallispuiston eritasoisia vaellusreittejä.

  4. Rovaniemi on Lapin pääkaupunki, jossa pohjoisen perinteet sekoittuvat modernin elämäntyylin kanssa. Lapsille sopiva kohde on Seikkailupuisto Huima, liikunnallisille esimerkiksi Ounasvaaran huippu, josta pääsee alas kesäkelkalla.

  5. Rukan ympäristö kansallispuistoineen ja jylhine maisemineen on luonnossa liikkujan ympärivuotinen kohde. Oulangan kansallispuiston Pieni Karhunkierros Kitkajoen maisemissa vie matkailijan kauniiden näköalojen äärelle vuodenajasta riippumatta. Alueen kosket ja joet ovat kuin tehty erilaisia seikkailuja varten.

  6. Levillä voi vaeltaa, meloa, golfata, ratsastaa tai ajaa mönkijällä. Keskiyön auringon valo mahdollistaa ympärivuorokautisen retkeilyn ja aktiviteetit.

  7. Pallas sopii patikoijalle. Hetta–Pallas -reitti on yksi Suomen suosituimmista vaellusreiteistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?