Texasilainen Rachael asui Suomessa 4 vuotta – kahvipaketeista tehdyt kassit ja 3 muuta asiaa, jotka tekivät todella vaikutuksen - Matkat - Ilta-Sanomat

Texasilainen Rachael asui Suomessa 4 vuotta – kahvipaketeista tehdyt kassit ja 3 muuta asiaa, jotka tekivät todella vaikutuksen

Suomessa neljä vuotta asunut Rachael vaikuttui suomalaisesta elämänmenosta. Maamme auttoi häntä tähtäämään kohti minimalistisempaa elämäntapaa.

Syö lautanen tyhjäksi ja tee kauppakassi vaikka kahvipusseista. Suomalainen elämäntapa teki vaikutuksen amerikkalaiseen Rachaeliin.­

17.11. 11:32

Kerroimme aikaisemmin texasilaisesta Rachaelista, joka asui Suomessa neljä vuotta ja muutti sitten takaisin Yhdysvaltoihin.

Suomessa asuminen oli naiselle monin paikoin kulttuurisokki, mutta lopulta positiivinen sellainen.

Rachael julkaisee Wildwood Vagabond -videokanavallaan aika ajoin sisältöä entisestä asuinmaastaan. Uuden videosarjan nimi on Finnish Fridays ja siinä esitellään Suomea eri kulmista. Tällä kertaa aiheena on minimalismi.

Minimalistiseen elämäntapaan tähtäävä nainen on sitä mieltä, että Suomi auttoi häntä kulkemaan kohti kestävämpää elämäntapaa.

Kerromme huomioista osan, koko videon näet täältä!

Näin Suomi teki Rachaelista minimalistin:

1. Syömme kaiken, mitä lautasella on

Likimain kaikki tuntui Suomessa olevan paljon pienempää kuin mihin Rachael oli Amerikassa tottunut: kulkuvälineet, asunnot ja jopa ruoka-annokset.

Muutto Suomeen olikin alkujaan kulttuurisokki. Mutta nainen sopeutui maahan.

Suomessa Rachael oppi kultaisen sääntömme: ota lautaselle vain sen verran kuin jaksat syödä.­

Suomi auttoi Rachaelia huomaamaan myös omat tuhlailevaiset tapansa.

Etenkin nuorempana hänellä oli tapana heittää ylimääräinen ruoka lautaselta surutta menemään. Suomessa hän oppi kultaisen sääntömme: ota lautaselle vain sen verran kuin jaksat syödä.

2. Kierrätämme – jopa kahvipussimme

Suomessa neljä vuotta asunut Rachael kehuu suomalaisia hyvin käytännönläheiseksi kansaksi, ja samaa käytännöllisyyttä hän yritti itsekin maassamme opetella. Kun jokin meni rikki, hän ei suin päin lähtenyt kauppaan ostamaan uutta, vaan yritti pärjätä sillä, mitä oli.

Myös lajittelujärjestelemämme teki Texasista kotoisin olevaan naiseen vaikutuksen. Se oli nimittäin paljon parempi, mihin hän oli kotikonnuillaan tottunut.

”Näin vanhempia rouvia, jotka kierrättivät kahvipusseja, ja tekivät niistä käsilaukkuja ja kasseja”, Rachael hehkuttaa­

Erityistä kiitosta nainen antaa nerokkaalle keksinnöllemme.

– Näin vanhempia rouvia, jotka kierrättivät kahvipusseja ja tekivät niistä käsilaukkuja ja kasseja, Rachael hehkuttaa videollaan.

3. Elämäntahtimme on hitaampi

Ainakin amerikkalaiseen oravanpyörään verrattuna suomalainen elämäntahti on hidastahtinen. Suomalaiset ovat Rachaelin mukaan myös tyytyväisiä vähempään kuin amerikkalaiset, joille elämä on monesti statuskilpailua.

Rachael kehuu etenkin työn ja vapaa-ajan välistä tasapainoa. Se on maassamme hienosti kohdillaan.

Osaamme myös arvostaa vapaa-aikaamme. Harrastamme, teemme mitä tykkäämme – ja nautimme elämästä!

4. Olemme tyytyväisiä vähempään ja kunnioitamme luontoa

Mitäpä olisi Suomi ilman mainintaa luonnosta!

Suomalaisten hyvä suhde luontoon näkyy amerikkalaisnaisen mukaan vaikkapa siinä, mitä kukin pitää riittävänä.

Jos yleistyksiä tehdään, suomalainen on vähempään tyytyväinen ja amerikkalainen ottaa enemmän kuin tarvitsee, Rachael muotoilee.

Oletko sinä asunut ulkomailla? Auttoiko eläminen muualla avaamaan silmäsi Suomen positiivisista asioista? Kommentoi alle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?