Ulkomaalainen turisti teki klassisen mokan kaljaostoksilla Suomessa: ”Ei saanut kehuja seurueelta” - Matkat - Ilta-Sanomat

Ulkomaalainen turisti teki klassisen mokan kaljaostoksilla Suomessa: ”Ei saanut kehuja seurueelta”

Kokosimme yhteen Ilta-Sanomien lukijoiden matkamokia meitä ja maailmalta.

18.9. 18:03

Matkoilla ja elämässä mokaillaan ja se on täysin hyväksyttävää. Jos ei eläessään tee virhettä, onko silloin elänyt?

Ilta-Sanomien lukijat kertovat kommelluksista meillä ja maailmalla.

Ongelmia bensa-asemalla

– Aikanaan USA:ssa yritin tankata vuokra-autoa. Täällä Suomessa kortti varmennetaan aina ensin PIN-koodilla, mutta se hemmetin masiina ei tehnyt muuta kuin lykkäsi kortin ulos kyselemättä mitään.

Onneksi vieressä oli mies, jolta menin aikani taisteltuani kysymään apua. Kävelimme mittarin viereen ja kaveri pyysi korttini. Lykkäsin Amexin hänelle käteen, ja mies työnsi sen lukijaan. Kortti tuli heti ulos niin kuin aiemminkin, ja tyyppi sanoi, että ei kun tankkaamaan. Otin tankkauspistoolin ja homma pelasi kuin junan vessa. Vähän olin nolona.

Lahjaksi värikkäitä vaatteita

– Amerikkaan muuttanut siirtolainen tuli ensi kertaa kotiseudulleen Suomeen. Hänellä oli käsitys, että Suomi on pysähtynyt 50-luvun elintasoon. Hän toi tuomisina vanhoja värikkäitä vaatteita ja risaisia kenkiä ”puutteesta kärsiville” sukulaisilleen.

Parasta olutta

Ykkösolut ei tarkoittanutkaan parasta olutta.­

– Yksi tuttumme ulkomailta oli Suomessa vuosia sitten. Hän halusi ostaa olutta ja luuli, että 1-luokka tarkoitti parasta olutta. Oli hankkinut olutta kolme pakkia. Ei saanut kehuja seurueelta, mutta onneksi oli myös paljon viiniä, mikä pelasti sen lauantain.

Pulassa Ranskassa

– Hirveä nälkä Ranskanmaalla. Menimme paikalliseen hampurilaispaikkaan. Homma toimi näin: ensin olisi pitänyt soittaa jonnekin, josta sai numeron, minkä jälkeen annokset tehtiin numerojärjestyksessä. Porukka kävi hakemassa valmiiksi pakatut annokset, joihin numerolaput oli niitattu. Ja sitten he lähtivät kotiin syömään.

Seisoin sormi suussa keskellä lattiaa. Vartija tuli kysymään, mitä haluan? Vartija näytti isoa valotaulua pihalla. Olimme siis jonkinlaisella autokaistalla, joka ei ollut kävelijöille. Ilman ruokaa jäätiin. Olisi pitänyt katsoa ympärilleen.

Väärä kysymys Isossa-Britanniassa

– Briteissä erehdyin hölmöyttäni kysymään isänniltäni, minkä ihmeen takia vesijohdot ja viemäriputket asennetaan seinien ulkopuolelle. Katsoivat kuin vähäjärkistä ja sanoivat, että jäätyneet putket on helpompi sulattaa puhalluslampulla kun ne ovat ulkopuolella.

USA:ssa erehdyin hölmöyttäni kysymään isänniltäni, minkä ihmeen takia ulko-ovet aukeavat aina sisälle päin. Katsoivat kuin vähäjärkistä ja sanoivat, että jos aukeisivat ulospäin, varkaat pääsisivät sisälle ruuvaamalla saranat irti.

Sen jälkeen olen pitänyt turpani kiinni.

Vieras rikkoi suihkun

Suihkun rajoitin ei ollut tuttu brasilialaiselle vieraalle.­

– Brasilialainen rikkoi suutuspäissään suihkuni, kun ei saanut tarpeeksi kuumaa vettä suihkussa. Hän ei viitsinyt kysyä minulta rajoittimesta, jota painamalla saa vaikka kuinka kuumaa vettä suihkusta.

Siivooja yllätti

– Olin Pattayalla Thaimaassa kuukauden samassa huoneessa. Yhtenä aamupäivänä heräsin oven aukeamiseen. Ovesta tuli siivooja, ja minä makasin sängyssä lakanan alla. Hän säikähti enemmän kuin minä, mutta selitti elein ja pulputtamalla, että oveen täytyy laittaa lappu, jos ei halua aamupäiväsiivousta. Loistava siivooja sai lähtiäisiksi 1 000 bahtia.

Ongelmia Australiassa

– Australiassa vuokrasimme pienen auton. Tuli ongelma, kuinka bensaluukun saa auki. Ei ollut mitään näkyvää mekanismia, kuinka se avataan. Lopulta oli pakko soittaa vuokraustoimistoon. Onneksi toimisto oli auki.

Ja pienen pieni vipu ilman merkintöjä löytyi lopulta sisältä penkin vierestä. Joskus vuokra-autot voivat olla aika erikoisia.

Vessapaperit mukaan Ranskaan

Suomalaiset ottivat Ranskaan omat vessapaperit.­

– Eräs suomalainen perhe tuli Ranskaan lomalle. Heillä oli mukana suomalaista vessapaperia monta rullaa, kun luulivat, että vain Suomesta saa hyvää vessapaperia.

Lukijat avautuvat matkamokista meillä ja maailmalla. Niihin kuuluu myös vessapaperin hamstraaminen Suomesta matkakohteeseen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?