Porukka ulkomaalaisia turisteja saapui Suomeen musiikkijuhlille – kohta kuului jo ujosti kuiskattu kysymys - Matkat - Ilta-Sanomat

Porukka ulkomaalaisia turisteja saapui Suomeen musiikkijuhlille – kohta kuului jo ujosti kuiskattu kysymys

Kokosimme yhteen ulkomaalaisten turistien hämmentäviä kommentteja ja ikimuistoisimpia muistoja Suomen-reissulta.

Keräsimme yhteen ulkomaalaisten toteamuksia ja huomioita Suomesta. Yksityiskohta Savonlinnan oopperajuhlilla ihmetytti naisia, kertoo lukija.­

7.9.2020 15:44

Julkaisimme viime viikolla artikkelin, jossa lukijat paljastivat jälleen erikoisia ja mieleen painuneita ulkomaalaisten ihmettelyjä Suomen-reissuillaan.

Juttu keräsi lukuisia vastaavanlaisia kertomuksia kommenttien muodossa. Keräsimme alle niistä erikoisimmat.

Ujosti kuiskattu kysymys

– Mieheni kutsui usean vuoden ajan lähinnä eurooppalaisia asiakkaitaan vaimoineen oopperajuhlille Savonlinnaan. Vaimot olivat pääsääntöisesti ensi kertaa Suomessa.

Parin vierailupäivän jälkeen minulle emäntänä tuli useimmiten ujosti kuiskattu kysymys: ”Mitä varten jokaisessa wc:ssä on suihku, vieläpä huoltoasemillakin?”

Kun selitin suihkun käyttötarkoituksen, kuului ihailevia huokauksia. Joku sanoi, että heillä on vain kosteuspyyhkeitä. Niinpä.

Käsisuihku oli ulkomaalaisille vieraille vieras juttu.­

Taksikuskin tokaisu eduskuntatalosta

– Kerran erään aasialaisen matkaajan kanssa jaettiin taksi lentokentältä ja hän kysyi, onko tuo vankila ja osoitti eduskuntataloa. Taksikuski siihen tokaisi vain, että: ”No, it is a zoo.”

Vaihto-oppilaan hämmentävä kommentti hiuksista

– Saksalainen vaihto-oppilas ihmetteli, miten suomalaisten hiukset ovat niin rasvaisia. Olivat kuulemma kuin olisi voita kirnunnut.

Nukkavierun ravintolan herkut jäivät mieleen

– Meidän espanjalaisystävämme muistelivat häämatkaansa Suomeen joskus kauan sitten.

Erityisesti heille jäivät mieleen luontoretki erämaajärven laavulle ja nuotiolla paistetut makkarat oluen kanssa nautittuina. Herkkujen herkkua olivat myös kainuulaisen kirkonkylän nukkavierussa ravintolassa tarjotut ruisjauhoissa kieritetyt ja voissa rapeiksi paistetut muikut.

Kun ajattelen omia matkojani ympäri maailmaa, niin yksinkertaiset asiat ilman konstailuja ovat olleet parasta. Niistä on jäänyt pysyvä muistijälki.

Kuka edes muistaa missä maassa ne samat pihvit samoine tykötarpeineen samalla tavalla sisustetuissa ravintoloissa on tullut syödyksi?

Vieras ihastui raakaan kukkakaaliin

”Erityisen ihastunut yksi vieraistani oli dippikastikkeen kanssa nautittuun raakaan kukkakaaliin”, lukija kertoo.­

– Meidän espanjalaiset vieraat olivat ihastuksissaan suunnilleen kaikesta, mitä kokivat. Ainoastaan aamupuuro ei ihastuttanut. Jopa vierailukesän viileä ilmanala oli kuulemma mukavaa Madridin pätsin jälkeen. Erityisen ihastunut yksi vieraistani oli dippikastikkeen kanssa nautittuun raakaan kukkakaaliin. Ehkä he olivat vain kohteliaita, mutta oli kivaa emännöidä niin avoimin mielin liikkeellä olleita vieraita.

”Hän ei voinut tajuta, että pyöräilimme työmatkat”

– Naapuriimme muutti kiinalainen nainen. Hän ei voinut tajuta, että puolisoni kanssa kävelimme ja pyöräilimme työmatkat, kun auto seisoi autokatoksessa. Matkaa tuli päivittäin edestakaisin 12 kilometriä.

Valot päällä ajaminen

– Joskus 80-luvun alussa minulla oli itävaltalaisia vieraita. He ihmettelivät, kun kaikki ajavat autoilla valot päällä. Tuumivat sen johtuvan jostain pohjoisesta valosta tai säteilystä. Silloin ajettiin Itävallassa ainoastaan pimeällä valot päällä.

”Voi sitä valittamisen määrää”

– Saksasta oleva sukulainen kertoi, että oli tarjonnut Suomessa sijaitsevan mökkinsä naapureille gulassikeittoa purkista. Keitot hän tietysti toi Saksasta mukanaan, kuten juomatkin. Ja voi sitä valittamisen määrää, miten kallista Suomessa on. Onneksi myy vaimonsa perintönä saadun huvilan pois, niin tämäkin valitus loppuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?