Kesäreissu suunnitteilla? Tässä 9 hurmaavaa kaupunkikohdetta ympäri Suomen

Kesäloman saa kulumaan ihanien lähimatkakohteiden parissa.

Tänä kesänä matkaillaan kotimaassa. Suomessakin riittää nähtävää, vaikka korona voi vielä rajoittaa aukioloa monessa paikassa.

Ilta-Sanomat listasi yhteen kotimaan parhaat kaupunkinähtävyydet.

1. Aurajokiranta, Turku

Käyskentele jokirantaa täl ja tol puol jokke, ylitä joki Föri-lautalla maksutta ja haukkaa ruokaa tai juomaa jokilaivoilla. Jos jatkat satamaan päin, voit vierailla myös Suomen Joutsen -fregatilla 12.6. alkaen. Oletko jo ajanut funikulaarilla?

Turun Jokiranta.

2. Vanha Rauma, Rauma

Rauman keskusta on aikamatka 150 vuoden taakse. Puutaloidylli on Unescon maailmanperintökohde, mutta sykkii myös tavallisen kotoisaa arkielämää.

Vanha Rauma.

3. Pyynikin näkötorni, Tampere

Pyynikinharjun laella nousee graniittinen näkötorni, jonka juurella kannattaa herkutella kuuluisilla, paikan päällä leivotuilla munkeilla. Pyynikin alueella voi viettää koko päivän. Näkötorniin pääsee taas.

Pyynikin näkötorni.

4. Amurin kortteli, Tampere

Museokortteli muistuttaa puretusta idyllisestä työläiskorttelialueesta. Suuressa korttelissa pääsee amurilaisten koteihin, kauppoihin, saunaan ja suutariin ja kuulemaan kuvitteellisia elämäntarinoita.

5. Lakeuden risti, Seinäjoki

Alvar Aallon moderni katedraalikirkko on yksi arkkitehtilegendan merkittävimmistä töistä ja Seinäjoen päänähtävyyksistä. Korkea kellotorni näkyy Pohjanmaan lakeuksilla kauas.

Lakeuden risti -kirkko.

6. Eira, Helsinki

Pastellinväristen jugendtalojen välissä kiemurrellessa voisi välillä luulla olevansa Pariisissa, jos merituuli ei tuoksuisi niin voimakkaasti tai välillä kivilinnan seinästä irvistäisi suomalaiskansallinen peikko. Matkaa voi jatkaa Kaivopuistonrantaa pitkin tai pysähtyä piknikille johonkin alueen monista puistoista.

Eiran Huvilakatu ja sen värikkäät talot.

7. Imatrankoski, Imatra

Suomen suurin koski Imatran keskustassa on maan vanhimpia matkailukohteita. Sitä ihaili jo keisarinna Katariina II 1700-luvulla. Kosken vieressä on Suomen kauniimmaksi rakennukseksi valittu linnamainen Imatran valtionhotelli.

Imatrankoski kuohui Imatralla ohijuoksutuksen takia 3. kesäkuuta 2018.

8. Englantilainen vene, Kokkola

Oolannin eli Krimin sodassa engelsmannit hyökkäsivät Pohjanmaalle, ja kokkolalaiset voittivat Halkokarin taistelussa 1854 suurvallalta aluksen, soutuveneen. Sotasaalis on Englanninpuistossa ihailtavana. Kannattaa käyskennellä myös lähellä sijaitsevassa puukeskustassa Neristanissa.

Engelsmannien laivasto menetti tykkiveneen Halkokarin kahakassa Kokkolassa.

9. Kallaveden risteily, Kuopio

Kuopion keskustasta lähtevällä risteilyllä voi nauttia kauniista kesäpäivästä saaristo- ja kaupunkimaisemissa syötyään kauppatorilla vaikka kalakukkoa. Halutessaan Kuopiosta pääsee risteillen Savonlinnaan saakka.

Roll-yhtiön matkustajalaiva Ukko Kuopion satamassa 26. heinäkuuta 2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?