Kuvat matkakohteista ennen ja jälkeen koronaviruksen – ero on silmiinpistävä - Matkat - Ilta-Sanomat

Kuvat matkakohteista ennen ja jälkeen koronaviruksen – ero on silmiinpistävä

Suositut turistikohteet näyttävät autioilta maaliskuussa 2020. Kuvissa Angor Watin temppelialue Kambodžassa ja Hanoin vanhakaupunki Vietnamissa.

Julkaistu: 9.3. 17:04

Koronaviruksella on vaikutuksensa myös matkailuun. Tältä näyttävät tutut ja hieman tuntemattomammatkin matkakohteet maaliskuussa 2020.

Maailmalla huolta aiheuttava koronavirus on jättänyt jälkensä matkailuun.

Esimerkiksi maailman suosituimpiin matkailukohteisiin kuuluva Venetsia on koronaviruksen myötä muuttunut autiokaupungiksi.

Sama ilmiö on nähtävillä myös muualla maailmassa. Monet kohteista näyttävät nyt suorastaan tyhjiltä aikaisempaan verrattuna.

Kuvat eri puolilta maailmaa näyttävät, miltä lomakohteet näyttivät vuosi tai pari takaperin ja nyt, maaliskuun alussa 2020.

Hanoi, Vietnam

Vietnamin Hanoin vanhakaupunki on yleensä täynnä turisteja, jotka istuvat paikallisten tapaan katuravintoloiden edessä olevilla muovituoleilla. 8.3.2019 vanhassakaupungissa oli tavalliseen tapaan vilkasta. 7.3.2020 näky samassa paikassa on autio.

Angkor, Kambodža

Angor Wat on Kambodžan suosituin matkailunähtävyys. Maaliskuussa 2019 temppelialue oli pullollaan turisteja. Vuoden päästä ihmisiä ei näy juurikaan.

Jakarta, Indonesia

Jakartan historiallinen museo sijaitsee vanhassakaupungissa eli Kota Tuan alueella. Elokuussa 2018 museon edustalla riitti yhä porukkaa, mutta maaliskuussa 2020 museon edustalla on autiota.

Bangkok, Thaimaa

Bangkokissa sijaitseva Erawan Shrine on pyhättö, jonne kokoontuvat niin paikalliset kuin turistitkin. Heinäkuussa 2019 paikka oli täynnä porukkaa. Nyt pyhtättö on hiljentynyt.

Peking, Kiina

Taivaallisen rauhan aukio Pekingissä oli huhtikuussa 2013 täynnä ihmisiä. Maaliskuussa 2020 aukiolla ei näy ristin sielua.

Soul, Etelä-Korea

Etelä-Korean Soulin lähellä sijaitsee Gyeongbokgungin palatsi, jonka pihalla oli lukuisia vierailijoita toukokuussa 2017. Maaliskuussa 2020 näky on autio.

Sydney, Australia

Taustalla näkyvä Sydneyn oopperatalo kuuluu maailman tunnitettavimpiin rakennuksiin. Joulukuussa 2017 rannalla oli vielä vilkasta. Uusin kuva on tämän vuoden maaliskuulta.

Nusa Penida, Indonesia

Balin naapurisaaren Nusa Penidanin ranta pullisteli kiinalaisturisteja vielä tammikuussa 2020. Vain pari kuukautta myöhemmin rannalla näyttää tältä.

Singapore

Kalan vartalosta ja leijonan päästä tuttu Merlion on Singaporen kuuluisimpia patsaita. Elokuussa 2019 patsaan edustalla oli vielä vilkasta.

Hongkong, Kiinan erityishallintoalue

Turisteja Victoria Peakin kukkulalla Hongkongissa joulukuussa 2015, ja maaliskuussa 2020.

Japani, Tokio

Buddhalainen temppeli Sensō-ji sijaitsee Tokiossa. Huhtikuussa 2019 näky temppelin edessä oli vielä ruuhkainen. Alle vuosi myöhemmin ihmisiä ei näy juurikaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?