Hotellin henkilökunta yllätti suomalaisperheen erikoisella kysymyksellä Turkissa – tällainen maineko meillä on maailmalla? - Matkat - Ilta-Sanomat

Hotellin henkilökunta yllätti suomalaisperheen erikoisella kysymyksellä Turkissa – tällainen maineko meillä on maailmalla?

”Meiltä Turkissa hotellin henkilökunta kyseli, oletteko varmasti suomalaisia, kun ette juo alkoholia,” Ilta-Sanomien lukija kertoo.

Julkaistu: 26.2. 14:12

Mistä suomalaisen tunnistaa ulkomailla? Muun muassa vaatetuksesta, runsaasta alkoholinkäytöstä – ja kohteliaista lapsista, lukijat kertovat.

Suomalaisten maine ulkomailla on hyvä, kertovat sekä suomalaiset matkaoppaat että Ilta-Sanomien lukijat.

Aina ei kuitenkaan mene putkeen.

Lomalla otetaan löysin rantein, ja se voi myös näkyä ja kuulua.

Ilta-Sanomien lukijat kertovat, miten suomalaisen tunnistaa ulkomailla.

”Oletteko varmasti suomalaisia, kun ette juo?”

– Meiltä Turkissa hotellin henkilökunta kyseli, oletteko varmasti suomalaisia, kun ette juo alkoholia ja pidätte lapsista huolta. Yleensä kuulemma lapset ovat omillaan ja vanhemmat ympäripäissään. Näin siis ainakin siinä hotellissa.

Ilmainen alkoholi ei kiinnostanut

– Olimme Turkissa hotellissa, joka oli lähes täynnä suomalaisia. Hotellipakettiin kuului myös oikeus juoda alkoholia vapaasti. Näin ainoastaan yhden suomalaisen kahden viikon aikana, joka oli nauttinut alkoholia kohtuuttomasti.

Suomalaislapset ovat kohteliaita

– Olimme lomalla Kreikassa. Baarin tarjoilija sanoi, että suomalaiset lapset ovat kaikkein kohteliaimpia.

Kun kysyy taksikuskilta…

Yksi lukijoista kertoo kysyneensä tallinnalaisen taksikuskin mielipidettä suomalaisista.

– Asun Tallinnassa ja käyn usein Suomessa. En ole milloinkaan nähnyt kenenkään tappelevan laivalla tai olevan kännissä. Tallinnassakaan ei kyllä kovin usein näe humalaisia, ei varsinkaan suomalaisia. Kun kysyin taksikuskilta, onko suomalaisista harmia, vastaus oli että ei.

Tunnistan suomalaisen jo kaukaa

– Paljon matkustelleena tunnistan suomalaiset ulkomailla jo kaukaa. En osaa edes määritellä mistä se johtuu. Ehkä minutkin tunnistetaan suomalaiseksi, vaikka en mielestäni edusta tyypillistä suomalaista ulkonäölläni. Kännissä liikkuva örveltäjä on valitettavan usein suomalainen. Noloa, mutta näin se vain on.

”Yleensä kännissä liikkuva örveltäjä on valitettavan usein suomalainen”, kertoo eräs.

Myyjän kasvoilla viivähti epämääräinen ilme

– Olin vaimoni kanssa Kufsteinissa Itävallassa ostamassa käkikelloa. Minua hieman vanhempi herra toimi kauppiaana. Jossakin vaiheessa kaupantekoa hän kysyi, mistä maasta olemme. Vastauksen saatuaan hänen kasvoillaan viivähti hetken epämääräinen ilme. Sitten hän tokaisi: ”Nykänen.” Kaupanteon yhteydessä kerrottiin Matin historiaa.

Suomalaiset örveltävät

– Puhun ulkomailla vain englantia, sillä se on täysin hallinnassani. Muiden kanssa englantia puhuessani ihmettelemme suomalaisten örvellystä ja juomista. En tunnusta olevani suomalainen.

Vain yksi oli kuullut Suomesta

”Rupesin juttelemaan erään nuorehkon kodittoman kanssa, ja hänellä tuntui olevan paljon tietoa Suomesta”, kertoo lukija.

– Toimin Meksikossa lainvalvonnan merkeissä. Kukaan ei ollut kuullutkaan Suomesta juurikaan mitään. Kerran tuli vastaan poikkeus todella yllättävästi. Rupesin juttelemaan erään nuorehkon kodittoman kanssa, ja hänellä tuntui olevan paljon tietoa Suomesta. Osasi muun muassa kertoa, montako kansanedustajaa valitaan ja paljon muuta.