Tiesitkö, että matkatavarat voi viedä lentokentälle jo edellisenä iltana?

Matkatavarat voi tietyissä lentoyhtiöissä viedä lentokentälle jo edellisenä iltana.

Finavia kertoaa tiedotteessa, että osa lentoyhtiöistä, esimerkiksi Finnair, tarjoaa mahdollisuuden tuoda matkatavarat kentälle jo edellisenä iltana.

13.2.2020 14:05

Talvilomat lähestyvät, ja moni perhe tuskailee matkatavararumban kanssa.

Matkalle lähdössä on monta liikkuvaa osaa, joten monia voi helpottaa tieto siitä, että matkatavarat voi monesti viedä lentokentälle jo etukäteen.

Finavia kertoo tiedotteessa, että osa lentoyhtiöistä, esimerkiksi Finnair, tarjoaa mahdollisuuden tuoda matkatavat kentälle jo edellisenä iltana. Tarkat tiedot matkatavaroiden luovuttamisesta etukäteen löytyvät lentoyhtiöiden omilta verkkosivuilta, Finavia kertoo.

Finnair opastaa sivuillaan, että lähtöselvitys seuraavan päivän lennoille onnistuu Helsinki-Vantaalla myös edellisenä iltana kello 18– 21.30.

Finnair opastaa sivuillaan, että lähtöselvitys seuraavan päivän lennoille onnistuu Helsinki-Vantaalla myös edellisenä iltana kello 18–21.30. Tuolloin yksi matkalle lähtevistä perheenjäsenistä voi luovuttaa koko perheen matkatavarat, jos hänellä on mukanaan kaikkien lentoliput ja matkustusasiakirjat, Finnair opastaa.

Norwegianilta puolestaan kerrotaan Ilta-Sanomille, että lentoyhtiön matkustajat voivat tuoda laukut lentokentän lähtöselvitykseen lentoa edeltävänä iltana klo 18.30–20.30, jos lento lähtee ennen aamuyhdeksää seuraavana päivä.

Tarkista, mitä voit ottaa mukaan matkalle

Jotta matkatavaroiden kanssa ei tulisi yllätyksiä kentältä, kannattaa tavaroita koskevat rajoitukset ja pakkaamiseen liittyvät ohjeet käydä läpi ennen matkaa.

Finavia muistuttaa, ettei sääntöjä tarvitse muistaa ulkoa. Sääntöjä on paljon, mutta esimerkiksi hiihto-, lumilautailu- ja lasketteluvarusteiden pakkaajien avuksi on koottu oma muistilista, johon voit tutustua täällä.

Finavian sivuilta voi tarkistaa myös sen, mitä voi pakata käsimatkatavaroihin ja mitä ruumaan menevään laukkuun.

Lentoyhtiöt muuttaneet matkatavaroiden hinnoittelua

Matkatavaroihin liittyneet käytännöt ovat olleet viime aikoina muutenkin otsikoissa.

Vuonna 2018 Ryanair ilmoitti veloittavansa ekstraa non-priority-matkustajilta, joiden käsimatkatavarat eivät mahdu edessä olevan istuimen alle. Non-priority viittaa käytännössä edullisimpaan lipputyyppiin.

Norwegian muutti tänä vuonna käsimatkatavaroita koskevia käytäntöjään.

Tämän vuoden alussa myös Norwegian muutti käytäntöjään.

Halvimmassa LowFare-luokassa matkustajat voivat tuoda matkustamoon vain yhden, istuimen alle sijoitettavan laukun. Jos matkustamoon haluaa tuoda useamman käsimatkatavaran, tulee sen sijoittamisesta matkatavarahyllylle maksaa tai valita toinen lipputyyppi.

Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran hinta on lennosta riippuen 5–9 euroa.

Uusi käytäntö ei vaikuta varauksiin, jotka on tehty ennen 23. tammikuuta.

Jätä osa tavaroista kentälle

Matkatavararumbaa helpottaa myös se, että osan matkatavaroistaan, esimerkiksi paksut takit tai lasten toppahaalarit, voi jättää pois kantamuksista.

Helsinki-Vantaan lentokentällä on säilytyspalvelu, joka on avoinna ympäri vuorokauden, Finavia muistuttaa tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?