5 Lapin matkakohdetta, joita hehkutetaan maailmalla – kuinka monesta olet itsekään kuullut?

Tunnetko näitä Lapin kohteita, joita hehkutetaan ulkomaalaisissa matkailumedioissa?

Lappi on täynnä matkakohteita, joita hehkutetaan maailmalla, mutta jotka eivät ole kaikille suomalaisillekaan tuttuja.

5.2.2020 17:28

Revontulet ovat ulkomaalaisille Lapin ehdoton vetonaula. Mutta vaikka Lapissa on parhaat mahdolliset olosuhteet bongata revontulien loistetta, on silti täysin luonnon sanelemaa sattumankauppaa, näkeekö pohjoiseen suuntaava turisti niitä muutaman päivän Lapin-matkallaan vai ei.

Onneksi talvisessa Lapissa riittää muutakin eksoottista nähtävää. On hauskoja aktiviteetteja hiihto- ja huskyretkineen, mahdollisuus tavata joulupukki – ja upeita majoituksia, jotka eivät ole kaikille suomalaisillekaan tuttuja.

Kävimme läpi ulkomaalaisten matkailumedioiden Lapin tärppejä.

Muun muassa näitä kohteita Suomen Lapista on nostettu suurissa ulkomaisissa medioissa:

Majoitu jäämajassa

Apukka Resort herättää mielenkiinnon paitsi hauskan nimensä, myös huomiota herättävien majapaikkojensa takia. Apukka on myös todella cool, jos on uskomista Forbesin artikkeliin, jossa kohde nostetaan Suomen Lapin kahdeksan cooleimman majoituspaikan joukkoon.

Apukan majoitustarjontaa selatessa tulee selväksi, että tämä paikka ei ole ainakaan arkajalkoja varten. Majoituskohteen voi nimittäin valita perinteisten huoneistojen lisäksi vaikkapa matkailuvaunusta tai jäämajasta.

Maja on todellakin rakennettu kokonaan jäästä, ja lämpötila mökissä on nollan alapuolella. Lämmöstä pitävät huolen porontaljoilla vuorattu makuutila ja lämpimät makuupussit. Matkailija saa yöpymisensä jälkeen todistuksen rohkeudestaan.

Vieraile lumilinnassa

Viileys on matkailuvaltti myös Kemissä, jonka lumilinnan esittelee artikkelissaan CNN Travel. Sivusto on valinnut Kemin lumilinnan listalleen, jossa esitellään maailman luovimpia majoitusratkaisuja.

Kemin lumilinnan erikoisuus on se, että se rakennetaan eri teemalla joka vuosi. Tänä vuonna matkailijoita houkutellaan paikalle teemalla LumiLinna2020 – kurkistus tulevaisuuteen.

Kemin Matkailu Oy kertoo tiedotteessa, että Kemin lumilinna avattiin tammikuun puolessa välissä, ja se on avoinna huhtikuun puoleen väliin.

Alueella sijaitsee myös SnowExperience365 -elämystila, joka houkuttelee turisteja ympärivuotisesti. Elämystilassa on viisi pakkasastetta ja rakennus on tehty pääosin jäästä.

Halaa puuta

Amerikkalainen toimittaja Katie Chang nosti vuodenvaihteen Forbesin blogipostauksessaan esille useamman Lapin helmen. Yksi niistä on Kittilässä sijaitseva Halipuu, joka tarjoaa turisteille pakopaikkaa maailman melskeestä – metsässä.

Yrittäjä Riitta Raekallio-Wunderin haluaa levittää Halipuun avulla metsän ilosanomaa ja tunnettuja terveyshyötyjä, kuten positiivisia vaikutuksia stressille. Halipuussa turisti voi tehdä lukuisia hyvää tuottavia asioita metsän siimeksessä. Metsästä voi muun muassa adoptoida puun, tuudittautua uneen lumisten puiden väliin ripustettavaan riippumattoon tai halailla komeaa honkapuuta ja kertoa sille huolensa.

Yövy iglussa

Chang hehkuttaa myös Aurora Village -iglukylää.

Yrittäjäpariskunta Suvi ja Juha Tuunasen yrityksessä on 28 lasikattoista iglua, joissa voi nukkua makoisat unet ympäröivää Lapin luontoa ihmetellen.

Mukavan majoituksen lisäksi iglukylässä on muutakin talvista tekemistä. Matkailija voi muun muassa osallistua moottorikelkkaretkelle, käydä lumikenkäilemässä tai ruokkia ajan kulukseen pohjoisen suloisimpia asukkeja, poroja.

Lähde koiravaljakkoajelulle

Monet Lapin kohteista sopivat lapsiperheille, ja useat matkailijat haluavat nähdä lomallaan ainakin Rovaniemellä sijaitsevan Joulupukin pajakylän.

Mutta Lappi on myös muita kuin lapsenmielisiä varten.

Telegraph-lehti esittelee artikkelissaan Beana Laponian, vain aikuisille suunnatun majatalon ja huskyfarmin. Meltauksen kylässä sijaitsevaa paikkaa kuvaillaan talviparatiisiksi, jonka kohokohta on koiravaljakkoajelulle osallistuminen. Jos onni potkaisee, voi taivaalla nähdä myös revontulet, monen matkailijan suurimman haaveen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?