Siististi pukeutunut ja kohtelias mies saapui hotelliin – pian Kaisa, 27, huomasi tulleensa huijatuksi - Matkat - Ilta-Sanomat

Siististi pukeutunut ja kohtelias mies saapui hotelliin – pian Kaisa, 27, huomasi tulleensa huijatuksi

Kokenut matkailija Kaisa joutui turistihuijarin uhriksi Marokossa.

Kaisa joutui turistihuijauksen kohteeksi Marokossa. Hyväntahtoiselta vaikuttava mies osoittautui huijariksi.

20.1.2020 16:45

Matkalla mieli on avoin ja valmis kokemaan uutta.

Hyvä ja leppoisa olotila voi kuitenkin kostautua, kun rentoutunutta mieltä käytetään hyväksi.

Maailmalla paljon matkaileva suomalainen Kaisa, 27, joutui turistihuijarin uhriksi Marokossa, vaikka luuli jo nähneensä riittävästi maailmaa joutuakseen huijatuksi.

– Minua ei ole koskaan onnistuttu huijaamaan missään, mutta nyt menin kyllä todella ovelan huijarin ansaan, Kaisa kertoo Ilta-Sanomille.

Tilanne alkoi hotellilta Agadirin kaupungista, jossa Kaisa majoittui ystävänsä kanssa.

Kaisa kertoo tulleensa huijatuksi Marokossa. Tapahtumaketju sai alkunsa hotellista.

Oman hotellin aula tuntui kenties liiankin turvalliselta maaperältä, sillä Kaisa ei osannut epäillä mitään, kun hotellin vastaanoton edessä seisonut mies huikkasi naisille tervehdykset.

– Mies oli pukeutunut siististi mustaan pukuun ja hän jutteli samaan aikaan hotellin vastaanotossa olleen henkilön kanssa.

Kun Kaisa lähti ystävänsä kanssa hotellista pois, mies ilmestyi jälleen juttukaveriksi. Samalla hän kertoi olevansa hotellissa yötöissä ja lähtevänsä juuri kotiin.

– Hän kysyi, tarvitsemmeko apua ja me kerroimme olevamme menossa aamupalalle. Tähän mies tokaisi tietävänsä hyvän paikan. Aamiaisravintola oli miehen mukaan hänen kotimatkansa varrella, joten hän voisi näyttää sen samalla.

Tipin pyytäminen paljasti huijariksi

Ravintola löytyikin, ja kaikki näytti olevan kunnossa. Kyseessä oli pieni, paikallisten suosima ravintola, jossa asioitiin ranskan kielellä.

– Mies sanoi, että voi tehdä tilauksen puolestamme, jos emme osaa ranskaa. Hän kysyi, mitä haluamme ja tuli sen jälkeen pyytämään tilauksesta rahaa.

Tilaus tuntui sujuvan ongelmitta.

Mies maksoi ruoat, jotka tulivat ajallaan, mutta tämä ei kuitenkaan apuaan tarjonneelle riittänyt.

– Mies alkoikin pyytää itselleen lisää tippiä. Tässä vaiheessa tajusimme, että mies tuskin on hotellimme työntekijä. Söimme kuitenkin aamiaisen loppuun tyytyväisenä, Kaisa kertoo.

Huijaus selvisi kokonaisuudessa vasta, kun Kaisa palasi hotellille. Henkilökunta kertoi, ettei mies todellakaan ollut hotellissa töissä.

Todellisuudessa aamiainen maksoi kolmasosan siitä, mitä Kaisa joutui huijauksen takia maksamaan.

Myöhemmin selvisi, että suomalaiset olivat maksaneet myös aamupalastaan reipasta ylihintaa.

– Menimme samaan ravintolaan aamupalalle. Sama aamupala maksoi todellisuudessa kolmasosan siitä hinnasta, mitä olimme aiemmin maksaneet. Mies oli ottanut välistä hyvän summan.

Euroissa laskettuna menetetty summa ei ollut suuri, yhteensä vain noin 8 euroa. Silti höynäytetyksi tuleminen harmittaa Kaisaa.

– Aion olla jatkossa taas entistä tarkempi siinä, että keneen luottaa ja keneen ei. Tietysti sitä aina haluaisi luottaa ihmisiin ja siihen, että toista halutaan auttaa vilpittömästi, Kaisa pohtii.

Jatkossa Kaisa aikoo tutustua tarkemmin paikalliseen hintatasoon etukäteen.

– Matkustaessa kannattaisi myös opetella paikallista kieltä sen verran, että tavallisen ravintolatilauksen tekeminen ilman toisen apuakin onnistuisi.

Nämä ovat yleisimpiä turistihuijauksia

Kaisa ei toki ole ainoa turistihuijauksiin haksahtanut suomalainen.

Olemme aiemmin kertoneet yleisimpinä pidetyistä turistihuijauksista, joiden joukkoon kuuluu muun muassa yleisesti käytössä oleva taksikikka. Tässä huijauksessa kuski väittää, ettei taksin mittari toimi, ja matka maksaakin yhtäkkiä enemmän kuin tavallisesti.

Toinen yleinen matkahuijaus liittyy ilmaislahjoihin.

Matkalla on yleistä, että kadulla joku lähestyy turistia ystävällisesti, tiettyä ilmaislahjaa, kuten vaikkapa korua, tarjoten.

Lahja voi kuitenkin olla ansa.

Esimerkiksi ”ilmaisesta” rannekorusta voi tosiasiassa joutua maksamaan, kun lahjanantaja pyytää lahjoituksestaan lopulta rahaa. Kun koru on jo ujutettu turistin ranteeseen, rahan lahjoittamisesta voi olla vaikeaa kieltäytyä.

Moni hämmentynyt turisti myös myöntyy antamaan lahjan antajalle muutaman ropon, koska ei halua aiheuttaa tilanteessa liikaa huomiota.

Oletko sinä joutunut turistihuijauksen uhriksi? Kerro siitä alla kommenteissa tai ota yhteyttä: maarit.rasi@is.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?