Tarjoilija tunnisti suomalaisen jo ovella – vaatimaton tapamme tunnetaan niin Lontoossa kuin Gdanskissakin - Matkat - Ilta-Sanomat

Tarjoilija tunnisti suomalaisen jo ovella – vaatimaton tapamme tunnetaan niin Lontoossa kuin Gdanskissakin

”Olen kuullut ulkomaalla suomalaisista pelkästään hyvää. Suomalaisten rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä arvostetaan”, yksi lukijoista kertoo.

”Olen kuullut ulkomaalla suomalaisista pelkästään hyvää. Suomalaisten rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä arvostetaan”, yksi lukijoista kertoo.

Julkaistu: 15.1. 19:00

Ilta-Sanomien lukijat kertovat tapauksista, joissa suomalainen on erottunut katukuvasta ulkomailla.

Kohtelias ja vaatimaton käytös ja tapa kopistella jalkoja kuin lumien karistamiseksi. Muun muassa näistä asioista suomalainen tunnistetaan ulkomailla.

Mutta on muutakin, josta suomalaisen tunnistaa. Ilta-Sanomien lukijat kertovat havainnoistaan ulkomailla.

Tarjoilija tunnisti suomalaiseksi eleestä

– Lontoossa tarjoilija tunnisti meidät suomalaisiksi siitä, että seisoimme melko kauan ovensuussa odottaen palvelua. Samoin kävi Gdanskissa, Puolassa. Suomalaiset kuulemma ovat niin vaatimattomia ja ujoja, että meidät tunnistaa kaukaa.

Kultasepänliikkeen myyjä ei ilahtunut

– Kanariansaarilla matkaillessamme menimme veljeni kanssa kultasepänliikkeeseen tarkoituksenamme ostaa kultaketjut. Kun liikkeen omistaja kuuli meidän puhuvan suomea, alkoi hän huutamaan ja heitti meidät ulos kaupastaan. Huusi perään, että te suomalaiset kyselette vain hintoja, ettekä koskaan osta mitään. Hänellä ei ole aikaa pelleillä suomalaisten kanssa. Tämän kokemuksen jälkeen emme enää puhuneet suomea missään kaupassa.

Huutelu alkoi heti

– Olimme vaimon kanssa Kyproksella. Itse olen hyvin tumma, minua luultiin yleensä ranskalaiseksi. Vaimo on ristiverinen, ehkä sitten enemmän suomalaisen näköinen. Kadunvarren kauppias alkoi jo kaukaa huudella Turun Sinappia ja tarjosi HK:n sinistä. Olin ihmeissäni. Vaimo varmaan oli sitten suomalaisen ja Turun sinapin kuluttajan näköinen. Hoikkia olemme molemmat edelleen. Ja kouluja käyneitäkin. Ei muuten ole kumpaakaan kiinnostanut matkustella tuon reissun jälkeen. Eikä johdu Turun sinapista. Ensimmäiset kolme päivää oli tunne, että mitä pirua tännekin piti kotoa lähteä. Sitten alkoi hieman tottua, mutta kotona on ollut parempi.

Suomalainen on suoraselkäinen

Tunnistaako suomalaisen ulkomailla? Moni Ilta-Sanomien lukijoista oli sitä mieltä, että kyllä tunnistaa.

Tunnistaako suomalaisen ulkomailla? Moni Ilta-Sanomien lukijoista oli sitä mieltä, että kyllä tunnistaa.

– Olen kuullut ulkomaalla suomalaisista pelkästään hyvää. Suomalaisten rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä arvostetaan.

Suomalainen ei tervehdi

– Suomalaiset tunnistaa siitä, että he eivät tervehdi myyjiä/kassoja tullessaan tai lähtiessään, eivätkä osaa pyytää kohteliaasti saatikka kiittää. Kotikasvatuksen puute näkyy!

Suomalaiset eivät valita

Erään mielestä suomalaiset ovat siistejä asiakkaita.

Erään mielestä suomalaiset ovat siistejä asiakkaita.

– Olemme saaneet hotellista yllättävänkin hyvät huoneet. Kun olemme omistajalta kysyneet, ovatko kaikki huoneet näin viihtyisiä, vastaus on ollut, että tykkäämme suomalaisista. He eivät valita ja ovat siistejä.

Viisi askelta vaimon edellä

– Suomalaisen tunnistaa etelässä siitä, että pariskunnan mies kulkee viisi askelta vaimonsa edellä.

Lompakon unohdus ei haitannut

Suomalaisten hyvästä maineesta oli apua Turkissa.

Suomalaisten hyvästä maineesta oli apua Turkissa.

– Kerran Turkissa tultiin rannalta ja käytiin kaupassa. Vasta sitten huomattiin että lompakko oli hotellissa. Kauppias sanoi, että maksakaa aamulla rannalle tullessa. Kauppias huomasi, että suomalaisia ollaan. Aamulla käytiin maksamassa. Tuskin Suomessa edes omassa lähikaupassa onnistuisi.

Eväät aina mukana

– Suomalaiset syövät koko ajan. Eväät mukana tunnin parin bussimatkallekin.

Sokkivärit hiuksissa

– Oltiin juuri Kanarialla. Suomalaiset tunnisti hotellissa muutamasta seikasta: uima-altaalla vietetään pitkiä aikoja, baaritiskiltä kannetaan koko päivän ajan juomaa ja naisilla on lyhyt tukka ja shokkivärejä. Mitä enemmän shokkiväriä, sitä pohjoisempaa on tultu. Violettia ei ole tukassa muilla kansallisuuksilla näkynyt sitten vuoden 2010.

Tuoreimmat osastosta