Teemu oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja nappasi taianomaisen kuvan – upeat revontulet Etelä-Suomessa

Vantaalainen Teemu Kustila oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Mies nappasi voitokkaan revontulikuvan Tammelasta, Kanta-Hämeestä.

Teemu Kustilan upea kuva syksyisistä revontulista Tammelassa nappasi voiton Tammelan Luontokuva 2019 -kilpailussa.

8.1.2020 11:08

– Onnistuneen revontulikuvan ottaminen vaatii aikaa, vaivaa ja tuuriakin. Jos tämä olisi liian helppoa, ei se olisi niin mielenkiintoista, kertoo vantaalainen Teemu Kustila.

Maisemakuvaukseen intohimoisesti suhtautuva Kustila palkittiin viime viikolla Tammelan Luontokuvauskilpailu 2019 voitolla. Kuvan, joka kantaa nimeä Revontulimyrskyjen yö Kustila nappasi viime syyskuussa Tammelassa Liesjärven kansallispuistossa.

Ilta-Sanomille Teemu Kustila kertoo olleensa onnekas, sillä sää oli pilvetön, mikä teki revontulista ja kuvista erityisen upeita. Revontulien näkeminen etelässä ei ylipäätään ole täysin tavanomaista, joten Kustila oli paikalla oikealla hetkellä.

– Olin katsonut revontulisovelluksesta, että tuona nimenomaisena päivänä mahdollisuus nähdä revontulia oli tavanomaista suurempi. Päätimme lähteä matkaan, mikä kannatti.

Hetki oli taianomainen, sillä kameraan ikuistui kuva, jota palkintoraati kehui mielenkiintoisesta sommittelusta ja sopivasta valosta. Kehuja sai myös aiheeseen sopiva kuvankäsittely.

Kustilan ansioksi on luettava myös oikeanlainen luonne.

– Minusta kuvaajalta vaaditaan 80-prosenttisesti luonnetta ja 20-prosenttisesti välineistöä. Luonteeseen kuuluu kiinnostus aihetta kohtaan sekä kärsivällisyys, esimerkiksi se, että jaksaa kökkiä keskellä yötä odottamassa parasta revontuliaikaa, vaikka seuraavana aamuna on normaali työpäivä ja aikainen herätys.

– Välineistöllä on tietysti myös merkityksensä, sillä kännykkäkamerat eivät vielä yksinkertaisesti mahdollista revontulien kuvaamista yöllä luovalla tyylillä, Kustila kuvailee Tammelan kunnan tiedotteessa.

Kilpailun toinen sija meni Antti Törmälän kuvalle, jossa on lapsia veden äärellä

Tammela on upea luontokohde

Tammelan Luontokuva 2019 -kilpailu* alkoi tammikuussa ja päättyi vuoden lopussa. Läpi vuoden 2019 jatkuneeseen kilpailuun lähetettiin lähes 400 kuvaa. Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä.

Kilpailun toinen sija meni Antti Törmälän kuvalle, jossa on lapsia veden äärellä. Kolmanneksi sijoittui myös Teemu Kustila kuvallaan järvimaisemasta.

Kilpailukuvissa korostui Tammelan luonto, joka oli esillä useissa otoksissa. Torronsuon ja Liesjärven luonnonpuistot olivat kilpailun suosituimpia kuvauskohteita.

Kilpailun raatiin kuulunut Suomen Luontovalokuvaajien puheenjohtaja Kari Wallgren toivoo kilpailun lisäävän entisestään kiinnostusta matkailua kohtaan Tammelassa.

– Tammelaan on reilu tunti pääkaupunkiseudulta, Turusta ja Tampereelta. Julkisilla kulkuneuvoillakin pääsee tutustumaan vaikkapa Liesjärven kansallispuistoon. Uskon, että kilpailun myötä monelle on herännyt ajatus, ettei Etelä-Suomesta ole aina välttämätöntä ajaa Lappiin, jos haluaa liikkua luonnossa ja nauttia upeista maisemista, Wallgren kertoo tiedotteessa.

Näin kilpailu järjestettiin

*Tammelan Luontokuva 2019 -kilpailu alkoi tammikuussa ja päättyi vuoden lopussa.

Tuomaristo valitsi jokaisesta osakilpailusta kymmenen mieleistään kuvaa, joista kustakin yleisö sai äänestää 4–5 loppukilpailusijoitusta. Kilpailun raadin muodostivat Suomen Luonnonvalokuvaajien puheenjohtaja Kari Wallgren sekä harrastajavalokuvaajat Raija Talikainen ja Kalle Larsson.

Läpi vuoden 2019 jatkuneeseen kilpailuun lähetettiin lähes neljäsataa kuvaa. Kilpailussa annettiin ääniä yli kaksituhatta. Voittaja valittiin yleisöäänestyksellä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?