Mies meni kauppaan Israelissa, kauppias tajusi pienestä eleestä heti, mistä maasta turisti oli: ”Vain suomalaiset tekevät näin” - Matkat - Ilta-Sanomat

Mies meni kauppaan Israelissa, kauppias tajusi pienestä eleestä heti, mistä maasta turisti oli: ”Vain suomalaiset tekevät näin”

Mistä suomalaisen tunnistaa ulkomailla? Esimerkiksi tavasta astua kauppaan, eräs lukija kertoo.

Mistä suomalaisen tunnistaa ulkomailla? Esimerkiksi tavasta astua kauppaan, eräs lukija kertoo.

Julkaistu: 6.1. 16:14

Suomalaisen tunnistaa ulkomailla esimerkiksi tietynlaisesta lippiksestä ja tavasta astua sisään kauppaan, Ilta-Sanomien lukijat kertovat.

Jos jotkut, niin matkailualan ammattilaiset tietävät, miten suomalaiset maailmalla käyttäytyvät.

Matkaoppaat Kimmo, Hanne ja Maarit kertoivat Ilta-Sanomille, että suomalaisen erottaa maailmalla erityisesti kahdesta selvästi erottuvasta piirteestä.

Olemme nimittäin sekä rehellisiä että täsmällisiä. Maine on kiirinyt myös ulkomaisten yrittäjien tietoon, sillä monissa paikoissa suomalaisilta ei veloiteta samaa ennakkomaksua kuin muilta. Myös bussikuskit jaksavat kerta toisensa jälkeen hämmästellä, miten suomalaiset ovat aina kaikki ajoissa paikalla, kun kyyti on lähdössä.

Matkaoppaiden havainnot maailmalta innoittivat Ilta-Sanomien lukijat kertomaan omia havaintojaan siitä, miten suomalaisen erottaa ulkomailla.

Näin aihetta kommentoitiin:

Vain suomalainen tömistelee

– Menimme kauan sitten vaimon kanssa joulun aikaan Israeliin. Kun menin käymään eräässä kaupassa, kauppias tervehti iloisesti ”hjyva paiva”. Kysyin, että mistä hän tiesi minut suomalaiseksi. Hän kopisteli äänekkäästi muutaman kerran jaloillaan ja sanoi, että vain suomalaiset tekevät näin, kun tulevat sisään. Hoksasin, että minäkin olin kopistellut ”lumet” kengistäni. Kotona pohjoisessa oli ollut jo pitkä luminen alkutalvi ja tapa oli ehtinyt juurtua selkäytimeeni.

”Kun paikallisille selviää, että ollaan Suomesta…”

”Yleinen huomioni on ollut, että kun paikallisille selviää, että ollaan Suomesta, niin palvelu paranee heti”, yksi lukijoista kertoo.

”Yleinen huomioni on ollut, että kun paikallisille selviää, että ollaan Suomesta, niin palvelu paranee heti”, yksi lukijoista kertoo.

– Matkustan 2–4 kertaa vuodessa eri puolille maailmaa. Yleinen huomioni on ollut, että kun paikallisille selviää, että ollaan Suomesta, niin palvelu paranee heti. Ei etumaksuja, ja esimerkiksi Intiassa taksikuskit ja riksakuskit eivät ota menomatkasta hintaa heti, jos tilaat paluunkin, vaan sanovat, että ehtii sitten myöhemmin.

Suomalaiset eivät tuputa omia juttujaan joka paikassa

– Nousut ja laskut lentokoneen matkustamossa ovat koheltamisen määrässä aivan omaa tasoa. Pelkkää epäjärjestystä. Suomalaiset ovat ihan ykkösluokkaa. Käyttäytyvät fiksusti, ovat kielitaitoisia eivätkä tuputa omia juttujaan joka paikassa. Sama pätee liikematkustajiin.

Suomalaista ei erota mistään

Eräs lukijoista kertoo tehneensä suomalaistestin ostoskeskuksessa.

Eräs lukijoista kertoo tehneensä suomalaistestin ostoskeskuksessa.

– Teimme kerran kokeen ulkomailla puolison kanssa ostoskeskuksessa. Päätettiin, ettei puhuta keskenään mitään suomeksi. Ei niillä ollut hajuakaan, mistä päin maailmaa olimme. Tuli myyntiyrityksiä ranskaksi, saksaksi, ruotsiksi, englanniksi jne. Kyllä sitten lopulta tuli suomeksikin, kun puhuimme suomea. Suomalaiset eivät erotu massasta, jos pitää suunsa kiinni.

Vain suomalainen arvostelee

– Vain suomalainen arvostelee toista suomalaista sekä kotimaassa että ulkomailla. Suomalainen yrittää osoittaa kokemustaan matkailijana, ylempää sivistystään tai olevansa poikkeuksellisen kansainvälinen.

Suomalainen käyttäytyy hyvin, kun…

– Kun suomalainen jättää koskematta viinaan, on hän hyvin käyttäytyvä matkailija.

Suomalainen nuukailee

– Tästä myös suomalaiset tunnetaan, eli nuukailusta ja hintatietojen vertailusta. Monelle se voi olla toki ihan pakko.

Suomalainen on rannalla huivi päässä

– Suomalaisen naisen tunnistaa biitsillä navettahuivista ja miehen Winter-maalarin lippiksestä.

Tuoreimmat osastosta