Espanjan kauneimmat rannat – mukana monta upeaa keidasta suomalaisten suosikkikohteista - Matkat - Ilta-Sanomat

Espanjan kauneimmat rannat – mukana monta upeaa keidasta suomalaisten suosikkikohteista

Fodor´s Travel valitsi Espanjan kauneimmat rannat.

Julkaistu: 16.11.2019 16:23

Espanjan kauneimpien rantojen joukossa on muun muassa suomalaissuosikki Fuengirolassa sijaitsevan Carvajalin kaupunginosan ranta.

Espanja on suomalaisten talvilomasuosikki, joka erottuu tilastoissa selvänä ykkösenä.

Kaunis maa on täynnä upeita rantoja, jotka on laittanut järjestykseen Fodor´s Travel. Poimimme 15 kauneimmasta rannasta osan, koko listan voit lukea täältä!

Carvajal, Fuengirola

Fuengirola tunnetaan suomalaissuosikkina, jonne moni matkaa koko talven ajaksi kylmyyttä pakoon.

Carvajalin kaupunginosassa sijaitsee samanniminen ranta, joka turistien ja paikallisten suosiossa. Rannalle pääsee helposti julkisilla. Matka Fuengirolan keskustasta kestää julkisilla noin vartin.

Carvajal on kaupungin muita rantakohteita rauhallisempi, ja sen vedenlaatua kuvaillaan loistavaksi. Sesonkiaikoina edes Carvajal ei säästy ruuhkilta. Erityisen täyttä on Fuengriolan keskustan puoleisessa päässä rantaa.

Rannalta kannattaa pistäytyä eläväisessä La Cubana -rantabaarissa tai mereneläviä tarjoilevassa Los Marinos José -ravintolassa.

La Concha, San Sebastián

Pohjois-Espanjassa sijaitseva San Sebastián tunnetaan ruokamatkailijan unelmakohteena, mutta kaupungissa on myös maailmankuulu ranta La Concha, jonka sanotaan vetävän vertoja Rio de Janeiron Copacabanalle tai Barcelonan Barcelonetalle.

San Sebastián tunnetaan ruokakaupunkina. Kaupungissa sijaitsee myös maailmankuulu ranta.

Puolikuun muotoinen ranta on 1350 metriä ja 40 metriä leveä kaistale, jota ympäröivät Urgullin ja Igueldon kukkulat. Ranta on sekä turistien että paikallisten suosiossa, eikä ihme. Hienonhienon hiekan lisäksi rannan vesi on aina tyyntä. Paikka on kuin tehty vesileikkejä, sup-lautailua ja auringonottoa varten.

Bogatell, Barcelona

Barcelonan tunnetuin ranta lienee keskustan tuntumassa sijaitseva Platja de Sant Sebastiàn Barcelonetan kaupunginosassa. Paikallisten suosikki on sen sijaan tuntemattomampi helmi Bogatell.

Barcelona on kaupunkikohde, jossa voi nauttia myös rantaelämästä. Bogatell on yksi suosikeista.

Rannalla saa kävellä rauhassa eikä siellä ole niin paljon taskuvarkaita kuin kuuluisammalla Platja de Sant Sebastiànin rannalla.

Matka keskustasta Bogatelliin vie kuitenkin pidempään. Ranta sijaitsee 20 minuutin päästä La Ramblalta.

Es Trenc, Mallorca

Jos kuvittelit, että suositulla turistisaarella Mallorcalla on vain täpötäysiä turistirantoja, lomakyliä ja kännisiä turisteja, olet väärässä. Mallorcasta on moneen.

Es Trenc sijaitsee alle tunnin ajomatkan päästä Palman pääkaupungista, eteläosassa saarta. Ranta on pitkä, hienohiekkainen ja sen vesi on kirkasta.

Palvelut ovat loistavat. Rannalla on rantavahti, aurinkovarjoja, ramppi pyörätuolilla kulkeville ja lukuisia rantabaareja ja -ravintoloita. Ranta on suosittu nudistiranta

Cala Macarella ja Cala Macarelleta, Menorca

Menorcan saari saa kehuja luonnonkauneudestaan. Saaren kaksi helmeä, Cala Macarella ja Cala Macarelleta, sijaitsevat vierekkäin lounaisosassa saarta. Turkoosinsininen vesi, valkoinen santa ja vedestä nousevat jyrkänteet tekevät paikasta Instagram-kuvaajan unelmakohteen.

Menorcan saarella sijaitsee kaksi helmeä, Cala Macarella ja Cala Macarelleta.

Patikointi rannoille vie parkkipaikoilta 15-20 minuuttia. Kesällä rannoilla on silti ruuhkaista.

Suosikit Kanarialla näyttävät tältä:

Suomalaisten talvisuosikki Kanariansaaret ei päässyt Fodor´s Travelin listalle, mutta Kanarialle suuntaavan kannattaa katsastaa vaikkapa TripAdvisorin rantalistaus.

Matkailijoiden TOP5 näyttää tältä:

  • Playa de Cofere, Fuerteventura

  • El Cotillo, Fuerteventura

  • Sotavento, Fuerteventura

  • Playa de las Conchas, Graciosa

  • Grandes Playas Corralejo, Fuerteventura

El Cotillo sijaitsee Fuerteventuran saarella Kanariansaarilla.