Näitä ei kannatakaan ostaa Virosta – vertailu paljasti, mitkä tuotteet ovatkin yllättäen Suomessa halvempia - Matkat - Ilta-Sanomat

Näitä ei kannatakaan ostaa Virosta – vertailu paljasti, mitkä tuotteet ovatkin yllättäen Suomessa halvempia

Vaipat ovat Helsingissä tuoreen selvityksen mukaan huomattavasti Tallinnaa edullisempia. Särkylääkkeissä hintaero on pienempi, Helsingin eduksi.

Vaipat ovat Helsingissä tuoreen selvityksen mukaan huomattavasti Tallinnaa edullisempia. Särkylääkkeissä hintaero on pienempi, Helsingin eduksi.

Julkaistu: 14.11. 10:51

Helsingissä on Tallinnaa edullisempaa erityisesti lasten vaippaostoksilla. Myös tietyt elintarvikkeet ovat Helsingissä Tallinnaa huokeampia, tuore selvitys kertoo.

Viro tunnetaan matkailijoiden suosikkimaana, sillä kohde on kiinnostava, lähellä ja vielä verrattain edullinen.

Aivan kaikkea ei Tallinnan-reissulta kannata kuitenkaan tuoda tuliaisena, kertoo tuore selvitys.

Etenkin lasten kertakäyttövaipat ovat Helsingissä edullisempia.

Etenkin lasten kertakäyttövaipat ovat Helsingissä edullisempia.

Viron taloustutkimuslaitoksen hintavertailun mukaan esimerkiksi kertakäyttövaipat ovat Tallinnassa huomattavasti Helsinkiä kalliimpia. Hintaero voi olla jopa 30 prosenttia Suomen hyväksi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Viron taloustutkimuslaitoksen hintavertailussa oli mukana noin 50 tuotetta ja palvelua. Hinnat ovat liikkeiden ja palveluntarjoajien hintojen keskiarvoja, ja myös alennuskampanjat on otettu vertailussa huomioon.

Ruoka on edelleen Virossa yleisesti ottaen Suomea edullisempaa. Poikkeuksiakin ruokakorissa on. Esimerkiksi kahvi on tämän selvityksen mukaan Helsingissä edullisempaa kuin Tallinnassa. Vertailuviikolla jauhettu kiloa kahvia maksoi Tallinnassa 9,08 euroa ja Helsingissä 8,59 euroa.

Myös teen ostaa Suomen pääkaupungista Tallinnaa halvemmalla. Sadan teepussin paketti maksoi Tallinnassa 4,79 euroa ja Helsingissä 3,89 euroa.

Herkkusuiden sopii muistaa, että voipaketin tai vaikkapa tumman suklaan nappaa Helsingistä Tallinnaa edullisemmin.

Terveystuotteiden osalta Helsinki voittaa edullisuudessaan Tallinnan D-vitamiinien ja särkylääkkeiden osalta. Ero Ibumax-pakettien välillä ei kuitenkaan ole merkittävä. Tallinnassa 30 kappaleen paketti särkylääkkeitä maksoi vertailuviikolla 4,28 euroa ja Helsingissä 4,18 euroa.

Jos taulukko ei näy, voit katsoa sen myös täältä!

43 prosenttia halvempi kuin Suomi

Kaiken kaikkiaan Viro on Suomea yhä huomattavasti edullisempi maa. Ero Suomeen oli 43 prosenttia vuonna 2018, Viron taloustutkimuslaitos kertoo. EU:n kalliimmat hinnat olivat Tanskassa, alhaisimmat Bulgariassa.

Edullisesti Virosta saa etenkin palveluita. Tallinnan matkailu- ja kongressitoimisto Visit Tallinnan markkinointipäällikkö Mall Oja arvioi viime vuoden lopulla, että hintaero on Viron eduksi 20–30 prosenttia. Samassa yhteydessä Viron ystävä Tapio Mäkeläinen kertoi vinkkinsä edullisiin palveluihin. Muun muassa parturissa, hammaslääkärissä, autohuoltamossa, suutarilla ja vaatepesulassa käyminen on Virossa Suomen hintoja halvempaa, Mäkeläinen vinkkasi.

Jos Tallinnaan halajaa ruokailemaan tai ruokaostoksille, riittää kaupungissa rutkasti hyviä paikkoja. Viime viikolla vinkkinsä antoivat Tallinnassa asuvat suomalaiset.