Uutisankkuri Aino Huilaja jätti työnsä ja muutti pakettiautoon – myös nämä suomalaiset ovat tuunanneet autonsa ällistyttävän hienoiksi - Matkat - Ilta-Sanomat

Uutisankkuri Aino Huilaja jätti työnsä ja muutti pakettiautoon – myös nämä suomalaiset ovat tuunanneet autonsa ällistyttävän hienoiksi

Suomalaiset retkeilevät ja tekevät matkoja eri puolille maailmaa paketti- ja retkeilyautoillaan. Osa asuu autossa ympärivuotisesti.

Suomalaiset innostuivat vanlife-buumista. Tuunatuissa retkeily- ja pakettiautoissa kelpaa taittaa matkaa vaikka maailman ääriin.­

5.11.2019 13:17

Matkailuaiheisia sosiaalisen median tilejä seuraavat tietävät, että #vanlife on yksi tämän hetken kuumimmista matkailutrendeistä.

Ihmisten vapaudenkaipuu ei nimittäin häviä minnekään, vaikka matkailun päästöistä puhutaan ja kritiikki lentomatkailua kohtaan kasvaa.

Autoilu ei sekään ole päästötöntä, mutta jotkut suosivat autolla kulkemista nimenomaan ympäristösyistä. Toiset vannovat vain vapaudentunteen nimeen.

Hyvästi siis uuvuttavat lentokenttien turvatarkastusjonot ja oravanpyörä, tervetuloa vapaus!

Nämä suomalaiset ovat valinneet liikkuvan elämäntavan. Osa heistä asuu autossa ympärivuotisesti.

Joukossa on muun muassa tuunattuja retkeilyautoja ja pakettiautoja.

Uutisankkuri Aino Huilaja kertoi tänä syksynä ottaneensa lopputilin MTV:ltä, hyppäävänsä pois oravanpyörästä, muuttavansa pakettiautoon ja lähtevänsä kiertämään sillä maailmaa. Pariskunnan mukana kulkee vahtia autossa pitävä Arska-koira.

Huilajan hyppyä tuntemattomaan voi seurata pariskunnan Van Elämää -podcastissa. Tällä hetkellä matkailijat ovat Ranskan suosituimpiin turistinähtävyyksiin kuuluvalla Mont Saint Michelin luostarisaarella Normandian rannikolla.

A Distant Star -blogista tutun bloggaajan Noora Susannan matkakuvat ovat ällistyttävän hienoja. Matkailuautolla matkaa taittava nainen nauttii parhaillaan elämästä Espanjassa.

Trekkingdogs-tilin tähtiä ovat retkeilevät vinttikoirat.

Myös matkailuauto on upea ilmestys. Sisustuksen rakennusmateriaalina on käytetty osb-levyä.

Piia ja Simo ovat rakentaneet itse liikkuvan minikodin, Pakun nimeltä Pepe, Ford Transitiin. Rakennusprojektiin meni puolisen vuotta.

Pariskunta julkaisee elämästään Pakuelämää-nimistä Youtube-videosarjaa, jossa matkailuelämää kuvaillaan hyvine ja huonoine puolineen.

Pia kertoo omilla Instagram-sivuillaan, että pariskunta on tehnyt samaisen pakettiauton katolle kattotelineen. Sieltä löytyy myös kolme isoa aurinkopaneelia, joilla autoon saadaan sähköä.

Retkeilyauto voi näyttää näin viihtyisältä.

Auton voi sisustaa vaikkapa viherkasveilla, kuten Julianne on tehnyt.

Matkakuume nousee huippuunsa Mimmin Instagram-sivuja katsellessa. Nainen kertoo elävänsä liki kokoaikaista matkailuautoelämää. Tällä hetkellä reissaaja odottaa kuitenkin uusia matkailuhaasteita.

Sara ja Joni asuvat retkeilyautossa, josta löytyy tavalliseen elämään kaikki tarvittava. Pariskunta kertoo elämästään Instagramin lisäksi Vantastic-nimisellä Youtube-kanavalla.

Pariskunta asuu autossa, mutta elää muuten normaalia arkea.

Vapaus liikkua ja nauttia merellisestä Helsingistä ovat autoelämän kohokohtia.

Tunnetko henkilön, joka asuu ympärivuotisesti vaikkapa pakettiautossa tai oletko sellainen itse? Lähetä tarina: maarit.rasi@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?