Oletko huomannut, että tuttu huonekalu on liki kadonnut hotellihuoneista?

Julkaistu:

Hotellihuoneet
Hotellihuoneet ovat yhä pienempiä. Siksi osa tutuista hotellihuonekalusteista siirtyy historiaan.
Useimmat meistä arvostavat hotellihuoneissa tiettyjä perusjuttuja.

Monelle on nykypäivänä tärkeintä toimiva nettiyhteys, mutta myös upottava sänky ja paikka, jossa ladata kännykkää, kuuluvat majoittumisen perusteisiin.
Mikäli olet matkailijatyyppiä, joka haluaa purkaa matkalaukkunsa sisällön matkan ajaksi, saatat joutua pettymään.

Lipasto ei nimittäin enää automaattisesti kuulu jokaisen hotellihuoneen varustukseen, kertoo matkailualan julkaisu Condé Nast Traveler.

Ajankohtaisen trendin mukaisesti kaikki massiiviset huonekalut, kuten työpöydät ovat katoamassa hotellihuoneista. Sisustustrendi suosii kevyempää kalustusta.


Lipastoja ei hotellihuoneisiin enää haluta pääosion kolmesta syystä.

Ensinnäkin, ”kukaan ei käytä niitä”, kertoo Condé Nast Travelerille Sonya Haffey designyritys V Starr Interiorsista. Hotellihuoneiden ei enää tarvitse muistuttaa makuuhuoneita, Haffey muistuttaa.

Lisäksi suuri osa hotelleissa majoittuvista on bisnesmiehiä ja -naisia, jotka viipyvät hotellissa vain hetken. Moni matkustaa pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, jolloin laukussa ei juuri riitä purettavaakaan.

Toiseksi: hotellihuoneet alkavat olla pienempiä. Huoneen sijaan moni hotelli ohjaa asiakkaitaan viettämään vapaa-aikaa viihtyisissä jaetuissa tiloissa.


Säästää siivoojan aikaa

Tehostamisen aikana myös hotellihuoneiden suunnittelua voi verrata vaikkapa laivanrakennukseen: jokaisella neliömetrillä ja nurkalla on merkitystä.

Kun tilaa täytyy säästää, tingitään tilaa vievistä huonekaluista. Matkatavarat sujautetaan hotellihuoneissa yhä useammin sängyn alla oleviin säilytystiloihin, vain vähän tilaa vieviin vaaterekkeihin, avonaisiin hyllyihin ja avoimiin vaatesäilytysratkaisuihin.

Kysymys on myös ajansäästöstä.

Mitä vähemmän hotellihuoneessa on tavaraa ja avattavia laatikoita, sitä nopeammin siivoojat etenevät huoneesta toiseen.

Lipasto käy yhä tarpeettomammaksi myös siitä syystä, että avoimista laatikoista tavaroita unohtuu huoneisiin yhä vähemmän.

Majoittujat joutuvat soittamaan harvemmin unohtuneiden tavaroidensa perään, kun tavaroita ei voi piilottaa ovien taakse.

Ota kantaa

Puratko sinä tavarasi laukusta hotellihuoneeseen?

Kyllä 24% En 49% Osittain 27%
Ääniä yhteensä 15397

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt