Lasikuutioista tuli pohjoisen matkailuhitti – tällainen on joulukuussa Rukalle valmistuva iglukylä - Matkat - Ilta-Sanomat

Lasikuutioista tuli pohjoisen matkailuhitti – tällainen on joulukuussa Rukalle valmistuva iglukylä

Kuusamoon Pohjois-Pohjanmaalle valmistuu iso iglukylä, jonne houkutellaan vieraita ulkomaita myöten.

Kuusamoon valmistuu 20 iglun kylä. Iglujen suunnittelu on Kanttia 2 käsialaa ja suurin osa rakentajista on kuusamolaisia. Tulijoita houkutellaan ulkomaita myöten.

25.10.2019 17:26

Kuusamoon, Lammintuvan läheisyyteen Rukalle valmistuu joulukuussa 20 iglun kylä, joka on valmis vastaanottamaan turisteja joulukuussa 2019.

Magical Pond on yrittäjäpariskunta Johanna ja Pauli Marinin luomus, jonka on tarkoitus tarjota suomalaista sielunmaisemaa tykkypuineen ja talviaurinkoineen ympäri maailmaa tuleville turisteille.

15-neliöiset iglut ovat pieniä, mutta niistä näkee mahdollisimman paljon ympäröivää luontoa. Tämä on tärkeää, sillä luonto on etenkin pohjoisessa Suomessa suurin vetonaula.

Havainnekuva. Magical Pondin myyntipäällikkö Anastasia Averina kertoo Ilta-Sanomille, että iglut ovat 15-neliöisiä, ja niissä on kaikissa kylpyhuone, minikeittiö ja majoitustilat parhaimmillaan kahdelle aikuiselle ja 1–2 lapselle.

Ideana on myydä erilaisia elämyspaketteja, johon kuuluu majoituksen lisäksi vaikkapa poro- tai huskyajeluita tai kotaruokailua.

Pohjoisen igluista tuli hitti

Uusi yrittäjäpariskunnan idea ei ole. Pohjoisen iglumajoitukset ovat nousseet myös maailmantähtien suosioon. Rovaniemen Arctic Treehouse -luksushotellissa lomaili vastikään myös Kourtney Kardashian, joka jakoi Lapin-lomaltaan lumisia Suomi-kuvia miljoonille someseuraajilleen.

Iglumaista majoitusta pohjoisesta Suomesta löytyy myös ainakin Leviltä ja Saariselältä.

Saariselällä sijaitsevaa Kakslauttanen Arctic Resortia pyörittävä Jussi Eiramo oli se rohkea yrittäjä, joka rakennutti maailman ensimmäisen lasi-iglun.

Luonto on luksusta

Magical Pondin myyntipäällikkö Anastasia Averina kertoo Ilta-Sanomille, että matkailijoita on tulossa Suomen lisäksi eri puolilta Eurooppaa ja Aasiaa. Matkailijaryhmien erityispiirteet huomioidaan toiveissa.

– Olemme huomanneet, että esimerkiksi aasialaisille on tärkeää, että vessa löytyy omasta huoneesta, Averina kertoo.

Luminen luonto on monelle luksusta.

Myös se, minkälaisia aktiviteetteja matkailijat haluavat, riippuu hieman kansallisuudesta. Omatoimimatkailun sijaan moni haluaa ostaa valmiin matkapaketin.

– Aasialaisille sopivat hyvin aktiviteetit, jotka eivät vaadi fyysistä kuntoa, esimerkiksi poro- ja huskyajelut. Aktiviteetit ovat opastettuja, mikä luo matkailijoille turvallisuudentunteen.

Ruoan suhteen turistit ovat kokeilevia. Myös aasialaiset, jotka ovat saaneet maineen matkailijoina, jotka haluavat ruokalistalleen oman keittiönsä tuotteita, haluavat hekin kokeilla suomalaisia tuotteita, ainakin jos listalta löytyy myös aasialaista ruokaa.

– Poro on suosittu herkku, Averina paljastaa.

”Käytämme sisustuksessa paikallisia luonnonmateriaaleja”, Anastasia Averina kertoo.

Tärkeintä on kuitenkin luonto.

Etenkin maailman metropoleista saapuville pohjoinen luonto on eksoottinen luksuselämys, joka riittää täyttämään toiveet lomasta itsessään.

– Nykyaikana ihmiset haluavat kiireestä pois. Joillekin luonto voi olla pelottavakin kokemus, mutta lopulta he ymmärtävät sen arvon. Moni kokee rentouttavana, että pääsee työasioista täysin irti ja tekemään jotakin ihan muuta.

Iglukylä on valmis vastaanottamaan turisteja joulukuussa 2019.

Magical Pond -iglukylän rakentaminen Rukalle alkoi kesäkuussa 2019. Kylään valmistuu 20 luontoiglua, joiden suunnittelussa on painotettu luonnonmateriaaleja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?