Tässä ovat maailman parhaimmat matkailumaat – kärjessä suomalaisten ikisuosikki

Julkaistu:

Matkailu
Missä sijaitsevat maailman parhaat maat? Palkitun matkailumedian lukijat kertovat.
Arvostettu matkailumedia Condé Nast Traveler kysyy vuosittain lukijoitaan, missä sijaitsevat muun muassa maailman parhaat hotellit, kaupungit – ja maat.

Vuosittaiseen Reader’s Choice -äänestyksen otti tällä kertaa osaa ennätykselliset 600 000 vastaajaa. 32. kerran järjestetty äänestys jaettiin osioihin, joista yksi kiinnostavimmista käsitteli maailman parhaita maita.

Äänestäneet lienevät pitäneen mielessä matkailukärjen, sillä maailman parhaiksi maiksi äänestettiin paratiisimaisista matkakohteistaan tunnettuja klassikkoja.

Indonesia

Maailman paras maa on Reader´s Choise -äänestyksen mukaan Indonesia. Tämä reppureissaajien, joogaajien ja luontomatkailijoiden paratiisi tunnetaan erityisesti Balin saaresta, mutta maassa riittää nähtävää muuallakin. Indonesian seuraavaksi saarihitiksi veikataan huikeaa luontokohdetta Floresia.

Myös Balin lähisaarilla Nusa Lemboganissa ja Nusa Penidalla riittää nähtävää muun muassa snorklauksen ja sukelluksen ystäville.

Thaimaa

Suomalaisten ikisuosikki Thaimaa löytyy sijalta kaksi.

Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) tuoreesta selviää, että Thaimaa on edelleen kaukokohteiden suosikki.
Viime aikoina maa on ollut otsikoissa kallistuneesta hintatasostaan, mutta Thaimaa sopii hyvin myös budjettimatkailijoille.

Alkuvuodesta matkailuhakusivusto Momondo valitsi Pohjois-Thaimaassa sijaitsevan Chiang Main joulukuun 2019 parhaaksi budjettimatkakohteeksi.

Matkailu Pohjois-Thaimaassa ei maksa paljon. Keskihinta meno-paluulennolle Helsingistä Chiang Maihin on Momondon mukaan 734 euroa, yöpyminen kolmen tähden hotellissa maksaa keskimäärin 35,42 euroa ja ateria yhdelle hengelle edullisessa ravintolassa vain 1,35 euroa.


Vaikka paikalliset pukeutuvat takkeihin ja huiveihin, Pohjois-Thaimaa on täydellinen talvimatkakohde, koska päivälämpötilat ovat juuri sopivia, valoa riittää eikä sateista tarvitse huolehtia, Momondo kertoo tiedotteessa.

Historiallisen vanhankaupungin alueelta löytyy moderneja ravintoloita, kirjavia basaareja, hyvin säilyneitä monumentteja ja muinaisia nähtävyyksiä. Kullalla koristeltuja buddhalaisia temppeleitä on satoja. Lähivuorella sijaitseva Wat Phrathat Doi Suthep on Chiang Main on edelleen toiminnassa oleva luostari, joka on auki matkailijoille ja josta on upea näkymä kaupunkiin.

Portugali

Listan kolmosena komeileva Portugali on ollut huimassa nousukiidossa viimeiset vuodet.

Maa valittiin vuoden matkakohteeksi jo vuonna 2016 ja ylistyslaulu on jatkunut sen jälkeenkin. Matkailijoiden pitää vain päättää, kumpi on parempi, viehättävä pääkaupunki Lissabon vai Pohjois-Portugalin helmi Porto?
Maa tunnetaan myös talvimatkailukohteena. Mantereen sijaan suomalaismatkailijat suosivat talvikautena etenkin kukkaloistostaan tunnettua Madeiraa ja karunkauniita Azoreita.Matkailuraamatun koko listaus maailman parhaista maista näyttää tältä:
 1. Indonesia
 2. Thaimaa
 3. Portugali
 4. Sri Lanka
 5. Etelä-Afrikka
 6. Peru
 7. Kreikka
 8. Filippiinit
 9. Italia
 10. Vietnam
 11. Turkki
 12. Japani
 13. Meksiko
 14. Tansania
 15. Israel
 16. Kolumbia
 17. Uusi-Seelanti
 18. Irlanti
 19. Kambodža
 20. Kroatia

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt