Mauritius sopii muillekin kuin häämatkalaisille – koe nämä satumaisen kauniissa trooppisessa paratiisissa

Julkaistu:

Mauritius
Intian valtameressä, Afrikan itärannikon tuntumassa sijaitsevalla Mauritiuksella saa keskittyä nauttimaan olostaan.
Saarivaltiossa voi silti tehdä muutakin kuin lekotella meren päälle nostetussa riippukeinussa.

1. Pulahdus turkoosiin

Kaikki kiireet karisevat, kun ympärillä levittyy Mauritiuksen akvamariini meri ja valkoinen puuterihiekka, pilvetön taivas ja laiskasti keinuvat palmut.

Vesi välkehtii turkoosin sävyissä ympäri saaren, mutta vahvin väri ja houkuttelevin miljöö löytyy pikkuruisen, idyllisen Île aux Cerfs -saaren rannoilta, joissa hiekka on todella hienojakoista ja vesi kylvyn lämmintä. Saarella on pari ravintolaa, ja sinne voi mennä venetaksilla Trou d’eau Doucesta vaikka koko päiväksi.

2. Merelliset retket

Rannalla ja altaalla lekottelun vastapainoksi voi lekotella katamaraanin kannella. Välillä pysähdytään uimaan ja snorklaamaan; näkyy värikkäitä kalaparvia, suuria simpukoita ja vaaleanpunaisia merisiilejä. Välillä syödään grillattua miekkakalaa salaatin ja viinin kera.


Veneet vievät myös katsomaan delfiinejä Tamarin-lahdelle, jossa ne uivat etenkin aamutuimaan. Talvella saaren ympäristössä voi nähdä ryhävalaitakin.

3. Metsäluonto

Mauritiuksen muinaiset metsät on hakattu sokeriruokopelloiksi, mutta saaren eteläosassa kohoavat Black River Gorgesin kansallispuiston kukkulat ja vuoret, joiden rinteillä kasvavat saniaispuut ja palmut, havu- ja lehtipuut.


Kansallispuistossa on patikkareittejä, hienoja maisemia ja vesiputouksia, joista ikonisin on vehreyden saartama Alexandra-putous. Kuvauksellinen on myös puiston liepeillä oleva Chamarel-vesiputous, joka valuu keskellä rotkomaisemaa.

4. Île aux Aigrettes

Jos haluaa saada aavistuksen siitä, millainen Mauritius oli ennen eurooppalaisten tuloa saarelle, noin 500 vuotta sitten, kannattaa lähteä retkelle Mahebourgin lahdella sijaitsevalle Île aux Aigrettesin suojellulle korallisaarelle.


Saarelta on häädetty pois sinne kuulumattomat kasvit ja eläimet, ja annettu tilaa kotoperäisille lajeille, kuten villiorkideoille ja harvinaisille linnuille. Uhanalaisimpia ovat vaaleanpunaiset kyyhkyt, jotka olivat jo kuolla sukupuuttoon, mutta joiden kanta on saatu hitaasti elpymään. Siellä täällä mönkivät jättiläiskilpikonnat. Alkuperäinen pitkäkaulainen laji on kuollut sukupuuttoon, mutta lähisukulaisia on tuotu Seychelleiltä.

5. Merenalainen maailma

Mauritiusta ympäröi miltei kokonaan koralliriutta, jota voi ihailla sekä sukeltaen että snorklaten. Monelta rannalta voi lähteä snorklaamaan omin päin. Parhaita paikkoja on saaren kaakkoispuolella, lähellä rantaa oleva Blue Bayn meriluonnonpuisto, jonka matalissa vesissä on helppo seurailla meren pikku uimareita. Merikilpikonnien bongailuun parhaita paikkoja on luoteisrannikon Pointe aux Piments -ranta.

6. Ihanat hotellit ja rannat

Itseään kannattaa hemmotella, vaikka ei häämatkalla olisikaan. Monet spa-hotellit ovat monipuolisine palveluineen hyvätasoisia tai ylellisiä ja sijaitsevat kauniilla rannoilla, joista osa on todella rauhallisia.


Ehkäpä kaikista houkuttelevin hietikko levittyy saaren lounaiskärjessä, Le Morne -kalliovuoren katveessa. Siellä on muutamia hotelleja rantaravintoloineen, mutta pehmeä hietikko ja kirkas meri ovat kaikkien nautittavissa.Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille matkailusta kirjoittava Mira Jalomies kertoo kiinnostavista kohteista ja kulttuurieroista sekä antaa matkailuun liittyviä vinkkejä huviksi ja hyödyksi.

Espanjassa, Brasiliassa ja nyt Malesiassa asuva, liki sadassa maassa käynyt Mira on matkatoimittaja ja copywriter. Lisää inspiraatiota reissuillesi löydät Miran matkailusivustolta ja -blogista.

INFO

  • Trooppisella saarella on lämmintä ympäri vuoden. Sateisinta on tammi–huhtikuussa, useimmiten sateet ovat kuuroja.
  • Majoitusta on monen tasoista ja hintaista. Ruoat ja juomat ovat hotelleissa hintavia, ellei ota all inclusive -pakettia. Edullisia paikallisravintoloita ei löydy joka paikasta.
  • Mauritius on 65 km pitkä ja 45 kilometriä leveä. Saarta on kätevintä kierrellä vuokra-autolla, liikenne on vasemmanpuoleista.
  • Saarella puhutaan muun muassa englantia, ranskaa ja kreolia.
  • Suomesta tehdään valmismatkoja Mauritiukselle. Suoria reittilentoja ei ole.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt