Suklaapuoteja ja idyllisiä kanaalinäkymiä – suloisen Bruggen ja komean Gentin voi kokea samalla Belgian-matkalla

Julkaistu:

Matkailu
Belgian ihanimmat kaupungit, Brugge ja Gent, sijaitsevat vain puolen tunnin junamatkan päässä toisistaan. Ne ovat täydellinen parivaljakko pienelle herkuttelumatkalle.
Kanaalia reunustavat taiten vaalitut vanhat talot. Lehtipuut työntävät oksiaan veteen asti ja joutsenperhe lipuu pienen kivisillan alta. Bruggen keskiaikaisessa vanhassakaupungissa näyttää sievältä ja huolitellulta katsoopa minne tahansa.


Viehkeästi kaartuvien mukulakivikujien vastapainoksi on komeita aukioita. Burg-aukiolla saa ihailla komeaa goottialaista kaupungintaloa, jonka sisältä löytyy koristeellinen sali historiallisine seinämaalauksineen. Ravintoloiden reunustamalla Markt-aukiolla seisoo 800-vuotias kellotapuli, jonka näköalaterassilta voi tähyillä terävähuippuisia kirkontorneja ja oransseja kattoja, joita on limittäin ja lomittain.


Suu suklaiseksi

Unescon suojelema idyllinen Brugge on mitä täydellisin kulissi kaikille niille kymmenille suklaapuodeille, joiden tuoksut karkailevat ulos asti. Houkuttelevimpia ovat muutamat pienyritykset, jotka yhä tekevät konvehtinsa käsityönä, kuten Chocolaterie Sukerbuyc, joka luottaa vanhoihin perheresepteihin ja perinteisiin makuihin; nougatiin, toffeeseen ja kermaunelmiin. Sen teehuoneessa voi herkutella vohveleilla ja aidosta suklaasta tehdyllä kaakaolla.


Toisenlaisia makuelämyksiä löytyy innovatiivisesta The Chokolate Linesta, joka on kuuluisa yllättävistä yhdistelmistään. Suklaapalasta voi löytyä vähän mitä tahansa kukkakaalista osteriin. Keinotekoiset aromit ovat pannassa, vain aidot raaka-aineet kelpaavat.

Gentissä on rennon belgialainen tunnelma

Brugge on Belgian suosituin matkakohde ja sen pääaukioilla ja -kaduilla on paljon turisteja. Selvästi belgialaisempi ja trendikkäämpi tunnelma odottelee puolen tunnin junamatkan päässä, Gentissä, suositussa yliopistokaupungissa. Autoilta suljettu laaja keskusta on viihtyisää kuljeskelu- ja oleilualuetta kahviloineen, ravintoloineen ja kauppoineen.

Jokien ja kanaalien pirstomasta Gentistä löytyy myös kauniita vesireittejä Bruggen tavoin. Söpöjä kujiakin tulee vastaan, kun astelee Gravensteen-linnan komistamaan Patersholin keskiaikaiseen kaupunginosaan. Kauniisti entisöityjen asuintalojen lomassa on viihtyisiä ravintoloita, joissa voi tehdä makumatkan eri puolille maailmaa.


Ilman suklaatakaan ei tarvitse olla. Pääaukiolla, keskiaikaisen kellotapulin, kaupungintalon ja katedraalin lomassa sijaitseva Chocolaterie Van Hoorebeke tekee herkkunsa itse.

Paikallisia makuja historiallisissa puitteissa

Hyviä ravintoloita Gentissä on paljon, mutta paikallisten makujen perässä kannattaa mennä Groot Vleeshuisiin. Hallimaisessa tiilirakennuksessa toimi keskiajalla lihakauppoja ja vanhaa tunnelmaa on säilytetty puukatosta roikkuvine kinkunpotkineen. Puodista voi ostaa seudulla tyypillisiä elintarvikkeita, kuten juustoa ja makkaroita tai olutta. Hallin rennossa ravintolassa voi maistaa kaupungin tyypillisintä ruokaa, gentse waterzooita, kermaisen tuhtia kana-vihanneskeittoa, jonka perinneversioon tulee kalaa ja katkarapuja.


Modernimpia belgialaisannoksia saa eteensä Belga Queen -ravintolassa joen varrella, joka on kaupungin tunnelmallisinta miljöötä ja parhaimmillaan iltavalaistuksessa. Tyylikäs ravintola on tehty 1100-luvulta olevaan maissivarastoon. Alkupaloiksi tuodaan vaikkapa kinkku-kasvinyyttejä, alkuruuaksi katkarapupyöryköitä ja pääruuaksi kalaa tai lihaa. Jälkiruoassa maistuu täyteläinen suklaa, totta kai.Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille matkailusta kirjoittava Mira Jalomies kertoo kiinnostavista kohteista ja kulttuurieroista sekä antaa matkailuun liittyviä vinkkejä huviksi ja hyödyksi.

Espanjassa, Brasiliassa ja nyt Malesiassa asuva, liki sadassa maassa käynyt Mira on matkatoimittaja ja copywriter. Lisää inspiraatiota reissuillesi löydät Miran matkailusivustolta ja -blogista.

INFO

  • Gentiin pääsee junalla Brysselistä. Lentoasemalta on suora junayhteys ja matka kestää tunnin verran (noin 20 €).
  • Bruggeen on Gentistä puolen tunnin junamatka. Myös Brysselin lentokentältä on suoria yhteyksiä.
  • Bruggessä on vilkkainta elo- ja joulukuussa. Talvella on paljon rauhallisempaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt