Näissä paikoissa aika on pysähtynyt: Rapistuneen kylpylän aavemaisissa kuvissa voi vielä nähdä vilauksen loiston päivistä

Julkaistu:

Hylätyt paikat
Hylätyissä paikoissa on ihmeellistä vetovoimaa. Seikkailijat ovat ikuistaneet kuviinsa hylättyjä kohteita eri puolilta maailmaa.
Kiinnostus koluta rappeutuneita paikkoja voi kummuta kiinnostuksesta historiaan, tai kuten Ilta-Sanomille haastattelun antaneet Kimmo Parhiala ja Taina Palmunen totesivat, viehätyksestä kauhuelokuvien estetiikkaa tai vahvoja aatteita, kuten vaikkapa kommunismin aikaa, kohtaan.
Into koluta hylättyjä paikkoja on myös maailmalla iso trendi, jonka suosio ei näytä laantumisen merkkejä.

Caters News Agency esittelee hylättyjen paikkojen ajankohtaiset helmet.

Hylätty elokuvateatteri


Urbaani seikkailija Neil Ansell, 28, ikuisti kuviinsa hylätyn elokuvateatterin Bournemouthissa, Englannin etelärannikolla. ABC Cinema oli vuonna 1927 perustettu elokuvateatteriketju, jonka viimeinen teatteri sulki ovensa vuonna 2017.

Kuvat Bournemouthissa sijaitsevan vanhan elokuvateatterin sisältä ovat varsin surullisia. Tila on jätetty kaaoksen valtaan.

Raunioitunut kylpylä

Romania tunnetaan Transylvaniasta ja Draculasta, mutta maassa on myös lukuisia hurmaavia kyliä, jotka kätkevät sisäänsä kiehtovaa historiaa. Yksi näistä on vanha kylpyläkaupunki Băile Herculane, jonka entisiä loiston päiviä hollantilaiskuvaaja Roman Robroek on ikuistanut kuviinsa.


Osa Robroekin kuvista on otettu Băile Neptunista, vuosina 1883–1886 rakennetusta valtavasta rakennuksesta. Robroek kertoo sivuillaan, että rakennus hylättiin 1900-luvun lopussa, mutta se on säilynyt yllättävän hyvin.

Erilaisten kylpyjen lisäksi rakennuksessa oli muun muassa kaksi isoa uima-allasta, huone kuntoilua varten ja näyttävä eteishalli.


Hurmaavat yksityiskohdat ovat yhä näkyvissä.

Paikalliset arkkitehdit haluaisivat pelastaa rakennuksen, mutta omistajien kiistat ovat hidastaneet projektia. Tällä välin muun muassa osa katosta on romahtanut.

Hylätty hiilikaivos


Bob Thissen on yksi kuuluisimmista urbaaneista seikkailijoista, joka on ikuistanut kuviinsa muun muassa hylättyjä huvipuistoja ja yksityiskoteja.
Tällä kertaa Thissen vieraili Norjan Huippuvuorilla, Longyearbyen kaupungissa.

Thissenin määränpää oli vanha hiilikaivos Mine 2, joka oli toiminnassa vuosina 1913–1968. Kokenut seikkailija kuvailee Cater News Agencylle vierailun kaivoksella olleen jännittävä.

Pimeässä rapistuneessa tilassa tuli vastaan jotakin yllättävää, nimittäin isot käpälänjäljet. Videolla Thissen kertoo, että alueella kannattaakin olla varuillaan, sillä vuorilla liikkuu jääkarhuja.

Sisällä kaivoksessa näky on karu. Kaikesta on pääteltävissä, että työläiset ovat joutuneet aikoinaan työskentelemään kovissa oloissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt